kangaxx 23.10.2012 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 wejdź do nich do biura po sutej grochówce jak się trochę w środku przeżre i podziękuj pełnym dechem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symbor 23.10.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 wejdź do nich do biura po sutej grochówce jak się trochę w środku przeżre i podziękuj pełnym dechem ok. I co dalej. Pełna optymizmu pomyślałam o rodzimej produkcji firmy Bartosz - główna zaleta - nie zamarza. (przynajmniej na ulotkach reklamowych:D ) przekopałam forum i okazuje sie, że to ściema. Na dzień dzisiejszy zupełnie nie wiem co z tym fantem zrobić. Jakie wybrać rozwiązanie. Do tej pory nie zajmowałam sie tym zagadnieniem zakładając, że jest najmniej problemową sprawą podczas budowy własnego wymarzonego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symbor 23.10.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Zależy od funduszy Co do rekuperatorów to są w zróżnicowanych cenach,funkcje i bebechy mają podobne,podobnie ma się rzecz jeśli chodzi o kanały wentylacyjne,tutaj wybór wśród technologii wykonania jest spory. Osobiście polecam kanały PE Jestem zainteresowana rekuperatorem aeris lub podobnej klasy, nie chcę kanałów spiro.Problem polega na tym "kim" to zrobić. Ubolewam nad tym ale nie należę do osób które zrobią to same. Bardzo odpowiadało mi, ze firma r...pl robi całą usługę kompleksowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 23.10.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 każda firma zrobi kompleksowo, nie ma nikogo innego w gdańsku? jęśli wykonają ci na kanałach pe to jak musisz to ich bierz, jeśli na trójnikach to się zastanów bo jak nie zmienili inżyniera to czasem może kuleć ta instalacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_l 23.10.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 200 m2 z poddaszem użytkowym 31 tys. plus 8% vat. Myślę, że na kanałąch Uniflexplus+ i z centralą naszej firmy np. COMAIR HRUC 450 wyjdzie taniej a całość będzie moim zdaniem lepsza [ a już na pewno nie gorsza] Proszę o kontakt na priv. ustalimy szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symbor 23.10.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 każda firma zrobi kompleksowo, nie ma nikogo innego w gdańsku? jęśli wykonają ci na kanałach pe to jak musisz to ich bierz, jeśli na trójnikach to się zastanów bo jak nie zmienili inżyniera to czasem może kuleć ta instalacja Masz na myśli zastosowanie kształtek sztywnych wyposażonych w dodatkowe uszczelki gumowe? A trójniki - Masz na myśli kształtki wentylacyjne montowane ze sobą za pomocą blachowkrętów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 23.10.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 mam na myśli kanały polietylenowe, z twojego opisu wynika że dostałaś ofertę na spirówkach, jeśli tak to odpuść sobie u nich tą instalację tym bardziej w cenie którą zaproponowali, przy instalacji na pe zmieścisz się w 20 tysiącach mimo że jest droższa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symbor 24.10.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 mam na myśli kanały polietylenowe, z twojego opisu wynika że dostałaś ofertę na spirówkach, jeśli tak to odpuść sobie u nich tą instalację tym bardziej w cenie którą zaproponowali, przy instalacji na pe zmieścisz się w 20 tysiącach mimo że jest droższa Na to właśnie liczyłam - ok. 20 tys. W ofercie wyszczególniono Stal Spiro i Comfosystem i Aeris 550 VV LUXE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 24.10.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Jak zapłacisz 31tys plus 8% vat za WM z reku ,przyjdz do mnie ,mam kilku kolegów lekarzy,postaram się pomóc w znalezieniu dobrego psychiatry. Jeju i dziwić się ,że można zrobić szybko kasę,jak ludzie są skłonni płacić po 35 tys za WM z reku.To już się o wyłudzenie chyba opiera Prokuratora trza zawiadomić ,sledztwo z urzedu powinien zarządzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symbor 24.10.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Jak zapłacisz 31tys plus 8% vat za WM z reku ,przyjdz do mnie ,mam kilku kolegów lekarzy,postaram się pomóc w znalezieniu dobrego psychiatry. Jeju i dziwić się ,że można zrobić szybko kasę,jak ludzie są skłonni płacić po 35 tys za WM z reku.To już się o wyłudzenie chyba opiera Prokuratora trza zawiadomić ,sledztwo z urzedu powinien zarządzić Nikt nikomu niczego nie będzie płacił. Rozsądek ponad wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 24.10.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Nikt nikomu niczego nie będzie płacił. Rozsądek ponad wszystko. To też tak nie do końca z tym rozsądkiem Mój rozsądek podpowiada mi,że nawet 20tys.zł za instalację WM z reku to kosmiczna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symbor 24.10.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 To też tak nie do końca z tym rozsądkiem Mój rozsądek podpowiada mi,że nawet 20tys.zł za instalację WM z reku to kosmiczna cena Dostałam ofertę z konkurencyjnej firmy, która udziela sie na tym forum ok 21923 zł za materiały + ok. 5600 trzeba policzyć za montaż = 27 523 zł. Chyba z grawitacją trzeba się przeprosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_l 24.10.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Przekonałem się właśnie, że nie należy oceniać ofert konkurencji jak się nie wie dokładnie czego ona dotyczy. Bo potem się okazuje że w domu są tak naprawdę 2 niezależne mieszkania albo, jak w innym przypadku z dnia dzisiejszego, że piwnica gdzie będzie fitness, sauna i pralnia ma .... 180 m2 [a na początku mowa była o zwykłej instalacji do typowego domu] Od dzisiaj przyjmuję zasadę: Najpierw Klient pokazuje plany budynku a potem dopiero przymierzamy się do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 24.10.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 hehe, a miał być tak fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
symbor 24.10.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Zgodzę się, że 200 m2 to spory dom ale system wentylacyjny nadal potrzebny jest tylko jeden. Ile więcej potrzeba nawiewów i wywiewów? Nadal uważam, że kwota ok. 30 tys. to lekka przesada. I nie chodzi o to, że chcę mieć coś super za małe pieniądze. Ja po prostu chciałabym mieć dobrą wentylację za przyzwoitą cenę. Amen:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregusjanus 14.11.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Witam,A ja dostalem 15800 netto na aeris standart vv 350 a ok 16000 netto na komfonent na silnikach ev nieby nigdy nie zamarza. To tobra oferta? Cena (montaz i robocizna).pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mostek 14.11.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 ja mam zamiar - rekuperator luna +wlasna praca zamknac sie w 3 tys . /// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 14.11.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 ...znowu to samo..dlaczego porównujecie rzeczy nieporównywalne i robicie komuś zamęt w głowie?co ma piernik do wiatraka czyli luna do aerisa? sam aeris jest duuużo droższy niż te 3 tys o których piszesz mostek czy 5,5 Arturo..owszem, nie raz na forum zostało udowodnione, że można zrobić "coś z niczego" ale moim zdaniem na tak postawione pytanie powinno się odpowiedzieć konkretnie i na temat...moim zdaniem oferty na aerisie + instalacja (pewnie rury sztywne) + robocizna na poziomie 15 tys są atrakcyjne cenowo... oczywiście można o wiele taniej, ale urządzenie zupełnie inne (czyt. tańsze), rury miękkie, robocizna własna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregusjanus 14.11.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Quote Originally Posted by gregusjanus View PostWitam,A ja dostalem 15800 netto na aeris standart vv 350 a ok 16000 netto na komfonent na silnikach ev nieby nigdy nie zamarza. To tobra oferta? Cena (montaz i robocizna).pozdrawiamJa się zamknąłem z Brookvent 1.1 w 5,5tys.złZależy na jakich materiałach jest robiona wentylacja ale wg mnie sporo. A sam instalowales? Kurcze nie moge nic o nim znalesc? To jakas nowosc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_l 14.11.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 komfonent na silnikach evrozumiane jako komfovent na silnikach EC???a niby dlaczego miałoby nigdy nie zamarzać????Tak naprawdę to im lepszy wymiennik, tym szybciej zamarza [ i trzeba temu przeciwdziałać]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts