Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zębiec 19 kW za 4960zł w Castoramie - co o tym sądzicie

Recommended Posts

Jak w temacie

No kotły na ekogroszek przałamały linie oporu 5000zł czy aby warto za niego tyle zapłacic?? Dodatkowo ruszt gratis.

Byłem w niedziele na giełdzie w Łodzi gdzie wystawia sie z 8 producentów to najtanszy chyba Stefaniak proponował za 19kW 5400 do zapłacenia a tak to nawet hef za 7200 był.

Tak sie stało ze stoje przed wyborem i juz mie sie miesza w ełbie....

https://forum.murator.pl/topic/86822-z%C4%99biec-19-kw-za-4960z%C5%82-w-castoramie-co-o-tym-s%C4%85dzicie/

No, szlag mnie kiedyś trafi....jak ja już kupiłam to teraz kotły tanieją :evil:

pozdrawiam, smoczyca

A ciekawe z jakiej blachy jest to to zrobione

bo coś ta cena jest wyjątkowo podejrzana.

No chyba że Zębiec zlecił Chiończykom spawanie :)

Ja bym się nie odważył.

Ale może Ty spróbuj i za jakiś czs nam napiszesz czy warto było. :wink: :wink: :wink:

pojechałem oglądnąć sobie to to

i blacha gruba tak na moj prawniczy wzrok to z 5 mm, ma spawy takie wypierdowe grube na łączeniach, faktycznie ruszt gratis

kociołek taki nie wysoki jak inne ale piszą ze moze grzac od 6kW do 19kW

i ze jak sie dom ociepli 10 styropianku to 260m2 ogrzeje

ale taki naiwny to nawet ja nie jestem

na moj 110m chyba by bez cwu wystarczyło

w kazdym razie ludzików kreci sie sporo.

Witam

Dołączam się do pytania o piec, co sądzicie ?

Oglądałem go w Castoramie i robi dobre wrażenie.

Sterownik ma wszystkie potrzebne mi funkcje,

czyli mi.n. sterowanie pompą c.w.u. i wyjście na panel pokojowy,

tryby zima/lato, itd.

Kupować czy nie ?

Pozdrawiam

Artur z Gorzowa Wlkp.

pojechałem oglądnąć sobie to to

kociołek taki nie wysoki jak inne ale piszą ze moze grzac od 6kW do 19kW

i ze jak sie dom ociepli 10 styropianku to 260m2 ogrzeje

ale taki naiwny to nawet ja nie jestem

.

19000 / 260m2 = 73W/m2 - powinno wystarczyć ale na styk i raczej do lepiej ocieplonego domu. Ale dodatkowo w tak dużym domu nie wszystko na raz trzeba ogrzewać ...

Witam.Problemem Zębca jest postkomunistyczny system pracy (pracował do niedawna kuzyn niestety teraz na emigracji) i dowiedzieć się czego kolwiek o ich produktach graniczy z cudem.Dla mie 19 z Castoramy to typowa 15 na oko różni się kolorem zasobnika, dodatkowym rusztem w standardzie ,sterownikiem, no i ceną .Pozwoliłem zadzwonić sobię do Zębca i po dość długim ciągnięciu Pani z marketingu za język dowiedziałem się że : jest to w pełni wartościowy produkt różniący się tylko a przedewszystkim sterownikiem i tu moje pytanie do ARTUR_34 gdzie dowiedziałeś się o tych funkcjach w/w Pani powiedziała mi że nie podłączy się sterownika pokojowego i pogodowega,histeraza tem. wynosi 5C w 15 -ce 1C,brak funkcji zima/lato w odniesieniu do CWU.Mniej więcej o podobnej porze zadzwoniła moja kobitka i o zgrozo uzyskała całkowicie skrajne informację również z marketingu.
  • 2 weeks później...

Bardzo interesuje mnie ten temat, czy ktoś ma jakieś nowe informację na temat tego Zębca? Hydraulik mi odradza ten z castoramy, ale nie za bardzo potrafi uzasadnić dlaczego, a cena za ten kocioł jest super.

Jeszcze jedno pytanko: Czy wystarczy mi kocioł 19 kW dla domku 160 m2 + 50 m2 pomieszczeń gospodarczych prawie nie ogrzewanych, może jakiś mały grzejniczek tam wrzuce...? Dom 25 cm keramzyt + 15 cm styropian.