MagicDucati 10.09.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 witam, ...Pisałem już kiedyś w sprawie dobudowy poddasza do 2-piętrowego domku (typowego betonowego "kwadraciaka"). Wiem już jak wygląda zapis z Miejscowego Planu Zagospodarowania Przestrzennego dotyczący różnych przebudów itp... Jest w nim wymóg wyokości budynku do 2 kondygnacji: ...ustala się następujące zasady zagospodarowania:...2) wolne tereny przeznacza się pod zabudowę mieszkaniową jednorodzinną oraz obiekty i urządzenia usługowe. Wysokość budynków do dwóch kondygnacji z możliwością podpiwniczenia o wysokości do 1,5 m nad poziomem terenu, - Czy według was możliwe jest dobudowanie poddasza? - Czy możliwe jest dopasowanie/zaprojektowanie poddasza, aby mieściło sie w powyższych przepisach? (Kiedyś ktoś już chyba wspominał, że poddasze to niekoniecznie "kondygnacja"...) Prosze o odpowiedzi... Pozdrawiam Maciek P.S. Interesowałoby mnie poddasze do zamieszkania, z podziałem na pokoje, łazienkę, kuchnię itp...Tak więc ściany kolankowe musiałyby mieć prawdopodobnie ok. 1,5 m wysokości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 12.09.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 ale tu chodzi o piwnicę do max 1,5 m nad poziomem gruntu, a nie to co ponad te maksymalnie 2 kondygnacje ... tak mi się widzi... ale fakt, że to tylko interpretacja przepisów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts