kachna28 11.09.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Kochani -lada dzień wchodzi hydraulik robić kanalizację, i ja pół roku przed wykończeniem muszę wiedzieć co gdzie i jak (szok -bo jak mi się odwidzi? )! Mam małą kotłownio-pralnię (kocioł gazowy więc węgiel nie będzie leciał na białe prześcieradła ). Będzie tam oczywiście stała pralka -no i? co jeszcze? Czy wystarczy np umywalka? Czy Instalować tam brodzik lub wannę do namaczania? Wannę mamy na górze w rodzinnej łazience- i nie wiem czy latać tam z miedniczką czy robić coś na dole? Jak jest u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 11.09.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Brodzi, albo wanna by się przydały. Ja mam bardzo dużą pralnię, właściwie to łazienka z miejscem na saunę i stoi tam pralka, jest brodzik i umywalka. Nawet, jak z zasady nie pierzesz ręcznie (jak ja), to jednak czasem np. trzeba coś umyć: roślinę doniczkową przepłukać prysznicem, psa wykąpać - lepiej to robić w takiej pralni, niż w rodzinnej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 11.09.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Zasatanow sie jak teraz to robisz,np.czy pranie namaczasz,pomysl czego tobie teraz brakuje przy praniu i sprobuj to zrobic w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 11.09.2007 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 W tej chwili mam w łazience brodzik i pralkę. Tylko że to kabina prysznicowa i trzeba prać lub np myć buty czy miski psie na kolanach, to chyba pasuje jakoś to podwyższyć bo za 20 lat już ciężko będzie w "kucki" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 11.09.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 To ja mam odwrotny problem: tę pralnię mam w piwnicy i w związku z tym, że odpływ musiał być trochę wyżej, brodzik jest podniesiony, muszę wtaszczać psa ze 40 cm do góry, a kabina się nie zmieściła, musieliśmy wymurować ściankę z luksferów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 11.09.2007 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 My planujemy pralnię w piwnicy.Oprócz pralki będzie tam na pewno wanna. Będzie ona potrzebna nie tylko do namaczania ale także do innych "brudnych" czynności, których nie mam zamiaru robić w łazienkach np. kąpanie psa (najważniejsze!!! ), czyszczenie grilla, butów itp. Oprócz wanny planuję szafki do przechowywania środków czystości, proszków, wiader i szczotek. Do tego sznurki do suszenia prania i stojące suszarki. Do tego wszystkiego dobra wentylacja...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 11.09.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Ja u siebie widzę tak Pralnia będzie na górze: praleczka nad nią półeczki na vanishe, proszki płyny do płukania itp. Jedna lub dwie suszarki sznurkowe, z parę suszarek prętowym mocowanych na takich szynach można zmieniać wysokość bodaj .ze Iikei takie cuda Myślę o stalowej głębokiej umywalce Półeczki na i wieszak na świeżo uprasowane rzeczy A życie samo przyniesie jak to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 11.09.2007 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Ja u siebie widzę tak Pralnia będzie na górze: praleczka nad nią półeczki na vanishe, proszki płyny do płukania itp. Jedna lub dwie suszarki sznurkowe, z parę suszarek prętowym mocowanych na takich szynach można zmieniać wysokość bodaj .ze Iikei takie cuda Myślę o stalowej głębokiej umywalce Półeczki na i wieszak na świeżo uprasowane rzeczy A życie samo przyniesie jak to będzie Czyli tylko umywalka? nie brodzik lub wanna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 11.09.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 A do czego wanna :>? A do czego brodzik :>? Jeśli do namaczania to 1) głęboka umywalka wystarczy 2) rzadko kiedy u mnie w domu się na macza hmm w sumie nie pamiętam kiedy ostatni raz 3) większość nowszych pralek ma w sobie już program namaczania. Jedyna wada takiego zlewu to bardzo wysoka cena ale zawsze może być ceramiczny troszkę tańszy http://www.kolo.com.pl/graf/pliki/nowosci_2004//nova_top_005230_pd.jpg Ale widziałem na allegro jakiś niemiecki z kołnierzem na ścianę za stoparę złotych i metalowy na nóżkach za 96zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 11.09.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Duże psy się do tego zlewu nie zmieszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 11.09.