Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniec cyrku

neeon

Recommended Posts

A to co stworzyły te dwa karły i ich pieski jest nieporozumieniem.

a potrafisz o drugim człowieku mówić jak by to był człowiek?

A to co stworzyło tych dwoje maleńkich ludzi i ich jeszcze mniejsze klony jeste nieporozumieniem.

to jest dyskusja?

NIE :D Ja dyskutuję tylko z ludźmi o szerokich horyzontach i jasnych umysłach. W tej chwili tylko wyrażam swój pogląd, bo mi to sprawia radochę :D

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Naprawdę jesteś śmieszny
Tak jak i ten caly rzad robil nas w trabe .

I tak dobrze ,ze za gospodarke sie nie brali , bo moglo byc gorzej.

Oj to, to :D Święta racja, ale i tak trochę namieszali :-?

Zaluj ,ze nie widzialas jak wystepowaljako gregmena.

To bylo dopiero posmiewisko.

Pisal prace magisterskie za pieniadze , w to akurat nie wierze ,ale sie pooglaszal , bo pewnie chcial kogos w trabe zrobic.

Chyba jednak nie będę żałować :p No Facio jest po prostu nie do wyjęcia :D Ale ja mam dzisiaj dobry humor :D

dobrze że za godpodarkę sie nie brali bo po 15 latach rządów UD/UW/PO czy PZPR/SLD/LID gospodarka była w tak doskonałym stanie, korupcji żadnej nie było że aż ludzie na PIS zagłosowali...

Nuuuudnyyyyy juz jesteś. Dobranoc, życzę Ci miłych snów z wielkim stadem kaczek w tle :D

Koniec cyrku

ar ju siur?

a, żeby go nie było trzeba tak zagłosować, żeby PIS miał większość, bez wikłania się w sojusze?

czy na zawodowców, w stylu Kalisza?

a może na brylantowych komorowskich?

mógłby ktoś podpowiedzieć, na kogo warto głosować?

bo ja nie wiem :oops:

Ty myślisz, co widać .....itd :wink:

Naprawdę jesteś śmieszny
Moja droga!!!

Jesli sie Tobie wydaje , ze jestes odkrywcza to odrazu wyprowadzam Cie z bledu :D :wink:

Zaluj ,ze nie widzialas jak wystepowaljako gregmena.

To bylo dopiero posmiewisko.

Pisal prace magisterskie za pieniadze , w to akurat nie wierze ,ale sie pooglaszal , bo pewnie chcial kogos w trabe zrobic.

Tak jak i ten caly rzad robil nas w trabe .

I tak dobrze ,ze za gospodarke sie nie brali , bo moglo byc gorzej.

Warto wspomnieć i o wyczynach w postaci wareczki, blablalugi bialejlaski itp

Tez załuj 8) 8) 8)

Ale i tak go lubimy :lol:

Co do reszty: cyrk sie skończył, ale co zrobić żeby za chwile nie powrócił z siła wodospadu :roll: Tego nie wiem, niestety a sie obawiam.

Łojciec działa tak, ze nawet Mężydło wypadł z listy na korzyść Sobeckiej, mojej ulubienicy :-? co przyznał Kurski.

Znaczy prawi skręcają w Toruń na całego. Cel uświeca srodki.

Co do reszty tez szkoda słów..... :-?

Zobacze kto się objawi na lokalnym rynku wyborczym :roll:

No to przegrałam zakład, myślałam, ze sie nie rozwiążą :lol: . i jak tam myślicie, że dostaniemy niezależnych obserwatorów na wybory :o :lol: :lol: :lol: . A jeśli wygra PIS to też mam nadzieje, że dostanie taka ilość głosów, żeby już nie mógł zwalać na nikogo odpowiedzialności za swoje postepowanie :D . A poza tym :

Make love, not war!!!

Przeciez to tylko polityka :wink:

No to przegrałam zakład, myślałam, ze sie nie rozwiążą :lol: . i jak tam myślicie, że dostaniemy niezależnych obserwatorów na wybory :o :lol: :lol: :lol: .

Słusznie komentujesz, ci co wzywali obserwatorów totalnie się ośmieszyli, a ci co to podpowiadali skompromitowali....

A jeśli wygra PIS to też mam nadzieje, że dostanie taka ilość głosów, żeby już nie mógł zwalać na nikogo odpowiedzialności za swoje postepowanie :D .

No i bardzo dobrze niech PIS wygra tak by miał sam rządzić, albo niech PO tak wygra by samo rządziło.... naturalna kolej demokracji!!! Oby frekwencja była jak największa, choć jak się ludzie naoglądają czarnych bilboardów mogą nie chcieć iść na wybory...., jeżeli żadna partia nie wygra by rządzić samodzielnie, najlepsza alternetywa to rząd PO i PIS...

:lol: Niektórzy całkiem słusznie trafili na dział psychologa, choc czasem myśle, ze mozna by otworzyc jakis dział opieki specjalnej, jakis dyżurny psychiatra czy coś :oops: .
Taki dzial to juz jest.

Tyle, ze dla niektorych jest za pozno na leczenie :D

Z kim PiS jest solidarne?

Nie ma Polski sprawiedliwej i nie ma Polski solidarnej bez sprawiedliwości dla Polskiej wsi - mówił Jarosław Kaczyński w Wierzchosławicach na sobotnim Kongresie Wsi Polskiej.

Premier dziwnie rozumie tę sprawiedliwość. Chce utrzymać stan, w którym wszyscy rolnicy - w tym bogacze na kilkuset hektarach - nie płacą podatku dochodowego ani składek zdrowotnych. Opłaca je za nich państwo, a mogłoby te pieniądze wydać np. na wiejską oświatę.

- Nie ma dwóch narodów polskich: wiejskiego i miejskiego - mówił dalej Kaczyński.

Czyżby? Bogaci rolnicy płacą śmiesznie niskie składki na KRUS. Dlatego do wypłaty rolniczych emerytur aż 95 proc. - kilkanaście miliardów złotych - dokłada państwo. Skąd je ma? Na przykład z podatków od biednych emerytów "miejskich", którzy nie mają wyboru - podatek dochodowy płacić muszą!

Według premiera w nadchodzących wyborach Polacy będą mieli wybór między PiS a tymi, "którzy chcą chronić tych, którzy mieli dotąd przywileje".

Ale to PiS bronił przywilejów emerytalnych górników, to PiS przedłużył o kolejny rok emerytalne przywileje dla wielu grup zawodowych, to posłowie PiS forsowali w Sejmie ustawę pozwalającą kopalniom opóźnić spłatę długów wobec ZUS. Za grupy uprzywilejowanych zapłacą wszyscy podatnicy.

http://www.gazetawyborcza.pl/1,75248,4473806.html

...

...

Ale to PiS bronił przywilejów emerytalnych górników, to PiS przedłużył o kolejny rok emerytalne przywileje dla wielu grup zawodowych, to posłowie PiS forsowali w Sejmie ustawę pozwalającą kopalniom opóźnić spłatę długów wobec ZUS. Za grupy uprzywilejowanych zapłacą wszyscy podatnicy.

poprę każdego kto to zlikwiduje, jak i zreformuje KRUS bezapelacyjnie,

ale po :D bo wielu coś tam bakało a nikt nic nie zrobił, nie przeciwstawił się wtedy, kiedy było trzeba

ale to nie tylko paluchy PiS-u byłay maczane w tym stanie, który jest obecnie

rolnictwo w całej Europie jest w jakimś stopniu dotowane itd. tak też jest u nas.

Co do KRUS to pal licho że są w nim "prawdziwi" rolnicy, ale nikt nie wie ilu jest tam podszywanych?.... babcia z dziadkiem coś zapiszą i już płaci sie mniejsze składki, mimo że o rolnictwie nie ma się pojęcia :roll:

PiS z Samoobrona i PSL walczy o pokaźny elektorat, ja nie widzę żadnej mozliwosci reformy KRUS-u :-?

dobrze że za gospodarkę sie nie brali bo po 15 latach rządów UD/UW/PO czy PZPR/SLD/LID gospodarka była w tak doskonałym stanie, korupcji żadnej nie było że aż ludzie na PIS zagłosowali...

i wybrali Leppera :-?

czy z takimi KŁAMSTWAMI lewakka warto polemizować ?

NIE!

Wystarczy podać fakty:

grudzień 1991 koniec sejmu kontraktowego, rozwiązuje się ZSRR i na scenę wkracza ...... Jan Olszewski I premier I sejmu III RP, a po nim ........

Jan Olszewski - XII 1991 - VI 1992 (PC+ZCHN i ….. np. A.Olechowski)

Waldemar Pawlak - VI 1991 - VII 1992

Hanna Suchocka - VII 1992 - X 1993 (UD, ZCHN, PL, SLCH, KLD i …np..J.Kropiwnicki)

1993-1997 - koalicja SLD PSL:

Waldemar Pawlak

Józef Oleksy

Włodzimierz Cimoszewicz

1997-2001 - przez 2,5roku AWS/z PC/+UW potem 1,5roku sam AWS

Jerzy Buzek

2001-2005 koalicja SLD PSL:

Leszek Miller

Marek Belka

2005-2007 koalicja PiS+SO+LPR

Kazimierz Marcinkiewicz

Jarosław Kaczyński

Podsumujmy przez ostatnie 16 lat kto, ile rządził:

8lat SLD/PSL

8lat ZCHN i

7lat PC/PiS w koalicjach ze wszystkim co się rusza i na drzewo nie ucieka

4lata NSZZ Solidarność/AWS + m.in. PC/

3,5roku w koalicjach UD/UW

1rok 4m-ce ci podli liberałowie z KLD :o :-? :roll: wyprzedający Polskę od 15lat