ja14 11.09.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Chcę sobie zrobić prostą stronę www. Próbowełem robić edytorami tekstowymi (word i ten z open office). Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to, że rozjechały mi się zdjęcia - to znaczy przemieszczają się w różne przypadkowe miejsca i miksują z tekstem. Jaki edytor mi polecicie? Musi być WYSIWYG, prosty w obsłudzie i darmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 11.09.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Moze tutaj cos znajdziesz http://webpark.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 11.09.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Może Nvu?Jest tu do wzieciahttp://www.nvu.pl/pobierz.html Prostsza jest tylko konstrukcja cepa.Tylko wkladaj sobie w tabelki, to Ci się nic nie rozjedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 11.09.2007 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Dzięki. Popróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 11.09.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Jedyny edytor wysiwyg ktory produkuje w miare normalny kod, to Dreamweaver. Do sciagniecia z http://www.adobe.com Reszta sie nawet nie zajmuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 13.09.2007 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Jedyny edytor wysiwyg ktory produkuje w miare normalny kod, to Dreamweaver. Do sciagniecia z http://www.adobe.com Reszta sie nawet nie zajmuj. Szkoda, że nie spełnia podstawowego kryterium - nie jest darmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 13.09.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Wersja 30-dniowa jest w pełni funkcjonalna, a po tym czasie z tego co pamietam jedynie wydluza sie czas uruchomienia programu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 13.09.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Wersja 30-dniowa jest w pełni funkcjonalna, a po tym czasie z tego co pamietam jedynie wydluza sie czas uruchomienia programu Pamiętasz czy wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 13.09.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 A cos sie stanie jak sam sprawdzisz? Ja nie korzystam z tego programu, bo pisze kod "z palca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiacior 15.09.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Dla prostej strony NVU będzie najlepszy tak jak napisała szklanka literatkahttp://www.nvu.pl/pobierz.htmlpracuje w trybie WYSIWYG i jest bardzo prosty w obsłudze. Zajmuje tylko ok 6MB i jest darmowy. Polecam, zdjęcia już Ci się nie rozjadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 16.09.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Jedyny edytor wysiwyg ktory produkuje w miare normalny kod, to Dreamweaver. Kod nie ma być w miarę normalny tylko prawidlowy. Poprawny kod możemy wygenerować dzięki co najmniej kilku latwo dostępnym edytorom graficznym, a poprawnośc zależy wylącznie od staranności użytkownika. Czasy doboru takiego oprogramowania pod kątem systemu operacyjnego i przeglądarek mamy już za sobą ja14 chce zrobić prostą stronę, więc nie pyta, jak porobić wodotryski, tylko jak prawidlowo osadzić grafikę i nie napracować się przy tym. Jeśli można doradzić: podpatruj sobie kod źródlowy na bieżąco i porównuj z wersją graficzną. Szybko zalapiesz, ze wszystko sprowadza się do precyzji języka. Lepiej wstawic na początek mniej tabel i w miarę potrzeby doklejać. Jeśli skorzystasz z Nvu: Program domyślnie wstawia elementy graficzne i tabele po lewej stronie - możesz je dowolnie przemieszczac, pamiętaj o tym. Po wrzuceniu obrazka do tabelki staje się on zawartością komórki i tak go formatujesz. Nie zapominaj o rozmiarach grafiki. Jeśli zmniejszysz obrazek w edytorze www pamiętaj, żeby sprawdzić rzeczywisty rozmiar pliku. Przepraszam, jeśli piszę rzeczy oczywiste, ale z grafiką na stronach osób początkujących jest tak, że jeśli coś nie dziala albo się rozlazi, to zawsze to jest bląd czlowieka, nie programu. Pośpiech mści się różnymi niespodziankami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 16.09.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Kod nie ma być w miarę normalny tylko prawidlowy. Poprawny kod możemy wygenerować dzięki co najmniej kilku latwo dostępnym edytorom graficznym, a poprawnośc zależy wylącznie od staranności użytkownika. Zajmuje sie projektowaniem stron od czasow html 1.0 i nie slyszalem nigdy o edytorze wysiwyg ktory tworzy poprawny kod. Kazdy robi smietnik. Jedyna opcja zeby kod byl w 100% poprawny to napisac go recznie. Natomiast do zastosowan hobbystycznych Dreamweaver czy nvu sa niezastapione - bo latwe i daja niezle mozliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 17.09.2007 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Myślę, że teraz już sobie poradzę. A gdyby nie ... to jeszcze zaklikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 17.09.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Jeszcze raz dziękuję za pomoc. Myślę, że teraz już sobie poradzę. A gdyby nie ... to jeszcze zaklikam. Kliknij, co wybrałeś...będzie, to wskazówka dla innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts