Koniczynka 08.09.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Na poddaszu będziemy mieć otwartą przestreń (ok 50-60 m2) będzie to pokój do pracy pełniący funkcję biblioteko-czytelni z sofą - rodzaj salonu. I tutaj proszę o radę jakie najlepsze byłoby ogrzewanie do tego pomieszczenia. Mamy do wyboru kaloryfery lub ogrzewanie wodne podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seweryn80 08.09.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 witam mam podobne poddasze i zastosowanie ja chce dać około 50 żeberek feroli grzejniki Aluminiowe dach jest ocieplony 25 cm wełny mała ilość okień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koniczynka 08.09.2007 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 A jaka będzie podłoga? Czy rozważałeś ogrzewanie pdłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigsister 08.09.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Jeśli na podłodze kafelki, to radzę podłogowe. Przy takim dużym pomieszczeniu ciepło z podłogi rozprowadzone będzie równomiernie w całym pomieszczeniu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koniczynka 08.09.2007 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Rozważam poważnie ogrzewanie podłogowe, ale jak wygląda ekonomia?Które ogrzewanie jest tańsze - żeberka czy podłogówka? Może to pomoze nam podjąć dobrą decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 08.09.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 My mamy na poddaszu podobny (troszke mniejszy 40 m2 nasz salonik) i zrobilismy tam ogrzewanie podłogowe. Oprócz tego łazienka, hol i garderoba. W 2 sypialniach grzejniki i teraz troszke chyba żałuje, ale trudno - czas pokaże:x W tym najwiekszym pokoju (saloniku) doprowadzilismy tez rury pod grzejniki, ktore w razie czego podłaczymy, rury od podłogówki mamy gesto bo chyba damy tam panele, ale wysokość pomieszczenia jest spora, bo zachowujemy jętki na zewnątrz i nie robimy sufity tylko zostawiamy otwarta przestrzeń az po kalenice (chyba tak sie to nazywa , jest to pokój nad garażem). Zdecydowalismy sie na takie rozwiaznie ogrzewania ze wzgledu na kocioł kondensacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koniczynka 08.09.2007 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Też będziemy mieli piec kondensacyjny.A dlaczego żałujesz że będą grzejniki w sypialniach?I dlaczego panele a nie płytki na podłodze do ogrzewania podłogowego? Jeśli będzie u nas ogrzewanie podłogowe to będą płytki - widziałam takie imitujące drewnianą podłogę. Zastanawiam się czy to zda egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 08.09.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Też będziemy mieli piec kondensacyjny.A dlaczego żałujesz że będą grzejniki w sypialniach? I dlaczego panele a nie płytki na podłodze do ogrzewania podłogowego? Jeśli będzie u nas ogrzewanie podłogowe to będą płytki - widziałam takie imitujące drewnianą podłogę. Zastanawiam się czy to zda egzamin. Ogólnie wyszło, ze tylko w tych dwóch sypialniach będę miała grzejniki, cały dół podłogówka. Nie byłam pewna tego rozwiazania do końca, niby ja lubie spac w chłodzie i nie odkręcam wogóle kaloryfera na noc, to jednak wyobraziłam sobie, ze dziecku jednak przyjemnie by było gdyby temperatura w pokoju była jednakowa w każdym kącie (24 m2) i wiadomo biurko w przyszłości pod oknem a tu kaloryfer przeszkadza. Dlatego żałuje, że chociaz u małej nie dalismy Tez mysle o płytkach drewnopodobnych (szczególnie w salonie na dole i malym pokoju), ale chciałabym takie duże, jak najmniej fug (niestety takich 90x30/40 nie moge spotkać). Płytki normalne to ładnie wygladaja na holu, w kuchni, ale pokoje gdzie na podłodze sa plytki sprawiaja wrażenie mało przytulnych i chłodnych, a jak widzi sie drewno to od razu przyjemniej i cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koniczynka 08.09.2007 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Dzióbek - dokładnie myślimy tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 08.09.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Dzióbek - dokładnie myślimy tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts