JOKER_29 09.09.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 witam w wymianie doświadczeń troszkę mnie zignorowali więc może tutaj ktoś wyrazi swoje zdanie na temat domku, który zamierzam wybudować http://img206.imageshack.us/img206/1016/koncepcjajpegur9.jpg obecnie jestem na etapie projektowania, więc za wszelkie uwagi będą bardzo wdzięczny na domek ma starczyć 350.000zł - czy waszym zdaniem jest to możliwe ?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 09.09.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 W sumie rozkład nawet mi się podoba,tylko tak te pomieszczenie gospodarcze jakoś mi w tym miejscu nie lezy[ może by je tak do garażu przezucić] no ,ale to w końcu dom dla ciebie wiec jeśli Tobie się podoba to ok! Nie denerwuj sie tak...nepewno Cie nikt nie zignorował,teraz wkleiłeś prawidłowo swój post i na pewno ktoś kto ma pojęcie o projektach i budowaniu tu sie wypowie [ja takowego pojęcia nie mam, u mnie budową kieruje mąz a ja będę szaleć we wnętrzach ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 09.09.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 no powiem ze niezły rozkład. wszystko super. rozwiązanie zadaszonego tarasu od wschodu i dużych okien od poludnia - dobre. gospodarcze w tym miejscu tez mi sie podoba a sciete sciany dadza fajny efekt. tyle ze 350 to wydaje mi sie mało realne bo z tego co widzę to dach połamany i to jeszcze z przyłączonym garażem... przez skosne scianki bedzie duzo strat w ukladanej podłodze. ale postawiony bedzie napewno doskonalym miejscem do mieszkania bo rozmieszczenie pomieszczeń jest naprawde dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 09.09.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Ja bym w miejscu pomieszczenia gospodarczego zrobila troche mniejsza lazienke, a pomieszczenie gospodarcze w miejscu malej lazienki. Salon powiekszylabym a taras wolalabym miec mniejszy. W sumie projekt udany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOKER_29 09.09.2007 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 gospodarczego nie mogę niestety zamienić bo musi mieć trochę powierzchni, poza tym planuje żeby dom miał tylko 1 komin - wspólny dla kominka i kotła, a wentylacja będzie mechaniczna z rekuperatorem trochę odpadków płytek na korytarzu przeżyje a w wymiarach tarasu wkradł się błąd - będzie on miał 5x3,5 m dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 09.09.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 gospodarczego nie mogę niestety zamienić bo musi mieć trochę powierzchni, poza tym planuje żeby dom miał tylko 1 komin - wspólny dla kominka i kotła, a wentylacja będzie mechaniczna z rekuperatorem trochę odpadków płytek na korytarzu przeżyje a w wymiarach tarasu wkradł się błąd - będzie on miał 5x3,5 m dzięki za podpowiedzi a powiedz mi , będziesz adaptował poddasze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOKER_29 09.09.2007 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 na poddaszu będzie centrala wentylacyjna i graciarnia - bo ja z natury jestem bałaganiarz a może z czasem i jakaś siłownia wejdzie - jak będzie jeszcze miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 09.09.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 na poddaszu będzie centrala wentylacyjna i graciarnia - bo ja z natury jestem bałaganiarz a może z czasem i jakaś siłownia wejdzie - jak będzie jeszcze miejsce aha, tak pytam bo ja uwielbiam pokoje na poddaszu ,ale jak masz na to inne plany to ok. myslałam,ze wogole nic tam nie bedziesz miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOKER_29 10.09.2007 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 może ktoś jeszcze wyrazi swoje zdanie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 11.09.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Wyrównałabym linię garażuto niepotrzebny dodatkowy narożnik, za który musisz zapłacićdzięki temu zwiększyłaby się łazienka, która jest niewielkadach ma być kopertowy? jeśli tak, to będzie największym wydatkiem w tym domu, jaki strop? jeśli chcesz strop Teriva czy wylewany to byłoby marnotrawstwem nie wykorzystać poddasza, inaczej szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOKER_29 11.09.2007 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Wyrównałabym linię garażu to niepotrzebny dodatkowy narożnik, za który musisz zapłacić dzięki temu zwiększyłaby się łazienka, która jest niewielka dach ma być kopertowy? jeśli tak, to będzie największym wydatkiem w tym domu, jaki strop? jeśli chcesz strop Teriva czy wylewany to byłoby marnotrawstwem nie wykorzystać poddasza, inaczej szkoda kasy dom musi mieć uskok ze względu na szerokość działki (garaż będzie w odległości 3 m od granicy, ściana domu trochę powyżej 4m) dach kopertowy ze względów estetycznych, nie podobają mi się dwuspadowe a do stropu drewnianego jakoś nie mam przekonania a jest on chyba jedyną alternatywą w łazience będzie tylko wanna (prysznic będzie w mniejszej) - może by i mogła być trochę większa jak i pozostałe pomieszczenia - wszędzie by można dorzucić po 5m2 tylko brak sponsora czy Twoim zdaniem 350.000 starczy ?? dziękuje za opinię i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 11.09.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 moim zdaniem wystarczyto nieduży dom, kosztowny będzie dachdużo zależy od kosztów przyłączy, ale z mojego dotychczasowego rozliczenia (mam stan surowy zamknięty domu z poddaszem użytkowym) wynika, że dasz radęradzę zastanowić się nad drewnianym stropemu mnie nad poddaszem wyszedł całkiem spory strych, robię tam graciarnię na płytach OSBw domu takim jak Twój napewno nie lałabym stropu, to zbędny za to znaczący wydatekw ogóle Twój projekt mi się podobajak dla mnie wykorzystanie powierzchni jest bardzo dobre i to fikuśne pom. gosp. powinno fajnie wyjść http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_lol.gif poza tym jeden komin to jeden wydatek, możesz postawić system i masz spokój na zawszea, jeszcze ogrodzenie to też spory koszt, chyba że masz siatkępozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JOKER_29 12.09.2007 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 canna dzięki za opinię jaka jest różnica w kosztach pomiędzy wykonaniem stropu drewnianego i terriva ?? (orientacyjnie) a co do ogrodzenia to 3 strony będą z siatki, a frontowa nie wie nikt bo powstanie na koniec - może ładny kuty z rozsuwaną bramą a może ledwie na siatkę uzbieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 12.09.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 nie ma za co, po to jest forum u mnie strop Teriva kosztował 8270, bez stali, bo nie wiem za ile poszło w strop - stal kupowałam jednorazowo na początku na całą budowę, ale poszło duuużoale ja mam poddasze użytkowe i nie było alternatywychociaż jedna osoba z łódzkiego forum ma strop drewniany w domu z poddaszem użytkowym - bo taki woli jak już wspomniałam robię sobie strych na płytach OSB, będzie można po nich chodzić żeby gromadzić "przydasie" i kominiarz będzie mógł wejść do wyłazu,od spodu sufit podwieszanyale strych to strych, będzie używany rzadko i tylko w takim przypadku to dobre rozwiązaniejeśli nie masz zamiaru używać góry to jest to dużo tańsze rozwiązanie niż Teriva, napewno nie lałabym stropu bo uważam to za marnotrawstwo pieniędzy, jednak jeżeli w przyszłości chciałbyś coś tam zrobić, to trzeba od razu podnieść ściankę kolankową na przyzwoitą wysokość, wtedy zmienią się wymiary dachu i więźbytakie rzeczy najlepiej planować na etapie projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts