Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mam argument przeciw.

Jak zrobisz ocieplenie "normalnie" to masz szansę przez pewien czas poobserwować miejsca potencjalnych przecieków: kosze, kominy itp.

Przy "Twojej" kolejności o przecieku dowiesz się trochę za późno - wełna będzie już mokra.

https://forum.murator.pl/topic/86856-ocieplenie-przed-pokryciem-dachu/page/2/#findComment-1996462

Ja mam argument przeciw.

Jak zrobisz ocieplenie "normalnie" to masz szansę przez pewien czas poobserwować miejsca potencjalnych przecieków: kosze, kominy itp.

Przy "Twojej" kolejności o przecieku dowiesz się trochę za późno - wełna będzie już mokra.

To prawda. Masz rację, tego nie wziąłem pod uwagę :cry:

Denes:

Zalety pomysłu napisałem na początku wątku :wink:

Co do przesunięcia krokwi to jak pisałem - o ekipę od dachu jestem spokojny- to mój brat :D

Co do wygody - ja pisałem nie o jednym lecz o kilku rozstawionych i komunikujących się ze sobą werbalnie i nie tylko ludziach :D

Co do pozostających kawałków - próbowałeś układać sardynki w puszce od spodu? Chyba łatwiej jest te kawałki dopasować i układać od góry wykorzystując prawo ciążenia.

Dziękuję za uwagi

Pozdrawiam

Marek

P.S. Po analizie wczorajszych wiatrów i konsultacjach chyba cały pomysł pójdzie do lamusa bo będę dach deskował. :oops:

Aczkolwiek żal mi tego pomysłu odpuścić.

https://forum.murator.pl/topic/86856-ocieplenie-przed-pokryciem-dachu/page/2/#findComment-1998231