Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom Pawła;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Pawle, intrygująco wygląda ten projekt, niepospolicie.

I nie jest wcale taki mały, 200 metrów to niezła powierzchnia.

Jestem ciekawa, jaki masz pomysł na urządzenie wnętrz i otoczenie.

Pozdrawiam i życzę bezproblemowego budowania.

Witaj Tola,

Jakiż to zaszczyt gościć Cię w moim wątku...:) Z tego co zauważyłem to jesteś to tu kimś ważnym;]

A tak na poważnie to właśnie taki ma być, architekt bardzo się stara żeby stworzyć dzieło:)

Co do wykończenia wnętrza to pomysłów mam tyle ile rodzajów płytek w marketach:) Jeśli chodzi o salon i jadalnie to nad tymi pomieszczeniami nie będzie stropu... Sięgać będą do samego dachu, wiec siedząc przed tv bede mógł ogladać gwiazdy. Dopiero dalej będą schody i coś w rodzaju antresoli/balkonu z którego będzie wejście na poddasze. Postaram się wkleić koncepcję wnętrza ale zapisaną mam w formacie .PDF i muszę to dopiero jakoś wykombinować.

Pozdrawiam

Witaj Pawełku,

ale miło tutaj spotkać kogoś znajomego, a Ciebie szczególnie :)

Ja też jestem w trakcie budowy domku ( już dach robią !! ) i często przeglądam sobie to forum dla lepszej orientacji i informacji :) , a tutaj taka niespodzianka!!

A projekt domku jest super, bardzo ciekawy i oryginalny!! Teraz z niecierpliwością czekam jak będzie w środku, więc proszę kombinować z .PDF i nam tutaj wkleić :)

A gdzie dokładnie jest działka, na której budujesz - Dąbrowa czy okolice?

Buziaki...

Witaj Pawełku,

ale miło tutaj spotkać kogoś znajomego, a Ciebie szczególnie :)

Ja też jestem w trakcie budowy domku ( już dach robią !! ) i często przeglądam sobie to forum dla lepszej orientacji i informacji :) , a tutaj taka niespodzianka!!

A projekt domku jest super, bardzo ciekawy i oryginalny!! Teraz z niecierpliwością czekam jak będzie w środku, więc proszę kombinować z .PDF i nam tutaj wkleić :)

A gdzie dokładnie jest działka, na której budujesz - Dąbrowa czy okolice?

Buziaki...

Witam!!

No prosze cóż za niespodzianka:)

Postaram sie powklejac jak najszybciej co mam... Jutro bede miał wiecej czasu.

Działke kupiłem w Strzemieszycach, to taka dzielnica Dąbrowy.

A Ty to już za mąż wyszłaś że dom budujesz???? No chyba że jest więcej zakręconych ludzi którzy budują 200 metrowy dom tylko dla siebie Choć to mało radosne akurat:/:(

Pozdrawiam

Witam!!

A Ty to już za mąż wyszłaś że dom budujesz???? No chyba że jest więcej zakręconych ludzi którzy budują 200 metrowy dom tylko dla siebie Choć to mało radosne akurat:/

Pozdrawiam

W takim razie czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy!!

Za mąż jeszcze nie wyszłam, ale już bliżej, niż dalej :)

A domek buduję się z myślą o przyszłości, trzeba gdzieś zamieszkać, a u rodziców to już nudno :)

A domek to naprawdę tylko dla siebie budujesz, bo jakoś mi się wierzyć nie chce :D

Ja mam działkę w Wojkowicach i domek bardziej tradycyjny artemida z pracowni archipelag

http://www.archipelag.pl/projekty-domow/artemida/?Name=artemida

trochę zmian w nim zrobiłam, myślałam też o projekcie indywidualnym, ale jak dla mnie to byłoby za drogo.

Pozdrawiam...

Witam!!

A Ty to już za mąż wyszłaś że dom budujesz???? No chyba że jest więcej zakręconych ludzi którzy budują 200 metrowy dom tylko dla siebie Choć to mało radosne akurat:/

Pozdrawiam

W takim razie czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy!!

Za mąż jeszcze nie wyszłam, ale już bliżej, niż dalej :)

A domek buduję się z myślą o przyszłości, trzeba gdzieś zamieszkać, a u rodziców to już nudno :)

A domek to naprawdę tylko dla siebie budujesz, bo jakoś mi się wierzyć nie chce :D

Ja mam działkę w Wojkowicach i domek bardziej tradycyjny artemida z pracowni archipelag

http://www.archipelag.pl/projekty-domow/artemida/?Name=artemida

trochę zmian w nim zrobiłam, myślałam też o projekcie indywidualnym, ale jak dla mnie to byłoby za drogo.

Pozdrawiam...

Hallo...

No niestety tylko dla siebie...Nie wszystko potoczyło się ostatnio jak chciałem.

Coś nie idzie mi wklejenie koncepcji tego wnętrza, ale w weekend bede się widział z architektem wiec myśle że będę w stanie przedstawić coś nowego:) A ta twoja chałupka całkiem całkiem:D

Jeśli chodzi o salon i jadalnie to nad tymi pomieszczeniami nie będzie stropu... Sięgać będą do samego dachu, wiec siedząc przed tv bede mógł ogladać gwiazdy.

Brzmi bardzo interesująco. Będę Ci kibicować i z niecierpliwością czekać na zdjęcia.

Mam nadzieję, że miałeś na myśli prawdziwe gwiazdy na niebie, a nie te "gwiazdki" z TV :wink: 8)

hmm.. my tez bedziemy budowac dom, gdzie nad salonem nie bedzie stropu, ale i okien tez nie przewidujemy w tm miejscu w dachu. Zakladam, ze bedziesz mia te okna nad salonem skoro chcesz ogladac gwiazdu. Mam jednak takie pytanie bardziej przyziemne - jak zamierzasz myc okna w dachu? A co zrobisz jak na to sliczne okno nad salonem "srak napta" :) ?

Hej...

Jak tam było na spotkaniu z architektem??? Weekend już minął, a Ty nic nie wklejasz!!! a moja ciekawość z dnia na dzień coraz większa, więc zlituj się nade mna :)

Mam nadzieję, że to "całkiem, całkiem" o moi domku, to znaczy, że Ci się podoba- chociaż troszeczke :)

Teraz właśnie kładą dachówkę, ale niestety przez te deszcze nie idzie tak szybko jak powinno.

Buziaki...

Hej...

Jak tam było na spotkaniu z architektem??? Weekend już minął, a Ty nic nie wklejasz!!! a moja ciekawość z dnia na dzień coraz większa, więc zlituj się nade mna :)

Mam nadzieję, że to "całkiem, całkiem" o moi domku, to znaczy, że Ci się podoba- chociaż troszeczke :)

Teraz właśnie kładą dachówkę, ale niestety przez te deszcze nie idzie tak szybko jak powinno.

Buziaki...

No pewnie że mi się podoba:) Wygląda na duży dom;]

Właśnie wkleiłem rzuty wnętrza, tam już niewiele będzie się zmieniać. Jeśli chodzi o koncepcję bryły to ciągle wychodzą jakieś zmiany... Więc poczekam jeszcze zanim wkleję coś więcej.

hmm.. my tez bedziemy budowac dom, gdzie nad salonem nie bedzie stropu, ale i okien tez nie przewidujemy w tm miejscu w dachu. Zakladam, ze bedziesz mia te okna nad salonem skoro chcesz ogladac gwiazdu. Mam jednak takie pytanie bardziej przyziemne - jak zamierzasz myc okna w dachu? A co zrobisz jak na to sliczne okno nad salonem "srak napta" :) ?

Witam...

No fakt pytanie jest bardzo na miejscu... Mam kilka pomysłów... jak na przykład wysoka drabina i szczotka na długim kijku....

Cóż pewnie jak już zauważyliście czasem trzeba zrezygnować z komfortu lub uzyteczności na koszt ciekawego wyglądu... Wg mnie te okna będą dużą ozdoba wnetrza, więc o mycie będę martwił sie poźniej:)

Pozdrawiam

mnie sie bardzo podoba

salonik mały jak u nas :lol:

za to kuchnio-jadalnia super fajna i duża

czy schody palnujesz na konstrukcji metalowej?

Paweł buduj buduj

Faktycznie sam salon duży nie będzie ale mam nadzieje że przy założeniu iż cały parter z kuchnią i jadalnią to będzie otwarta przestrzeń, ładnie się to skomponuje.

Co do szczegółów typu schody... Jak na razie nie zamartwiam się tym... jeszcze długa droga przede mną.

Pozdrawiam