miki121 14.11.2012 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Święte słowa... Mogę podać przykład z życia wzięty:) Kilka lat temu montowaliśmy w apartamentowcu rekuperację w każdym jednym mieszkaniu.. Mój szef zamówił jednostki z przeciwprądowymi wymiennikami. Przy odbiorze zakwestionowano nam jedno zły wymiennik i kazano wymienić na krzyżowy. Lokalizacja obiektu: Dawson City Yukon Temperatury zimą od -30 stopni standard Rekuperatory z wymiennikami krzyżowymi pracują bez żadnych zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.11.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Dokładniej tu piszą gdzie : http://pl.wikipedia.org/wiki/Dawson_City Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 14.11.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 No piękne miejsce Czasami człowiek żałuje że chciało mu się wrócić do Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregusjanus 17.11.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 ...znowu to samo.. dlaczego porównujecie rzeczy nieporównywalne i robicie komuś zamęt w głowie? co ma piernik do wiatraka czyli luna do aerisa? sam aeris jest duuużo droższy niż te 3 tys o których piszesz mostek czy 5,5 Arturo.. owszem, nie raz na forum zostało udowodnione, że można zrobić "coś z niczego" ale moim zdaniem na tak postawione pytanie powinno się odpowiedzieć konkretnie i na temat... moim zdaniem oferty na aerisie + instalacja (pewnie rury sztywne) + robocizna na poziomie 15 tys są atrakcyjne cenowo... oczywiście można o wiele taniej, ale urządzenie zupełnie inne (czyt. tańsze), rury miękkie, robocizna własna... Dziekuje za odpowiedz. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daruz 24.11.2012 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Super, ale nie zamierzam tu wracać, jakoś towarzystwo nie odpowiada Krzysztofie. Jeśli tak jestem witany, a piszę chyba na zadany temat to co udało mi się ustalić samemu, podzielić własnymi doświadczeniami, bo według mnie chyba o to tu chodzi, a ktoś od razu oskarża mnie na powitanie o współpracę z ta czy inna firmą, to nie bardzo chce mi sie wchodzić w wasze hermetyczne, wiarygodne towarzystwo. A co do wiarygodności zapraszam do dziennika budowy. Dziękuję i żegnam wylewnie tych wierzących i zlaicyzowanych... Działajcie tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 24.11.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 (edytowane) ...toś sobie przypomniał po pół roku...lepiej późno niż wcale...jak na razie nie widać tego Twojego dziennika budowy, daj znać jak już zaczniesz go pisać - będę stałym czytelnikiem... ale póki co to jesteś dla mnie niestety akwizytorem i tyle, jeśli się mylę to odwołam te słowa... powodzenia... Edytowane 24 Listopada 2012 przez Sławek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 01.12.2012 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 (edytowane) Edytowane 1 Grudnia 2012 przez miki121 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psulek 02.12.2012 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Żaden problem powiesić reku na ścianie i podłączyć do wtyczkę do gniazdka Rozłożenie kanałów to też żadna filozofia A reku: http://www.brookvent.pl/pages/index.asp?title=Wentylacja_Mechaniczna_-_Wentylacja_z_odzyskiem_ciepla_-_Aircycle_1.1 A tak wygląda na żywo u mnie w domu: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181569-Dążenie-do-spełnienia-marzenia-Mila-IV-raczej-energooszczędna-)&p=5606853&viewfull=1#post5606853 Kwestia przypadku. Jak parterówka i instalacja na poddaszu i prościutko. Jak trzeba przejść z garażu przez piętro na poddasze i wszystko w sztywnych, bo instalacja duża, to zaczynają się schody, szczególnie jak robisz sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annyonne 05.01.2013 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Witam. Z góry uprzedzam, że w kwestii rekuperatorów jestem zielona. Dostałam ofertę montażu rekuperatora Aeris na przewodach Uniflex za 16.900zł (dom z poddaszem 119m2, kubatura 337,6m3). Czy produkt jest wart swojej ceny? Starałam się znaleźć jakieś opinie o Aerisach ale raczej marnie mi wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 05.01.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Szukaj Zehnder, Stork Air Cena przyzwoita. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 05.01.2013 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Nie przesadzona cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annyonne 06.01.2013 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Szukaj Zehnder, Stork Air Czyli Aeris jest produktem Zehandera? A może jest tylko na jego częściach? Nic już teraz nie wiem, myślałam że Aeris to odrębna firma Uff dobrze, że piszecie że cena przyzwoita bo już zaczynałam mieć wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 06.01.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Aeris to marka stworzona dla rekuperatory.pl Zehnder, J.E. StorkAir to jedno i to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 06.01.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Dokładnie jak pisze Miki.Jest kilku producentów, którzy odsprzedają swoje produkty dla innych marek, jako produkt OEM.Jest to ogólnie przyjęta zasada, że duży może więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 06.01.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Dlatego ja wolę sprzedawać ZEHNDERA bo dostaję u nich lepsze warunki niż w AERISI-e??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annyonne 07.01.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 czyli wszystko jasne Zaproponowano mi również montaż reku ComAIR HRUC380 w identycznej cenie, która z tych dwóch opcji jest lepsza: Aeris czy Comair? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 07.01.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Powiem tak - moim zdaniem wybrał bym AERISA ale to oczywiście subiektywne zdanie bo je montuje.. Jako inwestor brałbym pod uwagę dostępność filtrów i serwisu zarówno pogwarancyjnego jak i gwarancyjnego. W przypadku Aerisa jest on bardzo rozbudowany co do Comair NIE WIEM Trzeba się zapytać dystrybutora na Polskę/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annyonne 08.01.2013 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Dziękuję za odpowiedzi, biorę się za sprawdzanie dostępności serwisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maden 09.01.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 witam mam pytanie do ludzi co się na tym znają i mają ochotę odpowiedzieć szukam rekuperatora do ok. 5000zł kubatura ok 800m3 troche mniej czy można coś w miarę sensownego kupić za te pieniądze jeśli tak to konkretnie co z góry dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki121 09.01.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Za te pieniądze to pomyśl o tym. Całkiem przyzwoity rekuperator: http://www.tywent.pl/pl/b3b.wx_60,produkt,6,4,1.html za małe pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts