emeru 09.09.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Witam, Porzebuję pomocy w wyborze wolnostojącej chłodziarko-zamrażarki do 1.500,00 zł. Wysokość ok. 155 - 175 cm. Dodatkowe warunki, jakie powinna spełniać to: szklane półki, system no-frost, szybkie zamrażanie (no i chętnie jeszcze coś przydatnego, o czym jeszcze nie wiem/nie znam ). Która będzie najlepsza w tym przedziale cenowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 09.09.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Na tym snobistycznym forum pewnie Ci odpowiedzą,że za 1500,00 to możesz kupić co najwyżej lodówkę turystyczną. Też takiej szukam.A że to nie będzie Bosch,Liebherr albo Miele to .... całe szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 09.09.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 To jest fajny adres gdzie można zobaczyć zdjęcie i poczytaćhttp://www.topmarket.pl/lodowki/oraz http://www.camcoo.com patrz lodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 10.09.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Na tym snobistycznym forum pewnie Ci odpowiedzą,że za 1500,00 to możesz kupić co najwyżej lodówkę turystyczną. He, he... A biała czy inox? Bo inox z no-frostem to się pewnie da, ale z tym szybkim zamrażaniem to gorzej chyba. Białe są tańsze, więc wiekszy wybór. Ja kupiłamtakiego Samsunga, w paru miejscach (fora) wieszano na nim psy, ale jestem zadowolona: http://www.samsung.com/pl/products/refrigerator/oldrefrigerator/rl36sbms.asp Kupiłam za 1500 zl, bo własnie wprowadzali nowy model (chyba nawet niewiele się różniący). Może to jest metoda? Pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefa1 18.03.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Za taką cenę na pewno znajdziesz lodówkę, a może warto dorzucić 100 zł i mieć wyższy standard : http://www.rtvagd.sklep.pl/lg/gr_b359_plqa_13888.php5 masz w niej nie tylko No Frost, ale też komorę świeżości Fresh Zone: wędlina, świeże mięso i ryby przechowywane są w niższej niż w całej chłodziarce temperaturze, dzięki temu zachowują smak i świeżość przez dłuższy czas. Lodówka ta ma dosyć czytelny wyświetlacz LED, elektroniczne sterowanie zamrażarki, pojemniki na kostki lodu. Nieźle się prezentuje zarówno w wersji srebrnej jak i białej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sweetstar 28.04.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 miałam podobną, ale chyba starszą wersję i byłam bardzo zadowolona faktycznie funkcje są godne uwagi i sprawdzają się w codziennym użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 29.04.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 za 1500zl mozna kupic calkiem przyzwoite lodoweczki takich marek jak Siemens, Bosch czy Lg ale przed zakupem warto przejsc sie do jakiegos marketu AGD i sobie poogladac bo inox u roznych producentow bardzo sie rozni -- np. LG ma fajne lodowki ale ich material na frontach jak dla mnie nie do przyjecia ( cos w stylu matowego aluminium ) .... znalzlem bardzo fajnego Siemensa w granicach 1700zl : http://www.skapiec.pl/site/cat/308/comp/304564 albo tansza wersja : http://www.skapiec.pl/site/cat/308/comp/304554 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 29.04.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Przede wszystkim nie sugerowałbym się marką tylko jakością wykonania, estetyką, ceną no i pożądanymi funkcjami.Ostatnio miałem Polara. Służył mi 13 lat. Niestety się zozszczelnił układ agregatu i stwierdziłem, że zamiast naprawiać kupię nową. Przekonany byłem do zakupu Polara. Znalazłem model, sklep, a po dyskusji ze sprzedawcą kupiłem porównywalny model Whirpoola trochę taniej niż wybranego Polara bo była w promocji. Wg sprzedawcy producent i tak jest obecnie ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 29.04.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 czy mam rozumiec ze masz jakies zastrzezenia do lodowek siemensa lub boscha ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 29.04.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Moja lodówkozamrażarka Polar zepsuła się tuż po upływie dwuletniej gwarancji. Naprawa nieopłacalna. Zalana truskawkami z zamrażarki podłoga, nieodwracalnie poplamiona wykładzina o wartości większej niż lodówka.Teraz mam Siemensa.Sprzedawcy wciskają, to na czym mają największą marżę. Polar jest najtańszy w hurcie i dlatego go wolą sprzedawać, niż droższe sprzęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 29.04.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Moja lodówkozamrażarka Polar zepsuła się tuż po upływie dwuletniej gwarancji. Naprawa nieopłacalna. Zalana truskawkami z zamrażarki podłoga, nieodwracalnie poplamiona wykładzina o wartości większej niż lodówka. Teraz mam Siemensa. Sprzedawcy wciskają, to na czym mają największą marżę. Polar jest najtańszy w hurcie i dlatego go wolą sprzedawać, niż droższe sprzęty. Pewnie dużo w tym prawdy, ale awaryjność sprzętu należy liczyć statystycznie, a nie indywidualnie. Nie twierdzę, że Polar jest bardzo dobry bo u mnie tak długo wytrzymał, ale, że może być dobry. Jak ktoś mnie przekona, że inna lodówka współczesna i droższa tyle wytrzyma to z pewnością stwierdzę to samo. Rodziców Caratow wytrzymał ponad 20 lat i się go zpozbyli ze względu na zużycie energii. Lodówki mają agregaty od tych samych producentów (nie ma ich zbyt wielu). W mojej po 13 latach agregat był wciąż sprawny. Wyciekł gaz. Polar jest najtańszy w hurcie ale i w sklepach również. Nie wiem, czy mają zysku więcej na nim, czy na zachodnich lodówkach, ale z reguły zarabiają więcej na droższych (czytaj zachodnich). Przy lodówkach bardziej bym się kierował (kierowałem się) pojemnością, używanymi funkcjami i bliskością serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sweetstar 30.04.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 za 1500zl mozna kupic calkiem przyzwoite lodoweczki takich marek jak Siemens, Bosch czy Lg ale przed zakupem warto przejsc sie do jakiegos marketu AGD i sobie poogladac bo inox u roznych producentow bardzo sie rozni -- np. LG ma fajne lodowki ale ich material na frontach jak dla mnie nie do przyjecia ( cos w stylu matowego aluminium ) .... może dla Ciebie nie do przyjęcia, ale dla mnie ideał to przez powłokę Titanium, na której nie pozostają żadne ślady i szczerze przyznam, że mnie się bardziej taki wygląd podoba, niż zwykła, upaćkana powłoka metaliczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki6 30.04.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 wiesz wszystko zalezy od producenta... siemens ma wykonczenie inox z taka powloka ktora naprawde sie sprawdza i nie widac na niej palcowania ( mam z ta powloka zmywarke siemensa ) ... odnosnie LG -- dlatego napisalem zeby przejsc sie do marketu agd i poogladac bo to co jednemu nie pasuje innemu bedzie odpowiadac w 100% .... mi ta powloka LG kolorystycznie nawet pasuje ale na wystawce w saturnie stal egzemplarz na ktorym byly mocno widoczne slady palcow i co najgorsze nie udalo mi sie ich nawet rozetrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sweetstar 04.05.2009 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 o bosz to ja nie wiem, co oni robili z tym sprzętem, bo u mnie to nawet tłuszcz za bardzo nie zostaje, a wiadomo, jak to w kuchni - czasami jest się ubabranym jedzonkiem w trakcie gotowania, a trzeba coś sięgnąć jeszcze z lodówki... ale co do oglądania "na żywo" to się zgadzam w 100% najlepiej tak wybierać - samemu pomacać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts