Arnitka 12.09.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Zakładam nowy wątek bo coraz częściej mówi się o pracoholizmie, zastanawialiście się kiedyś czy to może Was nie dotyczy? nadgodziny, brak czasu dla rodziny, niedosypianie, frustracja, pretensje, niepokój. W japonii ukuli juz termin karoshi czyli smierc z przepracowania a u naszych nienieckich sasiadów arbetswut czyli wściekłość pracy Zastanawiają mnie ludzie, którzy żyją tylko pracą, nie mogą się od niej oderwać, nie widzą poza nią nic innego . Jak to jest z Wami?? Czy uważacie, że jest to jakiś sposób na życie?? Czy w ten sposób można "leczyć" problemy osobiste, sercowe, emocjonalne?? Waszym zdaniem?? Plusy i minusy pracoholizmu??? Czy w Waszej opinii to niebezpieczne?? A wiecie że prawdziwy pracoholik za nic sie nie przyzna, że to uzaleznienie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy któraś(eś) z Was również musi przesiadywać po godzinach ?? A jak się czujecie gdy nie pracujecie, towarzyszy Wam poczucie winy, miewacie depresje?/ Mam zamiar zrobic jakies badania w tym kierunku, co się z nami dzieje, że czasem tak z nami jest. .Jeśli znajdziecie oczywiście czas bo to chyba będzie najtrudniejsze, zostawiam moje gg 5285480 lub mail [email protected]że namówie kogoś do zwierzeń, chętnie posłucham, moze pomogę.Jak się nie macie komu wyżalic to walcie do mnie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts