Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Balustrada kuta -proszę o fotki.

Recommended Posts

wygląda na to że wszyscy mają balustrady drewniane, albo nie maja wogóle barierek. Ja kiedyś potrzebowałem foto właśnie balustrad w wykonaiu drewnianym to też nikt się nie zgłaszał... Samo życie

A tak na poważnie spróbuj na stronach KOWALSTWO ARTYSTYCZNE jest tego w necie fulll!!!!!!!!!! :D

ja brałem u tego kowala

http://www.koarti.pl

zdecydowanie polecam a w galerii ma fotek od groma

Mery a jak ceny? Może wkleisz coś co jest u Ciebie?

Oj. dokładnie nie pamiętam...

za około 14 mb balustrady wewnętrznej, żyrandol i 2 kinkiety wyszło 11kzł.

Po robocie stwierdził że drugi raz takiej i w tej cenie nie zrobi bo materiału za duzo mu poszło-a to dlatego ze musiał zmnieszyć otwory z uwagi na małe dzieci.

Ja robiłem sam i sam montowałem a więc koszty to materiały i farba :wink:

a wygląda tak:

http://img526.imageshack.us/img526/8182/balustradaut3.jpg

I naprawdę ci sporo taniej wyszło- niż 200zł/mb? bo faktycznie na allegro czy w marketach mozna kupić poszczególne elementy. Ale to podobno powinno być maowane proszkowo...

Musiałbym poszukać faktury, ale żadnego elementu nie kupowałem (jakoś nie lubię hipermarketów :( ). Kupiłem stal w hurtowni stali w kawałkach 6m, profile i pręty kwadratowe 14 mm, no a reszta samodzielnie - wyginanie, skręcanie warkocza, spawanie itd itp.

Jakoś znalazłem fakturę - na całą stal wydałem w styczniu 2003r 947 zł i mam dwie balustrady - ta na zdjęciu ma ok 4 m i jeszcze prosta dł. 4,20 m a więc 1m wyszedł mi ok 115 zł. + elektrody, podkład i farba.

pozdrawiam :wink:

Nie wiem, czy masz dzieci, ale ta balustrada przez Ciebie wybrana jest super fajna do wspinaczki i ... nieszczęście gotowe. Mój 2 letni wówczas synek wspiął się po balustradzie na drugim pietrze w bloku i o mało włos nie wypadł. Aż mnie ciarki przechodzą, jak to wspomnę. jeśli nie masz dzieci, to przynajmniej dobrze zabezpiecz balkon, jakby ktoś z dziećmi w gości przyszedł. Ja w swoim domu zupełnie zrezygnowałam z balkonu. Starsze dziecko przez wszystko przejdzie, niestety :(

Nie wiem, czy masz dzieci, ale ta balustrada przez Ciebie wybrana jest super fajna do wspinaczki i ... nieszczęście gotowe. Mój 2 letni wówczas synek wspiął się po balustradzie na drugim pietrze w bloku i o mało włos nie wypadł. Aż mnie ciarki przechodzą, jak to wspomnę. jeśli nie masz dzieci, to przynajmniej dobrze zabezpiecz balkon, jakby ktoś z dziećmi w gości przyszedł. Ja w swoim domu zupełnie zrezygnowałam z balkonu. Starsze dziecko przez wszystko przejdzie, niestety :(

Dzieci jeszcze nie mamy -ale faktycznie o tym nie pomyślałam (patrzyłam tylko na urodę balustrady...). Ta balustrada jednak i tak odpadła ze względu na cenę (a Ty dodałaś mi drugi argument przeciwko niej). Teraz będę poszukiwała z pionowymi tralkami :roll: