beaz 11.09.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Czy można rozjaśnić fugi bez definitywenego usuwania starych?Bardzo proszę o rady. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julita2 12.09.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Obiło mi się o uszy, że można to zrobić poprzez szorowanie papką z sody i octu. Chyba najlepiej przy pomocy szczoteczki do zębów. Na ile to jest skuteczne, nie mam pojęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Priscilla 12.09.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Ja kiedys wzielam cieniutki pedzelek i pomalowalam na wybrany kolor Ale to bylo stare mieszkanko i nie bylo kasy na remonty Farba byla zwykla akrylowa, lekko rozcienczona. Trzyma sie juz ponad 6 lat!! i nic nie odskakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 12.09.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 w castoramie widziałem specjalny specyfik do tego celu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 14.09.2007 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Ja stosuję chlor. Działa świetnie, na fugi i płytki - mamy gres o chropowatej strukturze i pod kominkiem i w miejscach intensywnie uczęszczanych (w butach niestety, nie mogę rodziny tego oduczyć) brud się w płytki wżera.Trzeba uważać bo jest toksyczny, można się struć, no i przez kilka dni śmierdzi.Potem na to specyfik do pastowania, albo jakiś zabezpieczający. I przez kilka miesięcy jest spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
variuss 14.09.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Cilit Bang -popryskać i odczekać aż sie weżre, a potem zmyć czystą woda i gdzie trzeba tam doszorować szczoteczką ( nie niszczy koloru fug) Wypróbowane przeze mnie specjalne środki do fug były g... warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaz 17.09.2007 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Cilit Bang -popryskać i odczekać aż sie weżre, a potem zmyć czystą woda i gdzie trzeba tam doszorować szczoteczką ( nie niszczy koloru fug) Wypróbowane przeze mnie specjalne środki do fug były g... warte Może źle sprecyzowałam pytanie, chodziło mi raczej o zmianę koloru na o ton jaśniejszy Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratanek2 17.09.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Może źle sprecyzowałam pytanie, chodziło mi raczej o zmianę koloru na o ton jaśniejszy Zeskrobac 2-3mm fugi i nalozyc nowa . Stosowanie preparatow , chloru , wybielaczy , nie zapewni jednolitego koloru . Uzyskac mozna jedynie przebarwienie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts