MCB 04.09.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 A tak na powaznie, liczyliscie po jakim czasie sie wam instalacja zwroci, uzwgl. wymiane filtrow, prad i czyszczenie? Ja to zrobilem w podobnym watku i aktualnie jestem tam opluwany Taaa... Na szczęście można to szybko zweryfikować: http://forum.muratordom.pl/post2715615.htm#2715615 MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 04.09.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 ja mam Valloxa 95 silent i jest cicho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 04.09.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 Czytam watki o rekuperatorach i nadziwic sie nie moge. Macie zbedna kase to zaraz podam konto i mozecie mi ja przelac. A tak na powaznie, liczyliscie po jakim czasie sie wam instalacja zwroci, uzwgl. wymiane filtrow, prad i czyszczenie? Ja to zrobilem w podobnym watku i aktualnie jestem tam opluwany Bo pitolisz głupoty. I tyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 04.09.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2008 A czemu Tywentów nikt nie instaluje? Tanie toto jak barszcz, wentyle EBM... Kto w stolicy sprzedaje Tywenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 05.09.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 A czemu Tywentów nikt nie instaluje? Tanie toto jak barszcz, wentyle EBM... Kto w stolicy sprzedaje Tywenty? http://www.hakom.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marbuz 06.09.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 A tak na powaznie, liczyliscie po jakim czasie sie wam instalacja zwroci, uzwgl. wymiane filtrow, prad i czyszczenie? Ja to zrobilem w podobnym watku i aktualnie jestem tam opluwany Taaa... Na szczęście można to szybko zweryfikować: http://forum.muratordom.pl/post2715615.htm#2715615 MCB Dzięki MCB, przeczytałem - to rzeczywiście wszystko wyjaśnia!!! Ponawiam swoje pytanie do wszystkich, chce zainstalować reku VALLOX-a. Polecano mi Digit'a choć to krzyżowy, 95 wg charakterystyk droższa, mniej wydajna i co najgorsze bardziej hałaśliwa. Domek maly 120 m2, może macie jakieś uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarcinIKS 17.04.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Czy wie lub ma ktoś takie coś? http://www.allegro.pl/item613580933_rekuperator_z_odzyskiem_ciepla_i_wilgoci_490m3_h.html Cena dziwnie niska, wygląd Lossnay-a Celulozowy wymiennik - w sumie nie bardzo jestem do niego przekonany, ale przy tej cenie - gdyby to jeszcze nie było bardzo głośne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 09.11.2009 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Czesc Jaki reku byście wybrali, polecili: HR Renovent Brink Large czy Beluf Selen500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spider_RD 08.03.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 A ja mam dylemat pomiędzy Mistral 300DUO a Bartoszem Vena 3EC.Nawet post taki postawiłem bo mi na czasie zależy...Więc jeśli ktoś ma wyrobioną opinię to chętnie ją poznam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 08.03.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 to dwie różne maszynki a mistral duo to porażka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 28.06.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Firewall - skąd bierzesz te stare wątki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 03.07.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 widać nie takie cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartekgr 06.07.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Za kilka miesięcy będę mógł podzielić się wrażeniami. Urządzenie 35RX5 będzie montowane za jakieś 3-4 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arwent 22.07.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Polecam rekuperatory Aeris 350/550 wykonane z solidnych materiałów, które nie zwiększają akustyki pracy rekuperatora. Sam montuję te centrale i są naprawde warte swojej ceny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arwent 22.07.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 zależy z jakim panelem sterowania i czy to ma być podstawowa wersja czy rozszeżona. cena od 7400 do 12500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 25.07.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Polecam rekuperatory Aeris 350/550 wykonane z solidnych materiałów, które nie zwiększają akustyki pracy rekuperatora. Sam montuję te centrale i są naprawde warte swojej ceny. Pozdrawiam co to znaczy nie zwiększają akustyki pracy rekuperatora? reku to wymiennik, za bardzo toto hałasowało nie będzie, więc i nie ma co zwiększać, hałasują wentyle albo niechlujna obudowa, i poza tym przesłanie "reku który nie zwiększa akustyki reku" o co tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arwent 25.07.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Właśnie o tym napisałem że materiał z jakiego jest zbudowany Rekuperator nie zwiększa akustyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trymi 26.07.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 (edytowane) Nie wiem czy wiecie drodzy forumowicze, że reku Aeris oferowane przez wszystkim nam znaną firmę na "r".pl mają super wymiennik.Na moje pytanie z czego on wykonany jest otrzymałem odpowiedź, że z tworzywa sztucznego, które lepiej przewodzi ciepło od aluminium.Pomimo mojego inżynierskiego oburzenia, że przecież to jak 2+2=5, Pan z "r".pl dalej trwał przy swoim powtarzając jak mantrę bajki o rzeczywistej sprawności powyżej 95% i kosmicznych właściwościach polietylenu z jakiego ten cud-wymiennik jest zbudowany.Pomyśleć, że tylu biednych ludzi się na to nabiera i płaci jak za zboże. Ja osobiście wolę rozmawiać ze specami pokroju Pana z firmy Jan-Gaz. Chociaż wiedzą co mówią. Dodam, że za cenę podaną przez "r".pl zbudowałbym do swojego domu conajmniej dwie WM oparte na reku Jan-gaz i jeszcze zostałoby mi na waciki. Pozdrawiam. PS. Nie, nie jestem właścicielem firmy Jan-Gaz:) Edytowane 26 Lipca 2011 przez Trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 28.07.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 ja tez nie jestem ale potwierdzam wszystko co napisał wyżej trymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 28.07.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 rozglądam się ostatnio za w miarę sensownym rekuperatorem i włos się jeży na głowie.generalnie trwa dojenie klienta, bo jak inaczej nazwać sprzedaż skrzynki z dwoma wentylatorami, dwoma ramkami na filtr oraz wymiennikiem za min 5 tys złotych ? Jeśli zechcę panel do sterowania to muszę jeszcze suto doliczyć. Dla porównania piec kondensacyjny w którym techniki wcale nie jest mniej a zaryzykowałbym twierdzenie, że jest znacznie bardziej skomplikowaną konstrukcją można kupić poniżej 4 tys. Sterowanie ? panel wielki jak TV za 500 zł. czyli znacznie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts