Aga - Żona Facia 09.09.2007 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Nie mogę wybrać/dobrać fugi do moich błękitnych płytek MADEA z Cersanitu. Atlas - są ładne podobają mi się, ale czy można je kłaść na ogrzewaniu podłogowym i w lazience (brodzik muowany)??? Sopro - co to za firma? Ceresit - niby fuga elastyczna ale boję się, że wyjdzie ciemna na podłodze. Mapei - tu porażka, nic nie pasuje. Co mi poradzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 10.09.2007 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Atlas można kłaść na podłogówkę (opis na opakowaniu). Ja na ściany do niebieskiej łazienki wybrałem ich kolor - szarotka. Na podłogę też atlas , tylko ciemniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qq 11.09.2007 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Akurat znalazłam na innym forum taką poradę: "Zakupilismy kafelki w kolorze pistacjowym (jak kto woli trawiastym ). Kafli w tym kolorze jest sporo w sprzedaży więc bardzo się zdziwiliśmy gdy sie okazało że za nic nie można dobrać do tych kafli fugi... Atlas ma co prawda fugę pistacjową ale jest ona własciwie żółta - za jasna, w szczególności na podłogę... Spróbowaliśmy więc zmieszać 2 kolory fugi i... UDAŁO SIĘ ))) Podaję "przepis" na trawiasto-zieloną fugę: Zakupić zamykane, szczelne pudełko plastikowe wsypać do niego fugę Atlasu: zieloną (1 część) i cytrynową (5 części) czyli w proporcji 1:5 porządnie wymieszac (łyżką, trzęsąc pudełkiem, jak się da) Fuga nabierze jednolitego koloru... Dalej postepujemy tak jak ze zwykłą fugą Może się komus przydadza te informacje :)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.09.2007 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 sprawdzałaś kolorki fug z MIRA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 11.09.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Aga masz rację.Na dole mam błękit w łazience i też nie mogłem dobrać.Chciałem Mapei ale kolory mają do d...W końcu wybrałem Atlasa.Niebieska fuga dobrze wygląda.Granat biłby po oczach a błękitu nie byłoby widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 12.09.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Sopro to bardzo dobra firma, fugi mają ok, wszystkie są elastyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA44 13.09.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Cześć Aguś Zaczęliście później, a jesteście na tym etapie co ja A mało tego - też do łazienki wybrałam kolekcję Madea. Jeszcze nie skończona, ale kupiłam fugi SOPRO kolor krokus - bardzo jasny błękit. Pochwal się łazieneczką, ja dołączę zdjęcia jak skończą mi ją robić, tylko nie wiem kiedy to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 13.09.2007 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Dziękuję Wam za podpowiedzi. W ostateczności wybrałam na całą łazienkę fugi MAPEI kolor krokus. Mam nadzieję, ze będzie dobrze. Niestety mam problem z kafelkarzami. Ludziom już się w głowach przewraca, dzisiaj jeden przyszedł, popracował i o 15-ej stwierdzil, ze ma lepsze fuchy za lepsze pieniądze Wiecie co jest najgorsze, że my już z mężem nie mamy siły się zdenerwować. Niestety, zeby samemu robić to trzebaby wziąc urlop bezpłatny. Aga zapodaj zdjęcia jak skończysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 13.09.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 ceresit 40 kolor krokus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 14.09.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Widzę że już za późno na radę ale może przyda się komuś innemu.Ja dałam KREISEL-fuga de lux-błękitna.Użytkujemy łazienkę prawie rok i nadal wygląda tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 15.09.2007 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Dziękuję za wszystkie Wasze rady. Moja łazienka chyba poczeka do LISTOPADA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA76 05.11.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 170 mapei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts