gosiaber 09.09.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Witam zapraszam do umieszczania komentarzy na temat naszego domku i naszych poczynań. Na razie jest tego niewiele, ale systematycznie będę starała sie uzupełniać bieżące postępy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 11.09.2007 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Moje gratulacje z okazji rocznicy Chętnie poczytam Wasz dziennik i czasami wtrące swoje trzy grosze. NA początek poproszę o jakieś zdjęcia działeczki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaber 16.09.2007 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Bardzo dziękuje za życzenia, zdjęcia będą wkrótce, jak się naumiem wstawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 27.09.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Moje marzenie, które nigdy się nie spełni, no chyba, że wygram w totolotka, a nie gram - działka porośnięta sosnami, zapach lasu i miły cień...Czekam na kolejne zdjęciaaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaber 28.09.2007 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Moje marzenie, które nigdy się nie spełni, no chyba, że wygram w totolotka, a nie gram - działka porośnięta sosnami, zapach lasu i miły cień... agakz nigdy nie mów nigdy. Kto wie co los nam przyniesie. My niestety te sosenki będziemy musieli wykarczować, w ich miejscu zamierzamy postawić dom, ale i tak będzie ich wystarczająco dużo za płotem. Atmosfera na pewno będzie przyjemna, nie wiem jak to sie będzie miało do uprawy, czy cokolwiek( mam na myśli jakieś kwiatki czy iglaki) zechce mi tam urosnąć. Przecież te sosny będą ściągały całą wodę z podłoża. Ale tym będę sie martwić za parę lat jak już się wprowadzę i zacznę myśleć o ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwkala 04.10.2007 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Gosiu, nie załamuj się tą biurokracją! Do wiosny daleko i na pewno uda Wam się załatwić wszystkie formalności i "wyprowadzić" działkę. Jak będziecie wierzyć że się uda to się uda Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaber 04.10.2007 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Dzięki Iwkala za słowa otuchy. Ja też tak myślę że grunt to pozytywne myślenie. Tak więc musi się udać początek wiosną i nie ma innej opcji, zgadzam sie ewentualnie na lekki poślizg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 04.10.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Gosia nie jestescie sami z problemami działki. Kurde my też mamy działkę jak się patrzy ale jak ma przyjść co do czego to problemy nie z tej ziemi. I nawet nie mogę jej porządnie ogrodzić. Czy nadal jesteście za projektem Agatki hb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaber 04.10.2007 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Monika - Agatka chyba niestety odpada, ma za małą kotłownię, a zamierzamy założyć OC na opał stały. Obecnie przerabiamy projekt Ala z Domfortu, jest trochę większy, a rozplanowanie pomieszczeń ma identyczne. Z zewnątrz mamy zamiar go zupełnie zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.10.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 gosiaber nic się nie przejmuj przejściowymi problemami geodezyjnymi. Zobaczysz jak ten czas szybko zleci ani się nie obejrzysz a już będzie sprawa granic uregulowana i będziesz mogła zabierać się do kopania. Trzymam Cię za słowo z tym kopaniem Proszę na wiosnę o zdjęcie w czasie własnoręcznego kopania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 09.11.2007 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2007 gosia ! gosia! na wstępie mojego pierwszego wpisu "u Ciebie" życzę powodzenia w załatwianiu całej tej geodezyjnej biurokaracji. U nas odpukać nie ma przebojów, wszytko czarno na bialym a właścicielami jesteśmy dopiero od 5 tygodni Kupiliście już projekt? U nas ciągle myślówa, choć decyzja zapadła te słupy spędzają mi sen z powiek ale jakiś mądrzejszy ode mnie architekt na pewno coś wymyśli. Tylko ciekawe czemu projektant od razu tego nie wymyślił, było by mniej zmartwień ja tak samo jak ty kilka razy zmieniałam koncepcję domu aż doszło do "ali", też zauważyłam że Agatka to wypisz wymaluj "ala" tylko mniejsza więc zostaliśmy przy "Ali" mimo że Agatka nie ma tych p..... słupów , ale ma za to balkon ( a tym dziękujemy) i za małą kotłownię a też bedziemy mieć C.O "palone". Też przedłużamy okapik nad wejściem żeby uzyskać mały wiejski sielski ganek i częściowo zadaszamy taras, żeby można było kawę sączyć jak letni deszczyk będzie przechodził obecnie przechodzę etap koncepcji zamiany miejscami pom gosp i dolnej łazienki o tak http://img68.imageshack.us/img68/3263/alaparterhb1.jpg z tego względu że wówczas nie trzeba będzie po domu biegać z wiaderkiem węgla tylko prosto z wiatrołapu będzie można przejść, po tym oczywiście jak wybijemy tam otwór drzwiowy ale zostaje problem łazienki która będzie wtedy miała skos , niby nie duży bo te cztery schody nad nią dadzą obniżenie 80 cm , gdzie parter ma 2,75 według planów . Ale zastanawiam sie czy nie powstanie bunkier zamiast łazienki, mimo że ma być okno. Jak myłślisz? Drzwi będą oczywiście przesunięte w tą połowę bez skosu, ( przez niedopatrzenie nie narysowłam tego) pod tym wyższym skosem prysznic , obok w tym trochę niższym obszarze- kibelek. Jak sie nie da to też nie będzie tragedii wtedy zostawimy te drzwi do garażu jako boczne wejście gospodarcze, ale pokombinować warto a nuż się wymyśli cos genialnego, choć kumpel z domu twierdzi że zaraz przekombinuję i dopiero będą jaja a co chcecie pozmieniać we wnętrzu, napisałaś że wszystko jaką masz wizję? w ogóle napisz wszystko! bardzo się cieszę że sie pojawiłaś na forum! Ja występuję na forum jako ciało zbiorowe czyli My , Emi+Grzegorz , jesteśmy na etapie organizacji ślubu we wrześniu 2008, progenitury jeszcze nie posiadamy choć w nieznanej przyszłości z pewnością się pojawi, w ilości takiej żeby mogli sobie sami w warcaby pograć Gdyby nie to że trzeba €€€€ na wymarzony domek do skarpety wciskać to też bym już leciała ze szpadlem fundamenty kopać . Doskonale Cię Gosiu rozumiem pozdrawiam! Emi ale wpis! nie za długi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 14.01.2008 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 hej hej! gosiu! czy coś nowego u was? my kupililśmy projekt ali i lada chwila trafi on pod nóż architekta , do adaptacji coś się ruszyło! a tak nawiasem mówiąć to wszelkie pomysły zmian które widac powyżej już nieaktualne, po naradach i dyskusjach wrcamy do stanu wyjściwego, wszystko zostaje jak w projekcie, a jedyną zmianą będzie dłuższy daszek nad gankiem i przedłużony okap nad tarasem tyle z tego kombinowania wynikło hihhi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaber 15.01.2008 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Cześć Emi, to gratuluje bardzo udanego zakupu. Piszesz że prawie wszystko jak pierwotnie w projekcie, czyli co, słupy zostają, dlaczego? U nas bez zmian.geodezja dała odpowiedź, napisali, że owszem podejmą się wyznaczenia granic działek. I dali sobie czas do końca 2008 roku.Tak więc czekamyFajnie , że chociaż u was bezproblemowoBuźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 17.01.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 słupy zostają, będą tylko przesunięte w mniej centrlane części pomieszczen, pan architekt powiedział że tak sie da! jak sobie będą gdzieś z boku to ja nawet nie mam nic przeciwko bo zamierzmy urządzić dom w stylu.. może nie w stylu bo to za dużo powiedziane ale w klimacie wiejskim, myślę że słupy się dobrze wkomponują. wczoraj przedstawiliśmy architektowi nasza wizje usytuowania obiektów na działce i czekamy na jego opinię. I jestesmy na etapie wieczornch dyskusji "kominek czy koza" . bez porady fachury się nie obejdzie bo bardzo podoba nam się opcja kominka z otwartym paleniskiem tylko jak to zrobic żeby było ładnie bez pakowania 10 000 w obudowę, bo jak tyle mam wydać to wolę kupić kozę za dwa patyki rura w komin i tez się będzie wesoło hajcować i tez będzie klimat, bo kominek ma pełnić u nas funkcję rekracyjo- rozrywkową a do ogrzewania będą inne ustrojstwa. jedynym problemem jest jak na razie brak ekipy zasadniczym! no i jeszcze trochę "kapusty" brakuje, liczymy że jesienia już wszystko musi wystartować, w marcu bede w domu to spróbuję pchnąc sprawy do przodu, poumawiam się wczesniej z wykonawcami i podejmiemy jakąś decyzję. trzymam kciuki, za te granice, Swoją drogą to nieźle sobie dali czasu, nie zazdroszczę! a od czego oni są w zasadzie? co za biurokaracja! Emi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 01.09.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Normalnie pojawił się nowy wpis A kiedy ruszą prace budowlane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaber 01.09.2008 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 dziękuję za zainteresowanie co do prac budowlanych, to jeszcze daleka do nich droga( niestety ) przy pomyślnych wiatrach być może na wiosnę coś zacznie się dziać, jak się panowie ( i panie) urzędnicy wezmą do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 01.09.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2008 A dlaczego wogóle nie piszesz nic w dzienniczku??? Znam dzienniczki które żyja mimo że budowy są dopiero w planach Pisz bo chętnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaber 05.09.2008 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 tak jakoś wena mnie opuściał ale się poprawię, obiecuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olorobal 23.12.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Życzę Ci dużo spokoju świątecznego, czasu spędzonego z rodziną i żeby marzenia o swoich czterech scianach jak najszybciej sie spełniły...http://cap35.caption.it/355/captionit120846I894D30.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 23.12.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 i ja się dolączam do życzeń! spokojnych świąt! dużo sił, i zdrowia w nowym roku! spełnienia marzeń i szóstki w totka! emi ps. nasza "ala" ma juz fundamenty jak się patrzy! stan zero zakończono w listopadzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts