beaz 11.09.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Jestem tuż przed ostatecznym montażem szafek i zabudowy kuchennej, na co zwrócić szczególną uwagęz??? Będę wdzięczna za rady.Beata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 12.09.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Sami montujecie czy ekipa ? Proponuję polakierować kilkakrotnie wycięcie w blacie pod zlew / płytę (lakier raczej nie wodny, rozpuszczalnikowy). Co prawda i jedno i drugie ma swoją uszczelkę, ale po pewnym czasie traci ona szczelność i woda może podchodzic. A to może skutkować spuchnięciem i rozwarstwieniem blatu, jeżeli będzie niezabezpieczony. Pzdr Dawid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 12.09.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 zakupiłem gotowe meble BRW i chciałem je sam poustawiać. i na moje szczęście zaoferował się wujek który składa meble. gdyby nie szyna na której wiesza się szafki (a którą przyniósł ze sobą) nie było by fizycznej możliwości aby wisiały równo. miał też specjalną pilarkę dzięki której idealnie docinaliśmy listwy zasłaniające nóżki mebli oraz cokół górny na szafkach. z gadzam się z poprzednikiem, że trzeba malować lakierem otwory w blacie pod zlew i płytę gazową. wujek zrobił to dwukrotnie. dodatkowo jeśli blat jest łączony to miejsce styku także trzeba pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ganek65 12.09.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 cokoły szafek stojących powinny mieć uszczelki zabezpieczające płytę przed nasiąkaniem w przypadku jak coś się rozleje na podłodze lub myjesz podłoge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaz 14.09.2007 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Dzabij- montuje ekipa ganek65 bardzo słuszna uwaga, o tym nie pomyslałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 14.09.2007 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 W standardzie powinno byc:-gorne szafki wieszane na szynach montazowych-dolne powinny miec nozki dzieki ktorym mozna regulowac wysokosc i wszystko stoi idealnie rowno -nozki zakrywa cokol, na ktory jest nalozona uszczelka zabezpieczajaca wpadanie paprochow pod szafki-wszystkie kosze i ociekarka do naczyn powinny byc w chromie (biale sie obczaskuja i szybko rdzewieja)-szuflady metaboxy musz miec, a za doplata tandenboxywszystkie polki powinny miec grubosc 18 mm wtedy mamy pewnosc, ze gdy napchasz naczyn na nie to sie nie wygnaobrzeza polek, szkieletu mebli i blatow powinny byc obrobione obrzezem pcv (taniej jest papierem ale nie polecam)-listwy przyblatowe idealnie dociete zaslaniajace wszystkie laczenia sciana-blat-oswietlenia roznego rodzaju na zyczenie osoby zamawiajacej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 15.09.2007 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 a ja polecam nie zabudowywać szczelnie dołu szafkami. Szpara między szafkami, albo między ostatnia szafką iścianą przyda się na wkładanie "brzydkich" dużych, ale potrzebnych rzeczy: stolnicę, wysokie butelki, słoiki z ogórkami, duże blachy do pieczenia itp. No chyba że masz spiżarkę. Ja nie mam i w starej kuchni robionej szczelnie i na wymiar bardzo mi brakowało takich skrytek. Ja też jestem przed montażem kuchni i wymysliłam sobie dwie szpary przy ścianie. Jedną na stolnicę, drugą na wyjeżdżający wieszak na ściereczki.( Mocowany od spodu do blatu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ferdynand 15.09.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Potrzebny sprzęt: piła zagłębiająca z tarczą do cięcia płyty, ściski, wkrętarka, piła kątowa, wyrzynarka. Najpierw skręć szafki, potem ściskami złącz jedną do drugiej ( im więcej tym lepiej i skręć do kupy wkrętami tylko tak aby ci wkrętów nie było widać-najlepiej pod zawiasem lub półką), potem ustaw szafki pod ścianą .to samo z górą. połóż blaty. jak je ustawisz to przykręć od spodu wkrętami. wymierz jakie mają być otwory pod technikę kuchenną. wszystkie otwory zabezpiecz sylikonem sanitarnym a nie żadnym lakierem czy czymś tam. tak samo krawędź blatów przy ścianach. zawieś fronty i ustaw. TO TAK W WIELKIM SKRÓCIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts