aga25 13.09.2007 09:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 nie wiem co to jest BK, i jakiej firmy jest ten suporeks. Tak jak pisałam jestem laikiem w tej dziedzinie, dopiero zaczynamy zabawę w budowę domu. Suporeks jest produkowany w jakiejść dużej farbyce, I-sza jakość, można układać na klej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga25 13.09.2007 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Wiem juz z jakiej fabryki są te pustaki: Solbet z Solca Kujawskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 13.09.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Wiem juz z jakiej fabryki są te pustaki: Solbet z Solca Kujawskiego. ...ale oni nie produkują "suporeksu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga25 13.09.2007 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 to są bloczki SOLBET - 240x240x590 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawed2 13.09.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 aga 25 -ja też jestem na wstępnym etapie i dopiero raczkuję w budowaniu a BK to skrót betonu komórkowego(Solbet,suporeks). Tęż chcę budować dom z BK więc się rozglądam za dobrą ofertą a cenę jaką podajesz jest fajna, m2 wychodził by ok 50zł chyba dobrze policzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga25 13.09.2007 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 te bloczki są z Solbetu w Podnieśnie:), produkowane w Siedlcach czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 14.09.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 jest już 7,20 a nadal nie wiadomo netto czy brutto wiadomo że bez transportu No całkiem jak z rozdawaniem samochodów na Placu Czerwonym nie samochody a rowery i nie rozdają a kradną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 14.09.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 jest już 7,20 a nadal nie wiadomo netto czy brutto wiadomo że bez transportu No wiadomo. aga25 napisała: 7,20 gross bez transportu Więc można przyjąć, że cena do zapłacenia. I inne fakty: Transport załatwi teść za friko To są bloczki SOLBET - 240x240x590 Produkowany w jakiejść dużej farbyce, I-sza jakość, można układać na klej:) Bloczki są z Solbetu w Podnieśnie:), produkowane w Siedlcach czy jakoś tak No całkiem jak z rozdawaniem samochodów na Placu Czerwonym nie samochody a rowery i nie rozdają a kradną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz Saczek 14.09.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 jest już 7,20 a nadal nie wiadomo netto czy brutto wiadomo że bez transportu No wiadomo. aga25 napisała: 7,20 gross bez transportu Więc można przyjąć, że cena do zapłacenia. No ale zapłacić można kwote netto i jest bez FV... I można zapłacić ale mieć FV na całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 14.09.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 jest już 7,20 a nadal nie wiadomo netto czy brutto wiadomo że bez transportu No wiadomo. aga25 napisała: 7,20 gross bez transportu Więc można przyjąć, że cena do zapłacenia. No ale zapłacić można kwote netto i jest bez FV... I można zapłacić ale mieć FV na całość. Z tego co się tam kiedyś nauczyłem - gross znaczy brutto. Dodatkowo link http://www.dict.pl/plen?word=gross&lang=EN Ale to chyba musi jakiś forumowy "tłumacz przysięgły" potwierdzić Tak czy inaczej - co to za różnica - tyle kosztuje to tyle kosztuje. Osobom fizycznym należy podawać kwotę ostateczną - brutto. Super, że może za tyle kupić BK. Ja kupowałem po 7,4 w styczniu br. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga25 17.09.2007 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 gross to brutto czyli 7,20 brutto + transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga25 17.09.2007 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 jest już 7,20 a nadal nie wiadomo netto czy brutto wiadomo że bez transportu No całkiem jak z rozdawaniem samochodów na Placu Czerwonym nie samochody a rowery i nie rozdają a kradną tyle wiadomo a nie wiadomo co znaczy gross Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts