Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podbitka - cena za m2 robocizny.

Cypek

Recommended Posts

• 3 weeks później...

Legnica - 22 zł za mkw z malowaniem, a tartak podbitkę sosnową sprzedaje też po 22 zł za mkw - 18 mm gruba i 8 cm szeroka.

I niejeden gość od dachu już mi powiedział, że czym się Pani martwi to samemu można zrobić - nie wierzyłam, bo " skakać" jak wcześniej było napisane -po rusztowaniach nie lubię.

Ale.... sąsiedzi sami 2 miesiące temu sobie położyli i trwało to 3 dni - spokojnie- a dach duży.

Legnica - 22 zł za mkw z malowaniem, a tartak podbitkę sosnową sprzedaje też po 22 zł za mkw - 18 mm gruba i 8 cm szeroka.

I niejeden gość od dachu już mi powiedział, że czym się Pani martwi to samemu można zrobić - nie wierzyłam, bo " skakać" jak wcześniej było napisane -po rusztowaniach nie lubię.

Ale.... sąsiedzi sami 2 miesiące temu sobie położyli i trwało to 3 dni - spokojnie- a dach duży.

Easy job ;)

Ja mam dogadane po 30 m2 szalowanie całego domu z lamowaniem i malowaniem w tym oczywiście jest podbitka. W tej cenie panowie też wkładają ocieplenie pod szalówkę. Ekipa super.

Może i faktycznie roota nie jest zbytnio trudna, ale docinanie przycinanie, bardziej się człowiek po rusztowaniach naskacze aniżeli faktycznie napracuje.

Ja mam dogadane po 30 m2 szalowanie całego domu z lamowaniem i malowaniem w tym oczywiście jest podbitka. W tej cenie panowie też wkładają ocieplenie pod szalówkę. Ekipa super.

Może i faktycznie roota nie jest zbytnio trudna, ale docinanie przycinanie, bardziej się człowiek po rusztowaniach naskacze aniżeli faktycznie napracuje.

A i z rusztowania mozna spasc :(

A i z rusztowania mozna spasc :(

No ale co tam, do góry się nie poleci :)

• 1 year później...

Witam Panów.

Chciałbym odswieżyc (odmalowac) podbitkę mam ekipę ktora w tej chwili wykonuje podbitkę u sąsiada i maja troszke wolego czasu po tej robocie.

Pytanie moje brzmi ile taki zabieg moze kosztowac. Dach mam dwuspadowy lecz nie wiem ile ma metrów mogę załączyc zdjęcie.

Dzięki za szybką odpowiedz.

ilosc podbitki jak na fotce

http://images48.fotosik.pl/57/a88e493ad3f36043m.jpg

http://images44.fotosik.pl/57/27078a9d87c883e9m.jpg

problem polega na tym ze ja nie dam rady tego zrobic a mam fachowców od przyszłego tygodnia i sa wolni.

W tej chwil stan drewna jest od zachodu makabryczny wiec chę to zrobic , szacunkowy koszt jaki okreslili to 1200 zl do 1500.

Dzięki za szybką odpowiedz.

ilosc podbitki jak na fotce

http://images48.fotosik.pl/57/a88e493ad3f36043m.jpg

http://images44.fotosik.pl/57/27078a9d87c883e9m.jpg

problem polega na tym ze ja nie dam rady tego zrobic a mam fachowców od przyszłego tygodnia i sa wolni.

W tej chwil stan drewna jest od zachodu makabryczny wiec chę to zrobic , szacunkowy koszt jaki okreslili to 1200 zl do 1500.

Nie ma co sie spieszyć,z fotek wynika iz nie masz zrobionej elewacji do końca.

Bedą kończyc elewację,pomaluja podbitki.

Rusztowania będą ustawione,bedzie łatwiej,po co sie gimnastykowac z drabin.

Ekipa ma rusztowania a nie wiem kiedy będę robil elewację taki stan czyli ta podbitka jest juz z 4-5 lat . od nowosci byla wykonana z lichego drewna i farba na 2 rok odchodzila wiec traktuję to jako koniecznosc bo potem moze byc za pono :(. czy ten koszt okolo 1200 jest akceptowalny nie znam sie zupelnie na cenach

pozdrawiam