Leszko 11.09.2007 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Ja mam w garażu przy wejściu na hol, jak bym budował się drugi raz to robiłbym tak samo. Chcę dodać jak posty ww. też mam skrzynkę na poddaszu dla poddasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leesou 12.09.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 A ja mam 3 skrzynki. Na każdej kondygnacji czyli: 1-piwnica, 2-parter 3-poddasze. Do każdej doprowadzone 3fazy + N + PE. Dzięki temu jak "strzeli" jakiś bezpiecznik to nie musze gnać z piwnicy do domu albo po ciemku po stromych schodach z poddasza na parter.Jeszcze jedna pozytywna rzecz wyszła podczas zakładania takiej instalacji: duża oszczędność na kablach. Zużycie: przewód 3x2,5 - 150mb; przewód 3x1,5 - 350mb + przewód 5x4 ok. 40m. Tego 1,5 wyszło dlatego tak dużo bo mam chyba z 5 czy 6 obwodów z wyłącznikami schodowymi. Domek co prawda nieduży bo ok. 110m2 (wym zew. 6 x 7,5m) ale gdybym robił jedną rozdzielnię to pewnie wyszłaby gigantyczna (każde pomieszczenie ma oddzielne zabezpieczenie a niektóre nawet po dwa oddzielne obwody coby można np. grzejnik 2kW włączyć i nie martwić się że piekarnik już nie pociągnie) więc bezpieczników ponad 30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 12.09.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 przylaczam sie do postow nt instalowania rozdzielnicy w kotlowni gazowej - moja jest w kotlowni wlasnie i jak dotad sprawuje sie OK, a mam w kotlowni niezly balagan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 12.09.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Też planuję w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts