korpi 12.09.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 No właśnie jak w temacie. Przyszedł do nas do mieszkania jakiś człowiek i powiedział, że przez naszą działkę będzie biegł wodociąg. Wszystko zgodnie z dokumentacją inwestycji prowadzonej przez gminę. No i poprosił o klucz od bramy wjazdowej na działkę bo za dwa dni dojdą z wykopem do naszej działki. Pojechałem no i faktycznie są juz blisko naszego płotu. Ale czy maja prawo bez naszej zgody tak przechodzić z ta rurą rzez naszą własność. Sprawdziłem w projekcie naszego domu - wodociąg bedzie biegł 3 metry od sciany budynku. Co będzie jak coś tam kiedys się zepsuje a dom juz będzie stał. Rozkopia trawnik, chodniki, drzewa (niektóre rosną tam już 7 lat).Poratujcie - możemy się nie zgodzić ? Panowie pojutrze chca wjechać koparką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 12.09.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Musi być Twoja zgoda. Może być tak, że tę zgodę wyraził poprzedni właściciel działki i do niego trzeba mieć pretensję. Należy udać się do gminy i wyjaśnić sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
korpi 12.09.2007 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 No własnie do niego dzwoniłem i mówi, że nie. Nawet nie słyszał że ma być ciągnieta siec wodociągowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts