Gość 04.11.2003 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 No i widzicie. Już się pochwaliłem że odbieram warunki i co i du... Pan urzędnik w wydziale architektury powiedział aaaaa to Pan, pomyliły mu się nazwiska i moje odbiera w tym tygodniu !!!!!! Ludzie trzymajecie mnie bo nie wytrzymam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 04.11.2003 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 to byłem ja Jarząbek , łubu dubu łubu dubu.....Zapomniałem się zalogować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myrmota 19.11.2003 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2003 Stało się wniosek złożyłem 14 lipca decyzję otrzymałem 12 listopada czyli niecałe cztery miesiące - wszystko byłoby ok gdyby nie kąt nachylenia dachu - ma mieć od 15 do 20 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeryf 20.11.2003 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Witam Dzwoniłem dzisiaj do gminy w sprawie moich WZ i ZT, które złożyłem 03.10.2003. Pani mi powiedziała, że czekamy na ostatnie uzgodnienie z Wojewodą. Pomyślałem sobie zadzwonie jeszcze do Urzędu Wojewódzkiego co tam się dzieje. Może uda się w 2 miesiące uzyskać WZ i ZT . Zanim dodzwoniłem się do odpowiedniej osoby w UW musiałem wykanać 5 telefonów i Pani mówi mi tak: wniosek wpłynął 21.10.2003 więc jest świeżą sprawą, a narazie to rozpatrujemy wnioski z 01.10.2003. Tak więc obliczyłem sobie i dostane uzgodnienie za miesąc. Czyli urząd wniosek będzie rozpatrywał razem 2 miesiące. Skandal. A moje plany szlak trafił . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 20.11.2003 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2003 Szeryf, licz na 4 miesiące, nie żeby straszyć, ale takie są realia obsługi w naszych urzędach. Mi tez wszystkie moje plany szlag trafił. Od trzech miesięcy( po jednym miesiącu siedzenia cicho) wydzwaniałem do wojewody, powiatu, UM i kogo tam jeszcze. Od trzech dni podobno moje warunki leżą u burmistrza do podpisu-gotowe. Dzisiaj zadzwoniłem do burmistrza- obiecał na jutro. Jutro jadę odbierać- składałem 8 sierpnia. Zobaczymy ...... Jak dostanę -chyba oszaleję z radości. Jak nie................. Tak czy inaczej - cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galeonik 24.11.2003 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2003 O,radosny to dzień był, gdym zgłosił się do urzędu i otrzymałem po czterech miesiącach warunki zabudowy . Niestety radość moją stępiono zaraz informacją iz warunki mam, lecz od nowego roku,kompetencje w wydawaniu pozwoleń na budowę przenoszone są z gmin do powiatów....a ile tam trzeba będzie czekać, to nie wiadomo.(he, he,he)Tak więc :kupuję projekt i startuję do UM po pozwolenie-na szczęście przewidująco wcześniej załatwiłem wszystkie "poboczne" papierki: warunki zasilania w prąd i gaz a nawet nawet umowę o wywóz śmieci (od połowy 2005- czy ta firma będzie wtedy jeszcze istniała???) Więc może zdąże przed 1 stycznia w Urzedzie Miasta . Jak nie - spotkamy sie w nowym wątku. Wszystkim oczekującym na decyzje o warunkach zabudowy życze powodzenia i duuuuużoooo cierpliwości. Trzymajcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeryf 25.11.2003 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2003 Witajcie W mojej gminie już od jakiegoś czasu pozwolenie na budowę wydaje Starostwo Powiatowe. Mało tego mój znajomy gdzieś 2 miesiące temu wystąpił o nie (oczywiście po skompletowaniu wszystkich dokumentów),a decyzja została załatwiona mu w ciągu tygodnia. A tak na marginesie to wczoraj stałem się posiadaczem 1,25 ha ziemi rolniczej.0,5 w darowiźnie otrzymałem od rodziców,a resztę od dalekiego wója też w darowiźnie. Z tym, że w sprawie tej drugiej czekam na Agencję Nieruchomości Rolnych. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
długi 30.11.2003 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2003 Może nie uwieżycie ale 1,5 m-ca i po wszystkim.Urzędaski się sprężyli i mam warunki.Fakt, że codziennie dreptalem. Teraz mam już wszystko, WZiZT a także pisemko z agencji , że rezygnują z prawa pierwokupu.Jutro notariusz i lżejszy o parę kzł a bogatszy o SWOJE 2000. napiszę do was jakie to uczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaz 03.12.2003 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Witam własnie Pani z Urzedu zadzwoniła że Decyzja o Warunkach Zabudowy jest gotowa. Wniosek złozyłem dnia 10,10,03 trwało to ca. miesiąc i 3 tyg -niezły wynik gratulacje dla Urzedu Miasta i Gminy Oby wiecej takich urzedówPozdr Kaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaz 05.12.2003 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2003 WitamMam już decyzję jeszcze 2 tygodnie od otrzymania zwrotek z poczty na uprawnomocnienie. No ale już bliżej niz dalej.PozdrKaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeryf 09.12.2003 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Witam Wydaje mi się, że jestem człowiekiem wykształconym, ale nie potrafię zrozumieć decyzji o uzgodnienie WZ i ZT z Podlaskiego Urzędu Wojewódzkiego. W załączeniu zwracam przesłane do Wojewody Podlaskiego, celem uzgodnienia w zakresie zadań rządowych, materiały dotyczące wniosku Państwa (moje i żony dane) o ustalenie warunków zabudowy, z uwagi na brak wyczerpujących danych odnośnie inwestycji w orzeczeniu decyzji o warunkach zabudowy, pomimo podania ich we wniosku przez inwestora. Jednocześnie informuję, iż Wojewoda Podlaski nie jest organem uprawnionym do weryfikacji w trybie art. 60 ust.2 ustawy z dnia 27 marca 2003r. o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym (Dz.U. Nr 80, poz 717) projektów decyzji i wniosków inwestorów dla określenia zgodnego z prawem zakresu ustalanych warunków zabudowy.Obowiązek taki spoczywa wyłącznie na organie prowadzącym postępowanie administracyjne w trybie art60 ust.1 w/w ustawy. Inwestor wnioskuje o wydanie decyzji o warunkach zabudowy dla inwestycji polegającej na budowie budynku miesz. jednorodzinnego, dwukondygnacyjnego z poddaszem użytkowym wraz z infrastrukturą techniczną w ramach tworzenia siedliska rolniczego. W projekcie decyzji ustala się warunki budowy budynku mieszkalnego jednor. wraz z niezbędną infrastrukturą techniczną, w ramach tworzenia siedliska rolniczego, nie uwzględniając wszystkich wymienionych przez wnioskodawcę cech planowanej inwestycji. W związku z powyższym nie jest możliwa ocena tożsamości wniosku z decyzją, dlatego też należy doprowadzić do zgodności projektu decyzji o warunkach zabudowy z wnioskiem inwestora. Powyższe nieprawidłowości uniemożliwiają jednoznaczne określenie przedmiotu zamierzenia inwestycyjnego a tym samym jego uzgodnienie przez Wojewodę w zakresie zadań rządowych. Na to pismo z niecierpliwością czekałem 6 tygodni. Dzwoniłem do gminyoni też to dostali powiedzieli żebym czekał, a oni mój wniosek jeszcze raz wysyłają do Wojewody z interwencją Wójta. Dowiedziałem się też, że jeszcze nikt w mojej gminie nie dostał WZ i ZT po nowemu właśnie przez Wojewodę. POMOCY - bo zwarjuje. Znowu mam czekać na decyzje od Wojewody 6 tygodni?. Może ma ktoś podobne doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaz 09.12.2003 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Trzymaj siee Szeryf Kaz szczesliwy posiadacz decyzji czekał tylko 8 tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 09.12.2003 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2003 Na to pismo z niecierpliwością czekałem 6 tygodni. Dzwoniłem do gminy oni też to dostali powiedzieli żebym czekał, a oni mój wniosek jeszcze raz wysyłają do Wojewody z interwencją Wójta. Dowiedziałem się też, że jeszcze nikt w mojej gminie nie dostał WZ i ZT po nowemu właśnie przez Wojewodę. POMOCY - bo zwarjuje. Znowu mam czekać na decyzje od Wojewody 6 tygodni?. Może ma ktoś podobne doświadczenia. Moze spróbuj osobiście zasięgnąć informacji w UW u osoby, która "firmuje" pismo... 3mam kciuki Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeryf 05.01.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2004 Witam to jaMam dobre wieści. Wojewoda w końcu uzgodnił moje WZ i ZT pismo przyszło 29.12.2003, a 31 grudnia gmina wysłała WZ i ZT do mnie (jeszcze czekam na listonosza).Ale się ciesze. Trwało to 3 miesiące, a u samego Wojewody 2 miesiące.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Shadock 06.01.2004 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2004 Gratulacje... Teraz jeszcze TYLKO pozwolenie na budowę i.... do roboty Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gruba 07.01.2004 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2004 przeczytajcie "ludzie jak się cieszę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 13.03.2004 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Gratulacje dla wszystkich forumowiczów którzy dostali już WZiZT. My właśnie odebraliśmy swoje po 2 miesiącach. Nawet poszło bez żadnych kłopotów tyle że przy odbiorze pan powiedział że nam to się udało bo teraz to tak łatwo nie wydają decyzji. Powodem jest z tego co zrozumiałem strach przed podjęciem decyzji ( nie wiedzą jak interpretować przepisy ) i wolą odrzucić bądź przetrzymywać. Teraz tylko pozwolenie na budowę i jazda.Jeszcze raz pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiera 13.03.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2004 Moi drodzy łacze sie z wami w bólu . właśnie Skończyłam całą tą biurokretyczną drogę. Otrzymanie WZ wg. nowych warunków od pażdzirnika do połowy grudnia + 2 tyg. na uprawomocnienie. Ale trzeba było wszędzie dzwonić i jeździć, ale szczytem wszystkiego był Konserwtor przyrody i Parki Jurajskie w Krakowie. Jestam tylko 1 pani która ma do tego uprawnienia i wiekszość czasu jest w Warszawie. Ale juz jest ok. Ba pozwolenie na budowę 2 tygodnie- bo sąsiedzi mają 7 dni i miałam już w ręce pozwolenie na budowę ale pani pomyliła miejscowości i ja wymieniła jeszcze raz, teraz tylko 2 tygodnie na uprawomocnienie decyzji i mogę zaczynać. Najgorsza z tego jest WZ. Całość papierów od października do końca marca. Teraz tylko przyłącz energetyczny i mogę zaczynać. Ale nie liczcire że jak coś jest w mpapierach nie tak, albo czegoś brakuje to urzędnik do was zadzwoni, płonne nadzieje. Zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 26.03.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 Witajcie,jednym na pociechę, innym wręcz przeciwnie, przytoczę cytat z wczorajszego "Dziennika Polskiego"(miejsce akcji-Kraków): "...w styczniu br. wydano....15 decyzji.Obecnie okres oczekiwania na WZ-tkę wynosi około 16 m-cy (w oparciu o styczniowe wskaźniki można równie dobrze przyjąć, że ostatni wniosek zostanie rozpatrzony w październiku 2022r, czyli za około 226 m-cy)" koniec cytatuAga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalg 26.03.2004 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2004 A ja miałem szczęście, ponieważ od 2 la przekwalifikowywałem działkę. Propozycjęplanów zagospodarowania przestrzennego otrzymaliśmy w sierpmiu 2003 i tak się złożyło, że na początku stycznia 2004 miały zostać uprawomocnione. I dzieki temu mam dziłke z nowymi warunkami, które po wygasnięciu starych planów do końca zeszłego roku, są gotowe do odebrania od początku tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts