Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłoga pływająca z deski podłogowej ?

premier7979

Recommended Posts

• 2 months później...
O, to jest temat który bardzo mnie interesuje, a nie mogę go odnaleźć w innych wątkach.

Chciałabym mieć podłogę z desek klejonych do podłoża i nic na ten temat nie wiem :(

Może ktoś nam pomoże?

Wewontek dotyczy jednak podłogi plywającej a nie klejonej do podłoża.

O, to jest temat który bardzo mnie interesuje, a nie mogę go odnaleźć w innych wątkach.

Chciałabym mieć podłogę z desek klejonych do podłoża i nic na ten temat nie wiem :(

Może ktoś nam pomoże?

Wewontek dotyczy jednak podłogi plywającej a nie klejonej do podłoża.

Ostatnie sondaze mowia o tym , ze spora czesc polskiego spoleczenstwa czyta bez zrozumienia

Mam podłogę pływająca z deski sosnowej (na pióro - wpust). Deska jest długości jednego boku pokoju (czyli klejenie jest tylko z boków), pod spodem na wylewce jest pianka taka jak pod panele. Muszę przyznać, że przed zamontowaiem listew to faktycznie pływała :lol: teraz jest Ok i mam nadziję, że w przyszłości nie będzie skrzypieć, dlatego nie chcieliśmy legarów

Mam podłogę pływająca z deski sosnowej (na pióro - wpust). Deska jest długości jednego boku pokoju

No to już coś wiem i bardzo Ci dziękuję za info :) Chcielibyśmy uniknąć legarów, aby nie podnosić poziomu podłogi. Będziemy kłaść deski, ale modrzewiowe.

Jaką grubość mają Twoje?

Witam.Deski do podłoża możemy przyklejać nie ma znaczenia grubość deski,ani jej długość należy tylko zastosować odpowiedni klej,a deski powinny mieć odpowiednią wilgotnosć wtedy nie będą wyłaziły ze ściany lub odwrotnie.Chciałbym zobaczyć podłogę z desek (pióro -wpust) klejone po bokach położone na piance,jak to się trzyma przecierz podłogi pływające muszą mieć jakiś typ zamka który utrzyma je w całości.Pozdrawiam

te klejone mają grubość 22 mm, teoretycznie mogą być dłuższe, ale nie dawali mi gwarancji, że nie zrobią się szpary, tzn nawet dawali ale pod warunkiem że wilgotnośc będzie zawsze w takich a takich granicach, a ciekawa jestem jakbym miała im to udowodnić :roll:

jak znajdę zdjęcia tej klejonej podłogi na pióro wpust to wkleję

szukałam, nie mam na tym dysku, wkleję jak wrócę do domu - jak nie zapomnę :wink: