AdamWr 16.06.2008 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 16.06.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Dość istotne jest, żeby ZAWSZE zapewnić odbiór ciepła z pieca do bufora!Zwykle robi to pompa przepychając wodę przez piec. A co będzie jak braknie prądu? Ratunkiem jest UPS, który wtedy zasili pompę do czasu wypalenia się opału w piecu i nie dopuści do jego zagotowania.Cała reszta klasycznie, tak jak opisujesz...Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamWr 17.06.2008 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 dzieki bardzo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabak1 15.12.2012 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Witam mam Orlana 40KW i 350 m2 do grzania w tym roku ociepliłem dom i mam teraz bardzo duże nadwyżki ciepła. Myślę o akumulacji jak ją dobrać i jaką duża. Odkąd ociepliłem dom nie załadowałem pieca więcej niż w 50 procentach.. Czy może ktoś wie jak dobrać zbiorniki i jakie mają być duże i na jak długo starczy ciepła w akumulatorach. pozdrawiam kabak1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajmanxxl 16.12.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 z tego co piszesz to masz jakieś 20kw nadwyżki więc bufor musi być wielki 2m3 to moim zdaniem minimum żeby spać spokojnie że się woda nie zagotuje na ile to wystarczy? Ty znasz odpowiedź na to pytanie mniej więcej na tyle na ile wystarcza to co nagrzewasz obecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts