kangaxx 28.07.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 zrób sobie sam jakiś reku, przecież nikt ci nie zabroni, są różni producenci i różne ceny, nie wrzucaj wszystkich do jednego wora, sprawdź ile kosztuje wentylator do kondensata a ile do reku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 28.07.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 zrób sobie sam jakiś reku, przecież nikt ci nie zabroni, są różni producenci i różne ceny, nie wrzucaj wszystkich do jednego wora, sprawdź ile kosztuje wentylator do kondensata a ile do reku zapisz sobie tą wypowiedź i przeczytaj za kilka lat. zobaczysz sam jak wielkie trwa dojenie i ile rekuperatory będą kosztować. z kotłami kondensacyjnymi też tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriuss 28.07.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 zrób sobie sam jakiś reku, przecież nikt ci nie zabroni, są różni producenci i różne ceny, nie wrzucaj wszystkich do jednego wora, sprawdź ile kosztuje wentylator do kondensata a ile do reku Kto chce się pobawić, to sobie robi sam, sporo można tu o tym poczytać - wielu osobom się udało. A ile kosztuje wentylator prądu stałego? 100 czy 150 EUR? Tak naprawdę płaci się głównie za wiedzę włożoną w różne programatory elektroniczne, know-how i niuanse, tak więc jeśli ktoś celuje w bardzo "elektroniczny" dom, a zainwestuje na dzień dobry w duży sterownik PLC i samokształcenie, zaoszczędzi furmankę kasy przy budowie. Elektronika dla profesjonalistów jest tania jak barszcz, reszta to ich stawka godzinowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 28.07.2011 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 zapisz sobie tą wypowiedź i przeczytaj za kilka lat. zobaczysz sam jak wielkie trwa dojenie i ile rekuperatory będą kosztować. z kotłami kondensacyjnymi też tak było. za kilka lat wprowadzą następne " superwydajne nowinki" i dojenia ciąg dalszy... ...a rekuperatory, pewnie na śmietnik;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 29.07.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 (edytowane) nie muszę zapisywać, wiem co piszę Edytowane 29 Lipca 2011 przez kangaxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_xl 01.09.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 witam, byłem dziś w firmie "r".pl i po rozmowie wycenili mi wstępnie wentylacje mechaniczną z montażem w budowanym domu na ok 22.000 tys netto.reku Aeris CA 350 ERV. Dom ma 155 mkw pu. Odniosłem wrażenie, że wiedzą o czym gadają i znają się na tym. W przyszłym tyg jestem umówiony z przedstawicielem Bartosza i zobaczymy co oni zaproponują.Korzysta ktoś w ogóle z tego Aeris'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 01.09.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Ja mam domek 130 m2 i tez wycena 22tys. Moj szwagier ma dom 170m2 i tez u nich wycena 22tys. Tyle kazdemu wyceniaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 01.09.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 jak zyje nie udało mi się dojść do tej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 01.09.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 22tys ?????Czy kogoś pogięło do reszty?To tak jak z pompami po 80tys.ALe cóż,naiwni zawsze się znajdą i nabiorą na tę kretyńską marketingową papkę o komforcie, oszczędnościach i fakcie ,że za chwilę wszyscy tak będą robić i nie warto iść w przestarzałe ,za chwilę nieaktualne rozwiązania.Mam alergię na takie pierdzielenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek... 01.09.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 za 22 tys to dopiero musi być świeże powietrze w domu... a odzysk ciepła taki, że nie warto żadnego pieca montować , hehe..... ...w sumie to ogłaszam promocję: każdy klient, który zapłaci mi 22 tys za instalację z urządzeniem 350 m3 w domu 155 m2 otrzyma ode mnie telewizor 40" gratis chętnych zapraszam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek131 01.09.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Telewizor 40 cali kosztuje ze 2tys.Dorzuć jeszcze ze siedem takich telewizorów to się zgłoszę ALe zaraz jak w sklepie kosztuje 2, to ja mogę sprzedać po 1500.Nie da rady ,musisz dorzucić więcej niż 7 telewizorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 01.09.2011 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 (edytowane) To ja mogę dorzucić z 5 telewizorów za 2 kafle, bo zwykle moja wycena za dom 130-150 m2 to ok. 8 k instalacja + 4-5k za dobry rekuperator. Z Vat-em 7 telewizorów nie da rady dorzucić, chyba że po 2 nawiewy/wywiewy i na Lunie to i z 8 telewizorów bym dał Edytowane 1 Września 2011 przez Indiana_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalumet 01.09.2011 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 to dwie różne maszynki a mistral duo to porażka mógłbyś to rozwinąć ja chyba się zdecyduję ten reku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 02.09.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 juz pisałem tu na temat mistrala, weź ten drugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arwent 02.09.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Rekuperatory.pl nadal są solidną firmą, ale sytuacja która powstaje na rynku budowlanym niedlugo ich zmusi do opuszczenia ceny (która i tak jest bardzo wysoka w porównaniu do innych firm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kangaxx 02.09.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Rekuperatory.pl nadal są solidną firmą... no bez jaj chłopie, solidną to oni byli jak zaczynali teraz to... i nie chodzi tylko o cenę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal_xl 02.09.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 No to dobrze się stało, że tu to napisałem bo chyba rzeczywiście (przynajmniej po Waszych opiniach) cena niezbyt korzystna.Może znacie jakieś solidne firmy zajmujące się montażem wentylacji mechanicznej z wielkopolski co zrobią tą instalację taniej?I jeszcze jedno pytanie - jak wszyscy mówią, że drogo to jaka jest realna cena wykonania kompleksowo wentylacji mechanicznej dla budynku o powierzchni 155mkw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arwent 02.09.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 no bez jaj chłopie, solidną to oni byli jak zaczynali teraz to... i nie chodzi tylko o cenę... nadal są solidni jeśli chodzi o wykonanie instalacji. Jestem ich podwykonawcą i robie instalacje naprawde wysokiej jakości tylko że ja taką instalacje w ich technologi z ich rekuperatorem zrobił bym o pare tys mniej. ale jak to bywa każdy musi coś z tego mieć dlatego przez firme "r" jest tak drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerado28 02.09.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Kto chce się pobawić, to sobie robi sam, sporo można tu o tym poczytać - wielu osobom się udało. A ile kosztuje wentylator prądu stałego? 100 czy 150 EUR? Tak naprawdę płaci się głównie za wiedzę włożoną w różne programatory elektroniczne, know-how i niuanse, tak więc jeśli ktoś celuje w bardzo "elektroniczny" dom, a zainwestuje na dzień dobry w duży sterownik PLC i samokształcenie, zaoszczędzi furmankę kasy przy budowie. Elektronika dla profesjonalistów jest tania jak barszcz, reszta to ich stawka godzinowa. Koszt 1 wentylatora prądu stałego EBM to wydatek ok. 1050,00 zł Są i tańsze, ale te drogie rekuperatory właśnie mają takie wentylatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 02.09.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 witam, byłem dziś w firmie "r".pl i po rozmowie wycenili mi wstępnie wentylacje mechaniczną z montażem w budowanym domu na ok 22.000 tys netto. Reku aeris ca 350 erv. dom ma 155 mkw pu. Odniosłem wrażenie, że wiedzą o czym gadają i znają się na tym. W przyszłym tyg jestem umówiony z przedstawicielem bartosza i zobaczymy co oni zaproponują. Korzysta ktoś w ogóle z tego aeris'a? jaki jest tego sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts