Yaa 14.11.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 no slusznie ale z takim aerisem jak ja mam zmiescisz sie w tej cenie tyle ze ja z uzytkowania to poki co moge powiedziec tylko ze dziala i ze dziala cicho, bo nawet na 3 jest cichszy niz moj laptop i dodam jeszcze ze nalezy sie zawsze mocno targowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reze 14.11.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 Yaa, na jakich przewodach/rurach u Ciebie chodzi ten Aeris? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 14.11.2013 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2013 tzn ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 15.11.2013 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Zanim kupię lodówkę, telewizor czy samochód, też najpierw sprawdzam jak to "chodzi" jak z serwisem i dostępnością części, ich ceną. Niesłyszalność i jakość montażu sprawdza się porównując. Telewizor stojący samotnie ma dobry obraz - jak stoi między innymi - dopiero widać różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 15.11.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Witam,Potrzebuje informacji który reku wybrać. Instalator proponuje mi:Renovent Excelent 400 - 74504$Neovent 450 - 6750$Dom 140m2 dom piętrowy, ogrzewanie podłogowe + PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 15.11.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Witam, Potrzebuje informacji który reku wybrać. Instalator proponuje mi: Renovent Excelent 400 - 74504$ Neovent 450 - 6750$ Dom 140m2 dom piętrowy, ogrzewanie podłogowe + PC. witam zł czy $ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 15.11.2013 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2013 Jego wentylatory mają być zasilane prądem stałym z silnikiem niskoprądożernym, . Masz mały domek o małej powierzchni. Potrzebujesz małego rekuperatora o małej mocy. Stosowanie silników na prąd stały w takim urządzeniu to jak diesel w małym autku. Można tylko po co? Drogie w zakupie a oszczędności nie zobaczysz. Ale to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 16.11.2013 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 witam zł czy $ pozdrawiam plny ma się rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adi. 16.11.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Witam mieszkanie 50m2 dokładny opis: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?221109-Jakie-wybra%C4%87-ogrzewanie-Kamienica-par%C4%99-innych-pyta%C5%84-%29 Proszę o poradę jaki reku wybrać? Zaplanowane fundusze na urządzenie 3000-5000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk64 17.11.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Może Wolf cwl 180? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adi. 17.11.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Ciekawe urządzenie. A jak z serwisem, dostępnością filtrów? Jest na forum sprzedawca w/w firmy, w internecie znalazłem jedną firmę która go sprzedaje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.11.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Przeciez to jest to samo, co Brink Renovent... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk64 18.11.2013 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 Oczywiście, że to samo Z wymianą filtrów nie ma żadnego problemu. Kupujesz odpowiednią włókninę "na metry" i za grosze wymieniasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zainteresowany pompą 18.11.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2013 czesc czy Brink Renowent ma w Polsce swoje przedstawicielstwo? czy kazdy dystrybutor sam sciaga do Polski? kto odpowiada za serwis, do kogo sie zwracac jak beda problemy (lepiej zeby nie -ale...) z gory dziekuje za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zainteresowany pompą 19.11.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 czy nikt nie wie? czy Brink Renowent ma w Polsce swoje przedstawicielstwo? czy kazdy dystrybutor sam sciaga do Polski? kto odpowiada za serwis, do kogo sie zwracac jak beda problemy (lepiej zeby nie -ale...) z gory dziekuje za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
limancjusz 20.11.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 Miał ktoś z Was przyjemność widzieć w akcji ONYX 400 DREAM i może podzielić się spostrzeżeniami? Widziałem, że można dostać 50% dofinansowania do tego reku - o co kaman? jakie trzeba spełniać warunki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 20.11.2013 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 (edytowane) Miał ktoś z Was przyjemność widzieć w akcji ONYX 400 DREAM i może podzielić się spostrzeżeniami? Widziałem, że można dostać 50% dofinansowania do tego reku - o co kaman? jakie trzeba spełniać warunki? witam dopłaty były, w niektórych województwach, niestety nie we wszystkich: - m.in. w województwie małopolskim i wielkopolskim czy jeszcze są nie wiem jakbyś był zainteresowany mam do sprzedaży rekuperator OnyX Dream 400 w cenie 6.400 zł brutto, robiłem większą inwestycję klikanaście rekuperatorów na osiedlu domków jednorodzinnych i nabyłem je w dobrej cenie pozdrawiam Edytowane 20 Listopada 2013 przez mar1973 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert 1719511807 25.11.2013 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Co powiecie na temat tego rekuperatora? Instalator mi go poleca. http://www.went-dom.pl/produkty/rekuperacja/rekuperatory/vent-axia/rekuperator_kinetic_plus/#t_0_2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Reze 26.11.2013 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 A było już w 2011http://forum.muratordom.pl/showthread.php?175016-Rekuperator-Kinetic-Plus-vent-axia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lumiere 26.11.2013 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Yaa, jestem na takim etapie, że czasami nie myślę wcale :) Chciałam zasięgnąć porady forumowiczów, bo zmęczona jestem długimi rozmowami o niczym z poszczególnymi firmami. Myślą, że jak zaczną używać przy kobiecie magicznych słów technicznych, to od razu wywali kasę na stół i kupi. Ja taka nie jestem, dlatego sprawdzam, czy ktoś użytkuje dany sprzęt i jak to funkcjonuje w praktyce. Zanim kupię lodówkę, telewizor czy samochód, też najpierw sprawdzam jak to "chodzi" jak z serwisem i dostępnością części, ich ceną. Rekuperator ma spełniać swoje zadanie, czyli wymieniać powietrze w domu z możliwie jak najmniejszą stratą ciepła i nie zamarzać w zimie przy większych mrozach. Natomiast, czy będzie on ładny, brzydki, czy zielony, biały czy szary, nie ma to znaczenia dla mnie. Ma działać. Jego wentylatory mają być zasilane prądem stałym z silnikiem niskoprądożernym, a praca na niskim biegu ma być niesłyszalna w sypialni. I jeszcze jedno, jak coś w nim piep....nie, to chciałabym mieć serwis za max 2 dni bo przy fixach po 48 godzinach zacznę się dusić własnym CO2 :) Mam nadzieję, że jest kilka takich małych rekuperatorów do 8000 i że będę miała wybór. Heh...mam podobne spostrzeżenia, jako kobieta I na jakim rekuperatorze u Ciebie stanęło? Bo ja zastanawiam się nad Renovent Excellent 300. Ceny można mocno obniżyć, zwłaszcza teraz zauważyłam, że mocno spadły ceny centralek. Tą centralę znalazłam za niecałe 5 tys netto, choć pokutują jeszcze gdzieniegdzie ceny 7 tys wzwyż. Obecnie negocjuję ceny całej instalacji w dwóch firmach, biorąc też pod uwagę właśnie jakość i szybkość serwis. GWC na pewno nie będziemy mieć. Całość u mnie powinna zmieścić się w max. 14 tys netto (+8%) ze wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts