WM 08 04.10.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 My też najpierw mieliśmy wylewki, tynki były później jak wysły (w miarę) wylewki. Wyścielili fachowcy całą podłogę cienką papą. Zdjęliśmy ją dopiero jak wyprowadzili się fachowcy od ocieplenia poddasza. Wylewki jak nowe, a papa zdała egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.10.2007 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 To chyba i ja wysypie tym piachem. Pewnie zostanie mi go po wylewkach bo zamówiłam więcej, więc będzie jak znalazł. Narazie sprzątam podłogi i przygotowuję pod podłogówkę i pod wylewki. Kurzy się niemiłosiernie Na całym dole dajemy siatki wzmacniajace bo bedzie 10cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 15.05.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 U nas też są najpierw wylewki bo tynkarz miał termin na lipiec dopiero (tynki ręczne więc mu zejdzie z miesiąc) i byłby przestój a tak do połowy maja wylewki skończą a od lipca tynki. Myślę o zabezpieczeniu podłóg piachem, pewnie nam go sporo zostanie z wylewek. Poza tym tynkarz ręczny to nie ekipa z maszynkami, która w 2 dni chce całość załatwić więc i inna precyzja... mam nadzieję, że jakoś to będzie widzę, że nie jesteśmy jedynymi, którzy robią na odwrót niż zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 20.08.2012 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 Podbijam-jak się sprawdził piach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 20.08.2012 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 U mnie tynki były po wylewkach, ale panowie skrobaczką na kiju czyścili podłogę po każdej dniówce. Póki jest świeże to bez problemu odejdzie od wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 20.08.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 My też tynki robiliśmy po wylewkach. Na podłogę kładliśmy zwykłą folie przyciśniętą deskami. Sprawdziło się bardzo dobrze, posadzki czyściutkie, nic nie trzeba było skrobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 21.08.2012 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Dzięki.Robiliście jakąś dylatację czy normalnie odcinaliście taśmy podłogi i tynki do samej wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 21.08.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Jak masz podłogówka to dylatacja powinna być do samego końca , czyli co robić pierwsze wylewki czy tynki ?? jak mam mieć podłogówkę mieć w domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 21.08.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Robiliśmy dylatację, wystarczyło wywinąć taśmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 21.08.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 W samą porę ta odpowiedz,bo już miałam naszykowany nożyk na rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 21.08.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 :D:D My obcinaliśmy po tynkach. Na folie zabezpieczającą wylewki wywijaliśmy taśmę dylatacyjną i ją przyciskaliśmy deskami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 22.08.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 chyba nie podjąłbym sie wylewek po tynkach.... jak widzę jak u mnie chudziak wygląda po tynkowaniu - to wylwki byłoby mi szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1982kaz 22.08.2012 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 popieram mój chudziak po tynkach wyglądał okropnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 22.08.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Bo zapewne Wasze chudziaki nie były zabezpieczone. Jak są wylewki to już nie ma wyjścia, trzeba czymś przykryć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 22.08.2012 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 A moim wylewkarzom pracujący wąż się wyślizgnął z raczek i pięknie obrzygał ściany i po drodze skrzynkę elektryczną . Ryzyko jest zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwitko 22.08.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 (edytowane) No pewnie że ryzyko jest. Przemkowi też zdarzyło się że folia się podarła i zachlapał wylewkę. Okazało się już po zdjęciu foli, ale nie było z tym problemu, szpachelką wszystko ładnie dało się zeskrobać. Tylko że my tynki ręczne a nie maszynowe robiliśmy więc na pewno ryzyko mniejsze. Edytowane 7 Września 2012 przez Kwitko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 06.09.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Melduję, że u mnie tynki zakończone w lipcu, robione po wylewkach Wylewki oczyszczone, nic się nie zapaskudziło ale u mnie tynkowane były tylko ściany, sufity będą kg więc paskudzenia było mniej. Tynkarz rozkładał grubą folię budowlaną wzdłuż ścian i zmiatał to co pospadało i tyle żadnych cudów nie trzeba by nie uszkodzic wylewek, wystarczy zabezpieczyć i sprzątnąć co jakiś czas. Chudziak zawsze wygląda jak kot napłakał po tynkach bo nikt tego nie osłania ani nie sprząta po sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 06.09.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 U mnie jest w trakcie.Na jednym piętrze folia gruba,a na nią piach,na dole nam folii nie starczyło,już mi się nie chciało za tym latać i poszedł sam piach.Widzę że raczej z posprzątaniem nie będzie problemu,a już nikt nie będzie mi łaził na poprawki po hydraulice bo wszystko ładnie zatynkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 07.09.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 po zamiecieniu piachu śladu po niczym nie mapolecam i jednocześnie dziękuję za ten pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rpilski 07.09.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 ...Chudziak zawsze wygląda jak kot napłakał po tynkach bo nikt tego nie osłania ani nie sprząta po sobie. Nie wiem czy zawsze, ale u mnie niestety faktycznie tak było.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts