Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Iskierki Puchaczy

Recommended Posts

Witajcie !!!

Oj widzę ze czekaliście troszkę z budową ale najważniejsze że teraz już tylko do przodu.

Po przeglądnięciu dziennika stwierdzam że idziemy "łeb w łeb" :p

Napiszcie jak głęboko kopaliście studnie głębinową, bo My właśnie zabieramy się za wiercenie i ciekawi mnie wszystko na temat studni.

Witajcie !!!

Oj widzę ze czekaliście troszkę z budową ale najważniejsze że teraz już tylko do przodu.

Po przeglądnięciu dziennika stwierdzam że idziemy "łeb w łeb" :p

Napiszcie jak głęboko kopaliście studnie głębinową, bo My właśnie zabieramy się za wiercenie i ciekawi mnie wszystko na temat studni.

Witamy serdecznie :) Trochę czekaliśmy - fakt. To przez wymagania banku dot. prowadzenia działalności, kredytu, itp. Na szczęście walkę mamy już za sobą ;)

Studnia nie jest głębinowa - ma ok. 4-5 metrów. To woda potrzebna na budowę, do podlewania ogródka czy trawnika i do mycia samochodu. Nie jest przeznaczona do celów spożywczych - dlatego studnia jest tak płytka.

PS Bardzo fajny ten Twój projekt :)

• 4 months później...

Cieszę się bardzo, że ktoś tu od czasu do czasu zagląda :D

Dachówka już jest, niedługo zamawiamy okna. W tym roku planujemy zrobić SSZ :) Mam nadzieję, że się uda.

Rozumiem, że chodzi o te półokrągłe schody przed wejściem? Mi się też podobają, chociaż przyznam, że są większe niż przypuszczałam.

Pozdrawiam!

• 3 weeks później...

Też o tym ostatnio rozmawialiśmy :)

Myśleliśmy nawet o połączeniu dwóch małych pokoi, ale jednak zostajemy przy planowanym podziale. Funkcjonalność zwyciężyła ;)

Mam znajomych, którzy całe otwarte poddasze mają dla siebie, dzieci urzędują na pierwszym piętrze, a parter jest dla wszystkich (kuchnia, salon, itd.). Fajne rozwiązanie, ale to już inny metraż zupełnie.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Wasza Iskierka pomogła nam wszystko sobie lepiej wyobrazić i rozplanować :) Jeszcze raz - dzięki!

Drzwi do garderoby przesunęliśmy w prawo - bliżej okna będzie stać toaletka. W górnej łazience umywalkę prawdopodobnie przeniesiemy na ścianę z prawej strony (od wejścia), żeby woda z wanny nie chlapała na szafkę.

Tak więc Twoje rady jak najbardziej się przydały :)

Trudno powiedzieć - różne niespodzianki mogą się jeszcze pojawić ;)

Chcielibyśmy się przeprowadzać latem - przy dobrych wiatrach może nam się uda :)

Przy okazji mam pytanie - na jakiej wysokości macie parapety? U nas na razie są na 100 cm (biorąc pod uwagę poziom posadzki, której jeszcze nie ma) i wg mnie to troszkę za wysoko.