Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMINEK W NAROŻNIKU, narożny - opinie, zdjęcia, realizacje, obudowa, wkład

maria-52

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nasz kominek będzie miał bardzo podobną formę do kominka jaki pokazała [/b]arca tyle, że jeszcze prostszy, bez tej podbudowy na dole i jeden bok ma bardziej wydłużony niż drugi. Wkład bardzo podobny - u nas będzie to Arysto z szybą unoszoną do góry, a obudowa z czerwonego trawertynu. Kominkarze "wchodzą" 15 października, jak będzie już stało to nasze cudzo to zamieszczę zdjęcia.

... ogień jest bardzo dobrze widoczny, dziś napalę , zrobię zdjecie i podeślę

Ja rozumiem i nie wątpię w to, że ogień jest dobrze widoczny. Ale mój wypoczynek będzie stał na tej ścianie po prawej stronie tam gdzie ty masz otwór w ścianie. I obawiam się, że jak będę tam sobie odpoczywać nie będę widzieć ognia w kominku a bardzo to lubię. Do tego jeszcze komin wystaje ze ściany na 40 cm czyli kominek będzie też odsunięty. Pozdrawiam

Jeśli coś mogę jeszcze doradzić Sylwio, to myślę, że przy twoim układzie w salonie to właściwie tylko typowy wkład narożny z dwiema szybami pozwoli ci obserwować ogień z każdego miejsca pomieszczenia. Tego typu wkładów jest bardzo dużo i wśród wkładów żeliwnych i wśród stalowo - szamotowych. Jak dla mnie te drugie mają bardziej nowoczesny wygląd. Piękne wkłady tego typu ma Spartherm ( niestety drogie). Alternatywą dla S. mogą być tańsze Hajduk i Arysto. Napewno znajdziecie coś dla siebie. Pozdrawiam.

Kominek piękny, jak dla mnie idealny. Proszę napisz jaki to wkład i jeżeli możesz ile Ciebie kosztował ten piękny kominek. Nie spotkałam wkładu o takim kształcie.

wkład jest z firmy Hajduk, model SMART 2L. Spartherm ma identyczny model ale w zdecydowanie wyższej cenie. Za dodatkową opłatą zrobili nam chromową ramkę na drzwiczkach. Dostępny jest równiez taki wkład z drzwiczkami podnoszonymi do góry. Kamień to marmur perlato olimpo. Całość wyniosła nas 11800zł. Pomysł na kominek zgapiliśmy z jednego z wątku na tym formu, tylko trochę go zmodyfikowaliśmy. Tak wygladał pierwowzór:

http://foto.onet.pl/upload/15/72/_519911_n.jpg

• 4 months później...
  • 4 weeks później...
  • 11 months później...

Witam

Mam do wydania 3000-3500zł na wkład kominkowy NAROŻNY.

Jaki polecacie? Ciężko w necie jakiś przyzwoity znaleźć za te pieniądze. Chodzi mi o taki jak na zdjęciu:

http://www.tapis.pl/kominkowe/fondis/obrazki/stella-nar2.jpg

Możecie polecić jakiś konretny model? Musi być jak najbardziej delikatny.

• 4 weeks później...
Mam problem... Nie wiem jak obudować narożny kominek (3 szyby - duża pośrodku i małe po boku - taka harmonijka). Salon mam zrobiony w raczej nowoczesnym stylu, tzn. kanciata ława, sofa i fotele czy też mebelik pod telewizor. Czy Ktoś może mi cosik doradzić - najlepiej ze zdjątkami ....;))))

• 5 months później...