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 marcin-jogo napisał: A do czego wanna :>? Do kąpania psa!!!!Chyba że ktoś zmieści swojego w umywalce Namaczanie namaczaniem ale głównie chodzi o pranie ręczne. Nie wszystko można wyprać w pralce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 11.09.2007 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Duże psy się do tego zlewu nie zmieszczą Szczególnie jak ktoś ma bernardyna 85kg -jak ja! Ale moja suka jest kąpana w balii na podwórku i to są naprawdę dantejskie sceny -nie wyobrażam sobie kąpania takiej małej krowy w domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 11.09.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 A nie lepiej psa kapac np.na ogrodzie??Wiem,wiem,problem bedzie jak bedzie zimno.Napisalem tak bo pamietam jak bedac jeszcze dzieckiem widzialem jak robili to na wsi,gdzie jezdzilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 11.09.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Ja mam cocker spanielkę ale bardzo grzeczną Stoi posłusznie w wannie i w misce na podwórku. kachna28 napisał:: Ale moja suka jest kąpana w balii na podwórku A zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 11.09.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Ja mam cocker spanielkę ale bardzo grzeczną Stoi posłusznie w wannie i w misce na podwórku. kachna28 napisał:: Ale moja suka jest kąpana w balii na podwórku A zimą? A zima? Zima sie nie brudzi,przeciez snieg jest piekny,bialy,puszysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 11.09.2007 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Zimą jej nie kąpiemy -tylko 2 razy w roku -wiosną i wczesną jesienią -to podwórkowy pies jest -nie kanapowiec http://foto1.m.onet.pl/_m/01cc2b76d3123ef57775f9c316830f4d,5,19,0.jpg To właśnie Wiki w trakcie przygotowań do kąpieli -zawsze ucieka z ręcznikiem http://foto1.m.onet.pl/_m/f01556d2b8f353ba5bdfd414af7336d1,5,19,0.jpg A tu usidlona przez Pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 11.09.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Ale marcin-jogo Napisał też że ma łazienkę na górze i chyba nie uważacie że z ubrudzonym psem przez pół domu przejdę by dojść na górę do łazienki. W wiosna, lato, jesień jak jest w miarę ciepło idealnym pomysłem jak napisał raffran Natomiast zastanawiałem się nad prysznicem lub coś w tym rodzaju w garażu ale to się jeszcze okaże bo nie wiadomo czy będzie drugi pies a teraźniejszy to jamnik więc mogę biegać z nim po całym domu pod pachą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prystelka 11.09.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 marcin-jogo napisał: teraźniejszy to jamnik więc mogę biegać z nim po całym domu pod pachą. No tak, jamnik pod rękę i jazda po całym domu!Widzę że problem kąpania psów urósł do wysokiej rangi! Heh ! Ale tak poważnie to już nie chodzi o samo kąpanie jak o całą tą procedurę kąpania. Mój pies ma długi włos, aby był czysty i nadawał się do leżakowania na kanapie lub chociaż tylko na dywanie, wymaga dość częstych (raz na dwa miesiące) kąpieli. A potem suszenie, czesanie, wycinanie ewentualnie poplątanej sierści, znowu suszenie...A potem psina wylatuje z łazienki i co jest???? Kto wie? Trzepanie się na boki i tarzanie po podłodze. Sierci pełno wszędzie A pani z odkurzaczem męczy się dwa razy dłużej niż trwała cała kąpiel Na drugi dzień niestety znajduję jeszcze resztki sierści w łazience. A o zdaniu na ten temat mojego męża to już nie wspomnę Dlatego mam nadzieję że pralnia w piwnicy ułatwi mi pielęgnację psa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Knife_Girl 11.09.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 U mnie oprócz pralki i pieca będzie też zasobnik, ktróy zajmuje (niestety) sporo miejsca Ale mimo wszystko upchnę tam jeszcze suszarkę (pod którą jest już przygotowany odpływ ze spadkiem. Poza tym będą w tym pomieszczeniu półki (do samego sufitu, bo tu akurat mam mnóstwo miejsca do dyspozycji ) na wszelakie cuda i szafki na środki czystości, mopy, wiadra itp., a nawet deska do prasowania Mniej więcej tak to chciałam urządzić http://nozowniczka.w.interia.pl/pom.gosp..jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 11.09.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Kachna Wiki cuuuuudna! Ucałuj włochatą mordkę ode mnie Jeśli chodzi o pralnię, to ja mam małą wannę-taką zwykłą, emaliowaną, kupioną w Castoramie. Służy, do prania psa , prania ręcznego, namaczania, mycia butów itp. Wiaderko od mopa też wygodnie do niej włożyć i nalać wody. Dla mnie niestety brodzik-za płytki albo zlew-za mały były nie do przyjęcia. Ale jak się nie ma co się lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts