HenoK 17.05.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Witam, Trafilem na ten watek przy okazji sledzenia klopotow Joasi z rysami na lawie fundamentowej. HenoK - wyrazam swoj podziw za Twoje zaangazowanie i profesjonalne rady Pozdrowienia Dzięki za uznanie ! Niestety, ostatnio mam na to bardzo mało czasu ! Przy okazji udzielania rad sam się uczę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 17.05.2004 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 HenoK, widzisz, gdybyś się zgodził na kierowanie naszą budową, to bym pewnie nie miała tych wszystkicj kłopotów. Ale dla Ciebie z Pomorza do Warszawy było za daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gothan 19.05.2004 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 nie miałem czasu czytać dokładnie wszystkich wpisów, ale coś na tych rysunkach nie gra. Bo jeżeli nie ma opuszczonej podłogi przed wejściem do WC na parterze to chyba nie da się tam wejść. No chyba że kondygnacja ma ponad 3 metry. Proszę o podanie wysokości schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 20.05.2004 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 13 schodków po 27,13 cm = 222,69 cm pod drugim podestem minus grubość podestu - da się wejść. Tam jest zresztą wejście nie tylko do gościnnego WC, ale i do sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gothan 20.05.2004 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2004 Chyba 17,13cm ? ale dobrze że jednak da się wejść! a swoją drogą to będziesz miała wysoki parter! 19X17.13cm=325,47cm minus grubość stropu. Przywykłem do blokowego 249cm pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 21.05.2004 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 No pewnie, że 17,13... Również pozdrawiam i cieszę się z zainteresowania moim projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
usia12 21.05.2004 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 jeszcze raz witam jestem na etapie poszukiwania projektu mam waska dzialke 18 m i bardzo mi sie spodobal projekt Joasi w zwiazku z tym mam kilka pytan jesli mozna przegladajac Twoj projekt zastanawiam sie jak masz rozwiazane odprowadzenie kominowe z kotlowni i jakie masz zastosowane ogrzewanie, jaka jest powierzchnia uzytkowa poddasza i czy sa duze skosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 21.05.2004 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 Z kotłowni został zaplanowany komin stalowy na dachu - na naczółku; ale zastanawiamy się nad kotłem "bezkominowym" - kondensacyjnym, z rurą w ścianie. Ogrzewanie gazowe plus kominek z DGP (choć wahamy się wciąż, czy warto - może ciepłe powietrze samo się rozejdzie, skoro otwarta klatka schodowa to wielki komin? Poddasze ma niemal tyle samo metrów co parter, czyli ok. 100 m kw. Skosów niemal nie ma - bo dach jest mansardowy, czyli łamany - spadek: 60 stopni dolan połać i 38 stopni górna połać. Żeby to sobie jakoś wyobrazić: gdyby wannę postawić przy samej pochyłej ścianie, to w środku wanny mamy wysokość 140 cm, a w 2/3 szerokości wanny jest już 190 cm wysokości. Tak mniej więcej. W pokojach na górze chcemy w skosach zrobić szafy/garderoby - bo nie lubimy skośnych ścian. Cieszę się, że projekt Ci się podoba. Jest jeszcze niemal wirtualny - dopiero co wylaliśmy ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 22.05.2004 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2004 Joasiu! Widzę, że po długim czasie doczekałaś się innych niż moje komentarzy na temat Twojego projektu. Życzę powodzenia w dalszej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
usia12 24.05.2004 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Joasiu serdecznie dziekuje za odpowiedz. Poniewaz strasznie mi sie podoba twój projekt (co prawda nie znam sie na zasadach budowlanych)pod wzgledem uzytkowym chcialabym spytac jakie koszty budowy przewidujesz a moje drugie pytanie to czy nie myslalas o zrobieniu tego projektu jako domu pietrowego z prostym dwuspadowym dachem mysle ze koszt dachu mansardowego = koszt plyty i prostego dachu i bylaby tez przy okazji rozwiazana sprawa komina z kotlowni (gnebie ten temat poniewaz interesuje mnie alternatywa ogrzewania weglowego. zycze postepu w pracach i szybkiej parapetówy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 24.05.2004 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 tego nie mógł narysować architekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 24.05.2004 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Usia, wg kosztorysu - stan surowy to ok. 150 tys.; ale jak na razie wychodzimy poniżej planowanych kosztów (choć na razie nie jesteśmy daleko: mamy zrobione ławy i kupione maxy). Maag: dlaczego? cenię Twoje wypowiedzi, które dotychczas czytałam; chociaż niektórzy zarzucali Ci krytykanctwo, to moim zdaniem częściej reprezentowałeś po prostu zdrowe podejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts