budoflaniec 11.09.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 pytaniee jak w tytuledo gliwic mam niedaleko, wiec teoretycznie wchodzi w gre POCHale nie wiem czy sprzedaja detaliczniepotzrebuje tego na jedna wiezbetak z 12 kubikow drewna zastanawiam sie gdzie mozna kupich to colerstwo w miare tanio i miare pewnie zebym nie szukal caly dzien po sklepach.... z gory dzieki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 11.09.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 moze w aptece? U nas sprzedajemy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 11.09.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Popytaj w sklepach chemicznych. Ja np kupiłem siarczan miedzi w aptece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budoflaniec 11.09.2007 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 a ile kosztuje 1 kg w tej aptece? bo mysle ze z 5 -10 kg by mi sie przydalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.09.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 firma standard z lublina mają kilogramowe opakowania LINK TUTAJ poszukaj w sklepach z lekami dla zwierząt lub w sklepach jeździeckich siarczan słyży do odkażania kopyt u koni, lub w sklepach ogrodniczych z wyposażeniem do oczek wodnych kilogram nie kosztuje więcej niz 15 zl bez wysyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budoflaniec 11.09.2007 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 a co do samej idei, zeby impregnowac tym specyfikiem- mozecie cos powiedziec? moze zaproponujecie cos innego rownie taniego/dobrego? druga sprawa polecacie jakas konkretne stezenie?znalazlem informacje ze w litrze wody rozpuscic sie moze okolo 0,36 kg siarczanu miedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.09.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Do POCHu zabierz 3 zdjęcia, regon, NIP, życiorys dziadka, ksero zelówy i jeszcze parę załączników. Wypis aktu urodzenia i ślubu koniecznie! Jesteśmy w Unii Tam nawet destylatkę się teraz tak kupuje.... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 11.09.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 życie pirotechnka kiedys było łatwiejsze fobos m4 - zakłady Luboń 25 kg za ok 160 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 11.09.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Nie wiem, czy w sklepach ogrodniczych jest do kupienia CIECZ BORDOSKA,tam w zestawie było wapno i osobno właśnie CuSO4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 11.09.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Wiem gdzie kupić w Katowicach...Na Allegro też znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budoflaniec 11.09.2007 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 ó o to jest to !!!- Katowice- super poprose uprzejmie o namiar .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budoflaniec 11.09.2007 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 jest tez jedna rzecz dodatkowa- czytalem info dla cuso4 z POCHu i tam pisza, ze pyli i ze szkodliwe... - co myslicie czy nie zapaskudze sobie strychu ta sola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.09.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Po tym kwasie azotowym na poczcie kupionym na Allegro to możesz mieć ciekawe rozmowy z spec majstrami od tropienia i wykrywania .... Poszedłbym do jakiej hurtowni... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 11.09.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 ó o to jest to !!!- Katowice- super poprose uprzejmie o namiar .... Chemia-Katowice S.A. Przedsiębiorstwo Handlowo-Produkcyjne Adres: woj. śląskie 40-601 Katowice, Kolejowa 19 Tel.: 032 204 64 44 Fax: 032 204 64 69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 11.09.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 jest tez jedna rzecz dodatkowa- czytalem info dla cuso4 z POCHu i tam pisza, ze pyli i ze szkodliwe... - co myslicie czy nie zapaskudze sobie strychu ta sola? Może jak kupisz pod nazwą "impregnat do drewna" i zapłacisz 5x więcej to będziesz spał spokojniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budoflaniec 13.09.2007 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 nie orientujesz sie njerzy, ile sobie cenia kilogramek? no i ile polecasz wrzucic tej soli na litra wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 13.09.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Nie wiem ile kosztuje, a wrzucić do wody tyle ile się rozpuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budoflaniec 13.09.2007 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 pytam ile wrzucic, bo wiesz... wchodzi bardzo duzo- z tego co czytalem, to okolo 0,36 kg/L czyli na 10 litrow to by mi jakies 3,6 kg zeszlo to raz a druga rzecz ze nie wiem jak to wyglada po wyschnieciu- moze bedzie przegiecie.. i tak mi zaczna rosnac krysztaly, ze sie bedzie ostro sypac z krokwii inna rzecz to moze ta niebieska sol tez jest higroskopijna jesli tak bedzie a dam za duzo tej soli to krokwie beda zawsze w duzej wilgoci przebywac, a to nie wiem czy dobre dla krokwi jest.... trzecia sprawa, jesli dam duzo tej soli to pewnie wzrosnie lepkosc cieczy a to powinno przelozyc sie na pogorszenie szybkosci wnikania plynu w strukture drewna.... dlateo pytam, bo nie chce tego spiepszyc...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 13.09.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 pytam ile wrzucic, bo wiesz... wchodzi bardzo duzo- z tego co czytalem, to okolo 0,36 kg/L czyli na 10 litrow to by mi jakies 3,6 kg zeszlo Możesz zrobić mniej stężony roztwór, i dłużej moczyć drewno. a druga rzecz ze nie wiem jak to wyglada po wyschnieciu- moze bedzie przegiecie.. i tak mi zaczna rosnac krysztaly, ze sie bedzie ostro sypac z krokwii inna rzecz to moze ta niebieska sol tez jest higroskopijna jesli tak bedzie a dam za duzo tej soli to krokwie beda zawsze w duzej wilgoci przebywac, a to nie wiem czy dobre dla krokwi jest.... Musiałbyś baaaardzo długo moczyć drewno w roztworze by były na nim kryształki. Higroskopijność siarczanu nie ma tu znaczenia, nie zmieni on stanu wilgotności drewna. trzecia sprawa, jesli dam duzo tej soli to pewnie wzrosnie lepkosc cieczy a to powinno przelozyc sie na pogorszenie szybkosci wnikania plynu w strukture drewna.... Lepkość nie wzrośnie, a wnikanie osmotyczne zależy od stężenia - im większe tym bardziej wnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budoflaniec 16.09.2007 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 ó o to jest to !!!- Katowice- super poprose uprzejmie o namiar .... Chemia-Katowice S.A. Przedsiębiorstwo Handlowo-Produkcyjne Adres: woj. śląskie 40-601 Katowice, Kolejowa 19 Tel.: 032 204 64 44 Fax: 032 204 64 69 czesc spojrzalem na te strone a tam widze, ze to hurtownia a detal to czestochowa, lub bielsko czy potwierdzasz to njerzy? byles w tym sklepie w katowicach? sprzedadza mi tam detalik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts