beatca 13.09.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 WitamChce zapytać czy impregnujecie/lakierujecie kostkę brukową? Kupiłam kostkę na taras i tak sobie myślę, że chciałabym aby zachowała swoje kolory jak najdłużej. W tej chwili ma białawy nalot, który podobno zejdzie.Sprzedawca mówił, że można lakierować kostkę, ale że jest to zbyteczne. Jak to jest w praktyce? Które środki sa skuteczne?, czy efekty są widoczne?, jakie preparaty stosujecie? Środki te nie należą do najtańszych więc czy warto??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielh 04.08.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Masz rację, te środki nie należą do najtańszych. A czy warto?Powiem tak, jeśli ktoś chce mieć ładną, zadbana kostkę na dłużej to zdecydowanie tak! Naloty zazwyczaj schodzą same po mniej więcej 1-2miesiącach od położenia kostki, ale różnie bywa, usuwanie nalotu, wykwitów jest dosyć uciążliwe i potrzebna jest specjalna chemia + wysokie ciśnienie. Z tym najlepiej zgłosić się do odpowiednich osób bo samemu można nieźle nabroić takimi środkami Efekty zależą od impregnatu, jedne dają niewidoczny efekt, zabezpieczają jedynie powierzchnie, inne oprócz tego nadają żywy, nasycony kolor. Ja zawsze robię mały test przed nanoszeniem. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts