Berolina 10.09.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Doradźcie, bo już dostaję fioła. Chcę ciemne schody w kolorze wenge. Mam teraz do wyboru albo zdecyduję się na schody z drewna wenge (niestety drogie), albo np. dębowe bejcowane na wenge. Stolarz odradza, bo twierdzi, że będzię się wycierać górna warstwa i będzie źle wyglądać, a odnowienie będzie trudne... Kusi cena, bo 2x tańsze, TEKO np. robi bejcowane i nikt nic nie mówi o tym jak będą wyglądać za parę lat, a kosztują tyle samo co u stolarza z egzotyku... No i już sama nie wiem co zrobić. Doradźcie, a może ktoś ma schody bejcowane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stiv32 10.09.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 A może nie egzotyk a TERMODREWNO - tylko ta cena ;-(http://www.thermo-drewno.pl/galeria.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 10.09.2007 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Doradźcie, bo już dostaję fioła. Chcę ciemne schody w kolorze wenge. Mam teraz do wyboru albo zdecyduję się na schody z drewna wenge (niestety drogie), albo np. dębowe bejcowane na wenge. Stolarz odradza, bo twierdzi, że będzię się wycierać górna warstwa i będzie źle wyglądać, a odnowienie będzie trudne... Kusi cena, bo 2x tańsze, TEKO np. robi bejcowane i nikt nic nie mówi o tym jak będą wyglądać za parę lat, a kosztują tyle samo co u stolarza z egzotyku... No i już sama nie wiem co zrobić. Doradźcie, a może ktoś ma schody bejcowane?? stolarz niestety ma rację, będzie widac zwłaszcza przy ciemnym wybarwieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 10.09.2007 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Doradźcie, bo już dostaję fioła. Chcę ciemne schody w kolorze wenge. Mam teraz do wyboru albo zdecyduję się na schody z drewna wenge (niestety drogie), albo np. dębowe bejcowane na wenge. Stolarz odradza, bo twierdzi, że będzię się wycierać górna warstwa i będzie źle wyglądać, a odnowienie będzie trudne... Kusi cena, bo 2x tańsze, TEKO np. robi bejcowane i nikt nic nie mówi o tym jak będą wyglądać za parę lat, a kosztują tyle samo co u stolarza z egzotyku... No i już sama nie wiem co zrobić. Doradźcie, a może ktoś ma schody bejcowane?? stolarz niestety ma rację, będzie widac zwłaszcza przy ciemnym wybarwieniu hmm, chyba jednak bedzie egzotyk tylko ta cena... a Ty wogóle masz schody? bo jakoś nie pamiętam , żebym widziała?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 10.09.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 właśnie po takim dylemacie zdecydowaliśmy sie na egzotyk - taki sam jak podłoga http://rezulak.pl/galeria_murator/schody11.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 10.09.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Bejca i na to dobry chemoutwardzalny dwuskładnikowy lakier. Kilka warstw i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 10.09.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 nie bejcowałabym blisko okna na południuja bejcuję swoje dębowe schody pod kolor merbau, zobaczymy jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cubus2 10.09.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Mam dąb, kolor wenge + jakiś dobry lakier. Stolarz mówił, że będzie ok. Użytkowane ok. 2 lata (łącznie z dziećmi). Nic się nie dzieje. Z tym że, pilnuję baaardzo, żeby piasku nie było. Tzn. albo nie wchodzi się w butach, albo często wycieram wilgotną ściereczką. A wycierać trzeba i tak, bo na ciemnym kolorze widać najmniejszy kurzyk. Za parę lat, jakby coś się działo, wycyklinuję i ponownie zabarwię. A jak nie, to mam drugie tyle, żeby sprawić sobie nowe schody Ja tam uważam, że można śmiało barwić dąb. Pozdr' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 10.09.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 nie bejcowałabym blisko okna na południu ja bejcuję swoje dębowe schody pod kolor merbau, zobaczymy jak wyjdzie Novi-ana ja też mam taki plan -dąb na merbau! Kiedy to bejcowanie? Proszę o foto gdy już będzie efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 10.09.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Też mam dąb bejcowany na merbau. Użytkuję dwa lata i nic się nie wytarło chociaż schody są proste i była obawa, że najbardziej będzie się wycierać na "kantach" . Po schodach najwięcej "lata" syn i pies a więc największe szkodniki w domu Podstawa, to dobry lakier. Tutaj zdjęcie jeszcze robocze. http://images3.fotosik.pl/71/3ce825b10f295f1fm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 11.09.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Też mam dąb bejcowany na merbau. Użytkuję dwa lata i nic się nie wytarło chociaż schody są proste i była obawa, że najbardziej będzie się wycierać na "kantach" . Po schodach najwięcej "lata" syn i pies a więc największe szkodniki w domu Podstawa, to dobry lakier. Tutaj zdjęcie jeszcze robocze. http://images3.fotosik.pl/71/3ce825b10f295f1fm.jpg Przepiękne!! Nie wiesz czym bejcowane? A barierki nie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 11.09.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Kachna bejcowane-bejcą niestety już w jakimś wątku pisałam, że nie wiem jakim kolorem Co do barierki, to już daaawno jest (zdjęcia w stopce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 11.09.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 joola jakiej wielkosci masz okna w salonie?? wygladaja super, ale wydaja sie dosc duze Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 11.09.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 A o , które konkretnie chodzi? Zwykłe mają 150cm, tarasowe 180. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julieta 11.09.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Wątek o schodach, ale ja nieśmiało mam pytanie do jooli, może wpadnie tu jeszcze? joola- a parapety? Z czego masz parapety? I ta cudna kabina z brodzikiem. czyja? A w ogólę, to piękny, po prostu piękny masz dom . Nie będę więcej pisać, bo mię wywalą za offa . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 11.09.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Julieta dziękuję Parapety są marmurowe (Perlato Olimpo bardzo podobny do Brecci) Kabina Ravak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 11.09.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 stojąc przed podobnym dylematem zdecydowałam się na kupno tarcicy egoztycznej na schody różni "schodziarze" odradzali mi barwienie dębu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 12.09.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 stojąc przed podobnym dylematem zdecydowałam się na kupno tarcicy egoztycznej na schody różni "schodziarze" odradzali mi barwienie dębu Tylko jaki to koszt ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 12.09.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 no niestety jadę za momencik do DHL-u i wszystkiego się dowiem niektóre egzotyki kosztują w granicach 7 tys za m3 ale są i takie po 27 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 12.09.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 no niestety jadę za momencik do DHL-u i wszystkiego się dowiem niektóre egzotyki kosztują w granicach 7 tys za m3 ale są i takie po 27 tys Już widzę minę mojego męża jak mu to powiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts