oorbus 24.07.2003 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 pytanie trochę nieprecyzyjnie mi wyszło, ale chodzi o to na jakie kawałki rąbiecie drewno do kominka, aby dało później najlepsze efekty? pzdr.oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zedgrajewo 24.07.2003 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Ja nie rąbię wcale. Chyba że nie wchodzą do kominka. Pomijam małe kawałki potrzebne do rozpalenia. Polecam rozpalanie kominka za pomocą rozpałki do grila, taką w kostkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 24.07.2003 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Czym wiekszy kawal tym lepiej trzyma zar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawpiwo 24.07.2003 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Kupuje z lasu drewno w wałkach które przecinam na 25 cm i rozłupuję siekierą na 4 cześci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SwFranciszek 24.07.2003 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Staje przed pienkiemRozstawiam szeroko nogiOburacz chwytam siekerei łuuuuuuup ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 24.07.2003 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 SwietyFranciszku! Taka metode juz znam. mam od tego bąble na rękach Pawpiwo - a te o srednicy 15cm ? ale dzieki za fachowa porade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SwFranciszek 24.07.2003 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 He heNie bierzesz pod uwage aspektu zdrowotnego.Ja od kiedy łupie nie miewam problemow z kregoslupemA co do babli na rekach - kupilem rekawiczki bez palcow za to z poduszkami - takie dla rowerzystow i jest ok. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 25.07.2003 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Przy duzej ilosci drzewa można kupić sobie proste urządzenie do łupania drewna. Niewiem gdzie można to kupi ć ale podejrzewam że każdy mechanik jest w stanie takie ustrojstwo zmontować. Jest to siłownki olejowy+ pompa i uchwyt do mocowania drewna. Widziałem to w akcji rozłupywało niezłe pale na szczapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 25.07.2003 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 We Francji w czasie Rewolucji nazywali to gilotyna, ale nie sluzyla do drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 25.07.2003 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Działa na podobnej zasadzie tylko że w gilotynie nóz jest ustawiony od góry a tu lezy i nie spada pod własnym ciązarem. Myślę jednak że okreslenie trafne a i konstrukcja niezbyt skomplikowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 25.07.2003 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 z technicznego pktu widzenia wielce interesujące tymbardziej, że kawałki drewna są równo przycięte..... ciekawe jaką siłę trzeba przyłożyć , by się działo traaach!! pzdr oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 25.07.2003 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Nie mam kominka ale jak bym mial to rabalbym chyba siekiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts