grzeskow 09.09.2007 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Przeryłem forum, ale wkazówki nie znalazłem... Tydzień temu montowałem okna. Okazało się, że po osadzeniu okien w kilku przypadkach na dole pozostały szpary wysokości ok. 6 cm (pomiar otworów okiennych to osobna historia, do której wolałbym nie wracać ). Okna są wyposażone w listwę montażową (podparapetową, transportową czy jak kto woli), pod nią są już tylko klocki drewniane. W jaki sposób wypełnić te szczeliny? Czy wystarczy włożyć paski styropianu i uszczelnić pianką? A może jakoś podmurować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 09.09.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 mam podobnie w pokoju mojej córki...też się podłączam pod pytanie - sytuacja w zasadzie identyczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.09.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 .... .... http://www.jareko.pl poradnik montazysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeskow 09.09.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 jareko, po lekturze Twoich postów wiem, że montaż jest spieprzony (a wcześniej spieprzony pomiar). Czy w takiej sytuacji mam żądać dodania specjalnej listwy dystansowej? Rozumiem, że wiąże się to z wymontowaniem okna. Czy to nie spowoduje jego uszkodzenia? Podejrzewam, że na wstawienie nowego, większego okna firma się nie zgodzi.Okno jest przykręcone na śruby u góry i po bokach. Jego szerokość to ok. 2m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 09.09.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 jareko, po lekturze Twoich postów wiem, że montaż jest spieprzony (a wcześniej spieprzony pomiar). Czy w takiej sytuacji mam żądać dodania specjalnej listwy dystansowej? Rozumiem, że wiąże się to z wymontowaniem okna. Czy to nie spowoduje jego uszkodzenia? Podejrzewam, że na wstawienie nowego, większego okna firma się nie zgodzi. Okno jest przykręcone na śruby u góry i po bokach. Jego szerokość to ok. 2m.a nie lepiej po prostu podmurowac? Bo jak rozumiem luz za duzy jest pod oknem a nie po bokach? Jesli po bokach - TRZEBA wyjąć okno, dokładnie oczyścić z piany, nabić profile poszerzające (na wszelki wypadek miejsce połączenia - wewnątrz - albo wypełnić piana albo nakleić taśmę rozprężną) i na nowo zamontowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeskow 09.09.2007 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Luz jest tylko pod oknem. A więc podmurować do listwy transportowej,a gdy wyschnie dać kliny, sruby i piankę - tak będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 10.09.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Luz jest tylko pod oknem. A więc podmurować do listwy transportowej,a gdy wyschnie dać kliny, sruby i piankę - tak będzie dobrze? TAK Koniecznie pozostawic kliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trini 10.09.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 dziękuję bardzo, juz wiem co zrobić czy jak wyschnie pianka to wystarczy zatynkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeskow 10.09.2007 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 jareko, wiedziałem, że można na Ciebie liczyć. Wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts