niciacia 13.09.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Jak zwykle w Polsce - dwóch ludzi a trzy zdania, a każdy fachowiec. W związku z powyższym zapytam najlepszych doradców : mam zamiar pomalować elewację farbą caparola. producent zaleca dwukrotne malowanie, a wykonawca twierdzi, że raz wystarczy, tylko trzeba to dobrze zrobić. Dodam tylko, że jest to farba jakaś silikonowa (coś tam premium), ale chyba ważne jest to, że producent zaleca 2x, a wykonawca twierdzi, że raz. Może ktoś z was testował lub przerabiał temat, więc poproszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 13.09.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Malujac każdą farba ( prócz jednowarstwowych ) nalezy nakładac 2 warstwy aby siła krycia była wieksza a także aby dokładnie pomalować każdy cm sciany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 14.09.2007 03:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 rada ma: znaleźć wykonawcę co umie czytać /napisy na opakowaniu/... i zrozumieć ich treść - bez tego ani rusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 14.09.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Diabeł tkwi w szczegółach.Być może nastawienie "fachowca" do jednokrotnego malowania wynika z jego nygustwa a być może z tego że płacisz mu za robotę a nie za wymalowany 1 m2. W drugim przypadku Pan ten chce szybko skończyć przy małych nakładach pracy za swej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia0107 14.09.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Ja mam pomalowaną elewację CAPAROLEM-Palazzo chyba 330 (o ile mnie pamięć nie myli).Wiem ze zalecaja 2-krotne malowanie.Na razie jest ok-efekt byl tak dobry ze zrezygnowalismy z drugiego malowania.Malowane bylo w tym roku-zobaczymy jak sie zachowa dalej.Pozdrawiam Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 30.10.2007 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 No i pomalowali raz. Efekt idealny. W sumie argumenty szefa firmy były przekonyujące. Twierdził m.in. że dwukrotne malowanie jest zalecane ze względu na możliwość niewystarczającej fachowości malarza - twierdził, że był na szkoleniu w caparolu. W sumie to brał za metr malowania więc dziwne, żeby upierał się przy niemalowaniu, skoro mógł na ty m zarobić - przekonał mnie.Póki co, efekt jest zadzebisty.Zobaczymy, co będzie dalej - myślę, że wykonawca mógł mieć rację. Pożyjom - uwidim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 30.10.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Malowanie w kolorze podłoża tzw."egalizacja" (fatalne słowo...) wystarcza jednokrotnie. Na białym - wskazane dwa. Jak wszystko dobrze idzie czasem wystarcza jeden... Robić i patrzec - co - kto robi i najważniejsze - jak to wygląda. Caparol to poprawny produkt, taka akcja może się udaz jednokrotnym malowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts