Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odsprzedam cegłe recznie formowaną - W-wa_Tarchomin

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 4 months później...

Jesień nie sprzyja sprzedaży :-? :-? :wink: więc wiosennie mam do sprzedania

- 4,5 palety bloczka U-220 (188x250x220) na palecie 112 sztuk,

- około 100 szt bloczka K3 (120x250x220),

ceramika pochodzi z cegielni Rukławki - wg wykonawcy bardzo dobry produkt i cegielnia

- około 7 palet (350sztuk na palete) cegły zendrówki bardzo twarda ręcznie formowaną idealna na ściany w starym stylu i nie tylko.

Cegła, przynajmniej ta z której ja budowałem nie ejst elewacyjna, chociaz wiem ze z tej cegielni ktoś z forum wykorzystał ją jako elewacyjną. Ja mam z cegielni pana Kufla ale brałęm tzw zendrówka czyli bardzo twarda, potwwierdzają to fachowcy od instalacji :-? :wink: :lol:

Zdjęcia ścian w wykonaniu z tej cegły są w moim dzienniku :lol:

bo już postawiłem cały dom z cegły z Cegielni Hoffmanowskiej z Kraśnika

Przepraszam, że się wtrącam, jak dokładnie nazywa się cegła z której budowaleś ? Czy mogę prosić kilka fotek elewacji na maila.

Będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam.

Tomek_Ch, nie pamiętam jak się nazywa cegła, wydaje mi się że to piaskowa lub jabłkowa... zdjęcia są w wątku grupy "wołomińskiej" na 4 stronie:

http://forum.muratordom.pl/grupa-wolomin-tluszcz-okolice,t76888-180.htm

Pozdrawiam

Brzuzens

Nadal aktualne

- 4,5 palety bloczka U-220 (188x250x220) na palecie 112 sztuk,

- około 100 szt bloczka K3 (120x250x220),

ceramika pochodzi z cegielni Rukławki - wg wykonawcy bardzo dobry produkt i cegielnia

- około 7 palet (350sztuk na palete) cegły zendrówki bardzo twarda ręcznie formowaną idealna na ściany w starym stylu i nie tylko.

• 4 weeks później...