Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co zrobic z drzwiami

Recommended Posts

Witam, wlasnie odebralem mieszkanie. W srodku stan surowy, na podlodze beton, drzwi standarowe, podobno wzmacniane blacha i jeden zamek yalowski. No i trzeba by zaczac cos robic w srodku mieszkania, przerzucic czesc swoich rzecz itd. No ale dobrze by bylo mieszkanie jakos zabezpieczyc... Sa chyba takie opcje:

1. Wymiana yala - srednie, taki zamek bez klucza otwiera sie w 15 sekund

2. Wymiana yala + dostawienie GERDY - w porzadku ale jesli pozniej bede chcial wymienic drzwi na antywlamaniowe to co???

3. Wymiana calych drzwi na antywlamaniowe - wydaje sie najrozsadniejsze ale nie mam podlogi - czy mozna wymienic drzwi w takiej sytuacji?

Co o tym sadzicie????

Wydaje mi się, że spokojnie możesz wymienić sobie drzwi.

Jak odbierałam mieszkanie to miałam zamontowane drzwi antywłamaniowe, które mają 1 bolec wchodzący w podłogę. Dostałam do tego tulejkę na ten bolec, którą po docięciu na długość wpasowałam w polożone później płytki. Nie wylewałam żadnej masy samopoziomującej bo nie kładłam klepki i nie musiałam podnosić poziomu podłogi w przedpokoju - płytki były kładzione bezpośrednio na wylewkę.

Pozdrawiam

dziuba

To nie przeczucie, tylko statystyka - buduja zdecydowanie najwiecej. A wrazenia: mieszkanie w srodku wykonczone bez zarzutu, wszystko rowne itp... Oczywiscie przy zalatwianiu to czeski film - nikt nic nie wie ale to chyba zaleta takich molochow budowlanych. W sumie naprawde w porzadku, firma uczy sie na bledach

Ja wybrałam opcję mieszkaj i wykańczaj. Mam podłogę w kuchni, ppokoju i łazience. Z pokojem czekam na koniec bo chcę wykładzinkę. Teraz na topie jest łazienka tzn. glazura bo reszta jest już podłączona i działa. Potem kuchnia no i na końcu pokój. A jak się zrobi cieplej to w międzyczasie zajmę sie balkonem!!!

Pozdrawiam