Rezi 09.09.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 zgodnie z obietnica na prośbe kilku forumowiczów umieszczam fotki ścianki z szkłem z piaskowanym wzorem z tapety z części holu http://rezulak.pl/galeria_murator/scianka1.jpg http://rezulak.pl/galeria_murator/scianka7.jpg http://rezulak.pl/galeria_murator/scianka5.jpg http://rezulak.pl/galeria_murator/scianka9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karorka 09.09.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 super to wyglada napisz prosze jaka grubosc ma scianka w ktora wstawiales to szklo i z czego zrobione jest obramowanie i ewentualnie kto to robil jesli w w-wie mam jeden podobny otwor na wstawienie czegos szklanego ale jeszcze nie do konca wiem co z tym zrobic, na razie myslalam o szkle fusingowym ale Twoje rozwiazanie tez jest ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 09.09.2007 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 rama drewniana robiona przez firmę tę samą co robiła drzwi - niestety z Poznaniaprojekt wzoru z tapety z korytarza opracownie graficzne własne studio wykonanie szkla Insoglas Poznań ( mogą tez opracowac wzór) szkła bezpieczne 4+4 ( 8,1mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 09.09.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Rezi super zanotuje tę nazwę firmy. czy możesz podać koszt orientacyjny jednej całej szybki- mam takie luki w łazience i właśnie szukam pomysłu jak to zabudować. Luka między salonem a łazienką więc szyba raczej w jeszcze drobniejszy wzorek.Ciągnie się przez całą wysokość lazienki, szukam czegoś nietuzinkowego. http://images1.fotosik.pl/237/d95464563f9cae43med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzebiuszka 10.09.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Rezi przepiękna jest ta szklana ścianka. Bardzo fajny pomysł, nie pierwszy zresztą taki w Twoim domu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinG21 21.09.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witam jestem nowy na forum ale pracuje przy szkle i mam pytanie Czemu 44.2 a nie 8mm hart?? Mam nadzieje ze nie położony jest teflon ??Montowałem takie rzeczy wielokrotnie i zawsze było to szkło hartowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.09.2007 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Witam jestem nowy na forum ale pracuje przy szkle i mam pytanie Czemu 44.2 a nie 8mm hart?? Mam nadzieje ze nie położony jest teflon ?? Montowałem takie rzeczy wielokrotnie i zawsze było to szkło hartowane klejone jest bezpieczniejsze i tańsze ,teflon jest szkło hartowane stosuje się przy większych obciążeniach, tutaj nie było takiej potrzeby, hartowane będę robil przy drzwiach ia co do bezpieczeństwa szkła hart to niestety mam jyż wyrobione zdanie, kawałki szkła niestety ranią i ppotrafią narobić dużo szkody, wiem to z doświadczenia, przetestowałem na sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinG21 21.09.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Każdy ma swoje zdanie Ja na przykład robie drzwi i kabiny ze szkła to idzie tylko hartowane. Trzeba wiedzieć jak taką tafle rozbić Z ceną to prawda jest drogie Teflonu nigdy nie kładę bo ma tendencje do łuszczenia się po jakimś czasie. Ale mam swój sposób którego nie zdradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.09.2007 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Każdy ma swoje zdanie Ja na przykład robie drzwi i kabiny ze szkła to idzie tylko hartowane. Trzeba wiedzieć jak taką tafle rozbić klejonka nie nadaje się na drzwi, juz była firma która co robiła drzwi z klejonego i połyneła na tym Teflonu nigdy nie kładę bo ma tendencje do łuszczenia się po jakimś czasie. Ale mam swój sposób którego nie zdradzę zostawiam to fachowcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinG21 21.09.2007 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Widzę ze posiadasz dużą wiedze się o szkle Szkło laminowane nienadane się i właśnie o tym pisałem Aktualnie jestem w trakcie realizacji podłogi z trzech laminowanych i hartowanych dziesiątek na podłogę w salonie Ale gdzie działali w Warszawie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta7311 21.09.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 U mnie w domku chcę wstawić taką przeszkloną ścianę między holem a łazienką, tyle że po stronie łazienki bezpośrednio za szybą ma być prysznic (bez kabiny). Tak więc jedyną ścianką oddzielającą brodzik od holu będzie ta szyba. W związku z powyższym dwa pytania:- z jakiego szkła powinna być wykonana ta szyba żeby nsię nie stłukła i żeby łatwo było ją domyć (osad z kamienia),- co zrobić żeby w holu nie było widać cienia kąpiącej się osoby?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 21.09.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Rezi, mieliśmy w planach umieszczenie między salonem, a wiatrołapem zwykłej mlecznej szyby. Teraz zastanawiamy się nad jakimś wzorem- jak u ciebie Jednak kończą się pieniądze, wieć trzeba zacząć ciąć koszty. Proszę odpowiedz może być na PW ile kosztowały Cię te wnęki (koszt total). pzdrw, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinG21 21.09.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Przy odpowiednim doborze świateł można zrobić to na zasadzie lustra weneckiego W jakiej odległości będzie się znajdować osoba kapiąca się od tafli ?? Szkło 8-10 mm. Hartowane zabezpieczony obwód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta7311 22.09.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Odległość podczas kąpieli jakieś 40 cm . Czy mógłbyś wyjaśnić na czym polega ten własciwy dobór oświetlenia? Planuję światło górne, które w łazience wypada poza obszarem prysznica oraz kinkiety przy lustrze (ale te raczej nie będą powodować cienia bo są umieszczone w bezpiecznym zakatku łazienki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 22.09.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Rezi, ja już kumam twój nick - ty budujesz Rezi-dencję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adar 27.09.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 mam prośbę do Rezi o przesłanie kosztu jednej takiej tafli szkła, chciałbym cos takiego między wiatrołapem a holem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 27.09.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 czy można 'wypaiskować' wzór na lustrze? jak szukać wykonawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinG21 27.09.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Na lustrze- mam cos ok. 30 gotowych wzorów, ale można własny wypiaskowac Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 27.09.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Na lustrze- mam cos ok. 30 gotowych wzorów, ale można własny wypiaskowac Pozdrawiam marcin ale może chociaż koszt w przybliżeniu? Mnie interesuje wzór z takiej płytki: http://www.lazienki24.pl/_includes/cms_img/or_07253333218.jpg wypiaskowany na oknie w WC -wymiar szyby:60*90cm I jak to zdrobić? zawieźć do szklarza całe okno przed montażem, czy wyjąć szybę - i potem ją wstawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinG21 27.09.2007 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Ja mogę sie tym zając od początku do końca tzn. przyjechać wymontować szybę i zapiskowa Cena na pv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts