premier7979 08.09.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 WitamPytanie jak w tytule.Czy jest to w ogóle możliwe? Czy jedynem sposoben na położenie podłogi z deski podłogowej to jest mocowanie jej do legarów? Chodzi mi o deske podłogową z wpustem na wszystkich krawędziach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.11.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 O, to jest temat który bardzo mnie interesuje, a nie mogę go odnaleźć w innych wątkach. Chciałabym mieć podłogę z desek klejonych do podłoża i nic na ten temat nie wiem Może ktoś nam pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.11.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 O, to jest temat który bardzo mnie interesuje, a nie mogę go odnaleźć w innych wątkach. Chciałabym mieć podłogę z desek klejonych do podłoża i nic na ten temat nie wiem Może ktoś nam pomoże? Wewontek dotyczy jednak podłogi plywającej a nie klejonej do podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.11.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 O, to jest temat który bardzo mnie interesuje, a nie mogę go odnaleźć w innych wątkach. Chciałabym mieć podłogę z desek klejonych do podłoża i nic na ten temat nie wiem Może ktoś nam pomoże? Wewontek dotyczy jednak podłogi plywającej a nie klejonej do podłoża.Ostatnie sondaze mowia o tym , ze spora czesc polskiego spoleczenstwa czyta bez zrozumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 20.11.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.11.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Ostatnie sondaze mowia o tym , ze spora czesc polskiego spoleczenstwa czyta bez zrozumienia Równie spora sepleni. Nie wiadomo co gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 20.11.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Mam podłogę pływająca z deski sosnowej (na pióro - wpust). Deska jest długości jednego boku pokoju (czyli klejenie jest tylko z boków), pod spodem na wylewce jest pianka taka jak pod panele. Muszę przyznać, że przed zamontowaiem listew to faktycznie pływała teraz jest Ok i mam nadziję, że w przyszłości nie będzie skrzypieć, dlatego nie chcieliśmy legarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deja vu 20.11.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Ostatnie sondaze mowia o tym , ze spora czesc polskiego spoleczenstwa czyta bez zrozumienia Równie spora sepleni. Nie wiadomo co gorsze. he, normalnie "zwykly" bambus na legarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.11.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Mam podłogę pływająca z deski sosnowej (na pióro - wpust). Deska jest długości jednego boku pokoju No to już coś wiem i bardzo Ci dziękuję za info Chcielibyśmy uniknąć legarów, aby nie podnosić poziomu podłogi. Będziemy kłaść deski, ale modrzewiowe. Jaką grubość mają Twoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 21.11.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 28 mm i jak były kładzione to stolarz nawet podkuwał tynk żeby weszły głębiej, bo potem się zeschną i faktycznie wylazły spod tego tynku, ale listwa i tak wszystko zakryła. Na dole mam deski jesionowe, ale już klejone do betonu, no przez to niestety krótsze (1,2 - 2 m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 21.11.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 To znaczy, że klejone nie mogą być dłuższe? Grubość mają też 28 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikatk 21.11.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witam.Deski do podłoża możemy przyklejać nie ma znaczenia grubość deski,ani jej długość należy tylko zastosować odpowiedni klej,a deski powinny mieć odpowiednią wilgotnosć wtedy nie będą wyłaziły ze ściany lub odwrotnie.Chciałbym zobaczyć podłogę z desek (pióro -wpust) klejone po bokach położone na piance,jak to się trzyma przecierz podłogi pływające muszą mieć jakiś typ zamka który utrzyma je w całości.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 22.11.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 te klejone mają grubość 22 mm, teoretycznie mogą być dłuższe, ale nie dawali mi gwarancji, że nie zrobią się szpary, tzn nawet dawali ale pod warunkiem że wilgotnośc będzie zawsze w takich a takich granicach, a ciekawa jestem jakbym miała im to udowodnić jak znajdę zdjęcia tej klejonej podłogi na pióro wpust to wkleję szukałam, nie mam na tym dysku, wkleję jak wrócę do domu - jak nie zapomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 23.11.2007 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 podłogi w trakcie robieniahttp://images27.fotosik.pl/117/af59c741056c36fem.jpg i już po lakierowaniuhttp://images32.fotosik.pl/53/ebc7efac7f9b1496m.jpgniestety nie mam zdjęć z listwami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts