Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dom Pawła;)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Już ja Cię widzę na tej drabinie ze szczotką jak myjesz te okna :D

A tak na poważnie to myślę, że okna nad salonem to super pomysł. Fakt będzie kłopot z ich myciem, ale wrażenia wrażenia wzrokowe niezapomniane!!

Ogólnie całe wnętrze bardzo mi się podoba :)

Na dole jest sporo przestrzeni (kuchnia z jadalnią po prostu super!!), pokoje i łazienka oki. Natomiast zastanawiam się nad garażem, czy nie będzie troche za mały na 2 autka, żeby swobodnie wjeżdżać, wyjeżdżać i otwierac drzwi.

Na górze też świetnie - antresola super, będzie to bardzo fajnie wyglądało!!! Nie wiem tylko co będzie w pokoju granatowym - nie da się odczytać ani powierzchni, ani co to za pokój. W gabinecie pow. podłogi jest dobra, użytkowa trochę mała - pokoik bedzie naprawdę malutki - do tego skosy z dwóch stron.

Natomiast piwnica jest świetna!!! Bardzo, ale to bardzo mi się podoba :) Ale koszty wybudowania piwnic będą ogromne.

I jeszcze pytanko - czy schody będą jednobiegowe, biegnące od piwnicy do piętra??

Pozdrawiam...

Już ja Cię widzę na tej drabinie ze szczotką jak myjesz te okna :D

A tak na poważnie to myślę, że okna nad salonem to super pomysł. Fakt będzie kłopot z ich myciem, ale wrażenia wrażenia wzrokowe niezapomniane!!

Ogólnie całe wnętrze bardzo mi się podoba :)

Na dole jest sporo przestrzeni (kuchnia z jadalnią po prostu super!!), pokoje i łazienka oki. Natomiast zastanawiam się nad garażem, czy nie będzie troche za mały na 2 autka, żeby swobodnie wjeżdżać, wyjeżdżać i otwierac drzwi.

Na górze też świetnie - antresola super, będzie to bardzo fajnie wyglądało!!! Nie wiem tylko co będzie w pokoju granatowym - nie da się odczytać ani powierzchni, ani co to za pokój. W gabinecie pow. podłogi jest dobra, użytkowa trochę mała - pokoik bedzie naprawdę malutki - do tego skosy z dwóch stron.

Natomiast piwnica jest świetna!!! Bardzo, ale to bardzo mi się podoba :) Ale koszty wybudowania piwnic będą ogromne.

I jeszcze pytanko - czy schody będą jednobiegowe, biegnące od piwnicy do piętra??

Pozdrawiam...

Hej... no więc tak... a`propos garażu to faktycznie będzie troszkę szerszy, jakieś 30cm.

Pokój granatowy to jak na razie pomieszczenie gospodarcze bo w sumie juz nie mam tam czego przewidzieć;] Jeśli chodzi o gabinet to w jego miejscu będzie garderoba...

Ale faktycznie, miałem podobne obiekcje jak Ty;] Wszystko jeszcze podlega zmianom bo to jeszcze wersja nieostateczna.

A jak Twoja budowa? Daszek skończony?

Pozdrawiam

Hej...

Skoro wersja nieostateczne to może jakieś pomysły będę pisała, a może coś wykorzystasz :)

Na razie mam jeden - dotyczy łazienki na górze. Jest ona malutka, więc może zrezygnować z garderoby obok (skoro ma być tam gdzie gabinet) i powiększyć łazienkę. Wyjdzie wtedy fajny pokój kapielowy :) To oczywiście zależy od tego czy Ci zależy na większej łazience na górze (bo ta na dole jest ok) i gdzie będziesz miał sypialnię - na parterze czy na piętrze.

I mam jeszcze trzy pytanka:

1. Co planujesz zrobić w pokojach na parterze?

2. Jak z tymi schodami - z tego co widzę, na piętro będą schody jednobiegowe, a jakie będą do piwnicy - też jednobiegowe, czy może inne np. kręte?

3. Jaką wysokość ma ścianka kolankowa?

Ależ ja Cie magluję :)

U mnie jeszcze dach robią - pogoda trochę nie dopisywała, ale mam nadzieję, że teraz już praca pójdzie szybciutko - mówią, że do wtorku powinno być skończone :)

Mam dzisiaj troszkę czasu, więc może utworzę wątek i wkleję swoje fotki.

Buziaki...

• 4 weeks później...