Edybre 09.09.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Powstał taki własnie problem: wys. pomieszczeń na poddaszu to 2,40, w każdym pokoju jeden skos. Jakie zabiegi malarskie czy aranżacyjne pomogą optycznie podwyższyć sypialnie? Proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patsi 09.09.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 na krótszej ścianie (ścianach) maluje się poprzeczny pas ciemniejszym kolorem niż reszta wnętrza, na wysokości której raczej nic nie przesłoni (lepsza górna połowa) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 09.09.2007 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Wydaje mi się, że to raczej poszerzy pokój a nie podwyższy no ale może się mylę. a czy coś pomogą pionowe pasy? A jak z kolorami - ścian i podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patsi 09.09.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 No oczywiście, pomyliłam się przy czytaniu tematu pasy powinny być pionowe. Kolory najlepiej takie same lub bardzo podobne, z tym że w różnej tonacji (jasne - ciemne). Można tak zaakcentować np. dwa najwyższe i najbliższe sobie naroża pokoju - powstaną wysokie filary. Niższych ścian nie trzeba już malować w pasy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 09.09.2007 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 A czy podłoga lepiej żeby była jaśniejsza czy ciemniejsza od ścian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fracek 09.09.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Jak najciemniejsza podlogai jak najjasniejzsze sciany.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 09.09.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 dokładnie ciemniejsza podłoga + jaśniejsze ściany a do tego jeszcze najlepiej biały sufit, powinno to optycznie "powiększyć" pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 09.09.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Koniecznie biały lub bardzo jasny -pastelowy sufit. Podłoga ciemniejsza, ale nie bardzo ciemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 09.09.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Jaśniutkie skosy.Pas w kolorze ścian na podłodze przy ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 09.09.2007 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Dzięki za cenne rady. Jaśniutkie skosy. Pas w kolorze ścian na podłodze przy ścianach Czyli listwy przypodłogowe raczej w kolorze ścian a nie podłogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 09.09.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Źle się wyraziłam chyba Chodziło mi o pas podłogi dookoła ściany w kolorze tej ściany, lub max. zbliżonym, innym niż reszta podłogi. Np. jasne, beżowe ściany, ciemna podłoga z beżowym jasnym pasem po obwodzie (przy ścianach) Gdzieś widziałam nawet takie zdjęcie salonu z ciemniejszą podłogą, dookoła pas jasnego gresu w kolorze ścian, czy zbliżonym, a innym niż reszta podłogi.Postaram się znaleźć. Jak znajdę to wkleję Z drugiej strony takie łaczenie daje efekt jak jest widoczne, czyli spora przestrzeń, stos. mało mebli, a zwł. przy ścianach.W małym pokoju, może wyjść taka "nadziubziana"? podłoga Ale może taki pas dać tylko tu gdzie skos,w kolorze ściany kolankowej? Myślę, że do ją optycznie podwyższy. Ewentualnie, jeżeli pod skosem będzie zabudowane meblami, może przed meblami pas podłogi w kolorze mebli? To wszystko zmienia przede wszystkim proporcje, czyli podwyższa opt. jednocześnie zmniejszając opt. powierzchnię podłogi. Czy o to Ci chodzi? Nie wiem jak duże te pokoje. mnie osobiście mniej przeszkadzają pokoje niskie (wtedy po prostu tylko niskie meble do takiego i jest OK) niż wysokie a wąskie. Może samo wstawienie tylko niskich mebli załatwi "problem"? Wtedy "góra" bez mebli będzie się wydawać większa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 09.09.2007 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Sypialnie mają 15, 16 i 20 m + łazienka 15. Patentu z podłogą chyba się nie da wprowadzić w życie bo planuję wykładzinę dywanową. Rzeczywiście niskie meble poprawią trochę proporcje. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 13.09.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 a ja pytam z innej beczkiczy były jakieś problemy z pozwoleniem bo mieszkanie powinno miec min 2,50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 13.09.2007 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 a ja pytam z innej beczki czy były jakieś problemy z pozwoleniem bo mieszkanie powinno miec min 2,50 A gdzie to jest zapisane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ooliwka 14.09.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 a ja pytam z innej beczki czy były jakieś problemy z pozwoleniem bo mieszkanie powinno miec min 2,50 A gdzie to jest zapisane? nie wiem za bardzo ale wiem to ze nie dostasniemy pozwolenia jesli nie bedzie tych 2,50 wysokosci ogolnie to jest jakos prawnie zatwierdzone jeszcze na tym forum czytalam jakies wypowiedzi architekta ktory podawal dokladne wysokosci dla roznych pomieszczen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 14.09.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Witam Mam podobny problem z wysokością pomieszczenia . Moim zdaniem wszystko w jasnych kolorach nawet podłoga. Ciemniejsze kolory zostaw na dodatki aby odwracały uwagę od problemu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telesforek 17.09.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Znajomi zrobili tak, że kolor ścian (pastelowa pistacja) wchodził na obrzeże suftu jakieś 20-30 cm, sufit biały (nie wiem czy się jasno wyraziłam). Według mnie to coś dało, gdyby mi nie powiedzieli nie zwróciłabym chyba uwagi na niski sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 17.09.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witam To ciekawe rozwiązanie, ja o tym nie pomyślałam ale chyba warto. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 19.09.2007 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Dzięki za te pomysły. Na pewno będę je testować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymeq 20.09.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 http://forum.muratordom.pl/bialy-pasek-na-scianie-przy-suficie,t112659.htm tutaj dodatkowe info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts