Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Koniec cyrku

neeon

Recommended Posts

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

" O tym, że przetarg był aż tak bardzo polityczny, dowiedziałam się z książki “Druga strona medalu”, wywiadu rzeki, jaki pani Teresa Bochwic przeprowadziła z Jarosławem Kaczyńskim. On sam dosłownie powiedział, że był wówczas taki układ (już wtedy znał, a nawet praktykował to określenie) z Hallem. Oni “Ekspres”, grupa Halla “Życie”. Ponieważ pan Tomasz Wołek chciał mnie natychmiast wyrzucić z pracy, bo opowiadałam się za inną, lepszą ofertą i uważałam, po kilku miesiącach współpracy, że po jego kierownictwem dobry tytuł się zmarnuje, a ponadto, że takie przejęcie to przykład uwłaszczania się nowej nomenklatury, odeszłam i trafiłam za jakiś czas do “Polityki”. W międzyczasie koledzy pana Jarosława Kaczyńskiego, skutkiem nieudolności w redagowaniu dobrze osadzonej na rynku gazety, wykończyli “Ekspres Wieczorny”, a Tomasz Wołek dokonał podobnego manewru z “Życiem Warszawy” (ale był to zupełnie inny, gdy idzie o poglądy, redaktor Wołek). Można więc uznać, że jestem profitentką (jedno z ulubionych słów pana premiera) politycznego planu Kaczyńskiego i nie mam żadnego powodu, by wpadać w furię i kierować ją przeciwko temu, który mnie ową profitentką uczynił, a tym samym - jakoś tam wyznaczył moją pozycję społeczną. Przeciwnie, jestem mu nawet wdzięczna.

http://paradowska.blog.polityka.pl/?p=115