Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ZMIANA KąTA NACHYLENIA DACHU w M 12a

Recommended Posts

Witam wszystkich Maniaków 12a!

Korzystając z uprzejmości Multi-Cara zostałem zaproszony do Tarnowskich Gór na Jego plac budowy.Interesowało mnie zastosowanie dachówki na pokrycie dachu,wiadomo że to się wiąże ze zmianą kąta nachylenia dachu.Właśnie kolega zastosował Braasa przy min.wymaganym kącie 22 stopnie i stwierdzam że świetnie mu to wyszło.Bryła chaty nic nie straciła na proporcjach w przeciwieństwie do Katrin22,gdzie zastosowanie 30 stopni jest porażką.Moim zdaniem jak ktoś planuje w tym projekcie zagospodarować poddasze podnosząc kąt nachylenia dachu i dźwigając ściankę kolankową to lepiej niech szuka sobie innego projektu z bardziej stromym dachem.Naprawdę to jest "prawdziwa parterówka" i te zmiany powodują to,że domek traci swój urok.Multi-car wybudował Mój świat prawie bez żadnych zmian w projekcie,za wyjątkiem tych 2 stopni i muszę przyznać,że chata jest piękna i funkcjonalna(troszkę salon jest za mały).Katrin22 zrobiła wielki błąd przy zmianach z tymi oknami.Cały "Mój świat"pozbawiła uroku.Oczywiście to są moje sugestie.

Bardzo się cieszę że miałem możliwość zobaczenia na własne oczy tak daleko zaawansowanej budowy,dało mi to 100%pewnośći co do decyzji wyboru tego projektu.Teraz jestem na etapie zezwoleń i itp.pierduł,ale wiosną ruszam z robotami.

Chciałem namówić nie zdecydowanych na Mój świat-Naprawdę warto.Domek jest świetny!!!

SERDECZNE PODZIęKOWANIA DLA MULTI-CARA!!!