ryniu 07.03.2002 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2002 Czy klinkierowe plytki elewacyjne mozna ukladac miejscowo (np. przy oknach) na scianie dwuwarstwowej, ocieplonej styropianem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 07.03.2002 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2002 Mozna ale po odpowiednim zaimpregnowaniu podladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 07.03.2002 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2002 Moge poprosic o wiecej szczegolow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 07.03.2002 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2002 Systemu Ci nie podam ale takowe sa.Na styropian dajesz klej +siatka + klej (dalbym grubsza warstwe, moze nawet 2x siatka przdielona klejem - zwlaszcza jesli to partia cokolowa), podklad gruntujacy-wzmacniajacy przyczepnosc i nastepnie klej do plytek klinkierowych (tutaj nazwy nie pamietam). Styk tynku z klinkierowymi plytkami moze byc wykonczony systemowymi listwami wykonczeniowymi lub stosujac tasmy malarskie samym tynkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 07.03.2002 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2002 Dzieki, pitbull! Mam juz punkt zaczepienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.03.2002 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2002 A czy to się nie oderwie od ściany samo lub ze styropianem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullabysta 09.03.2002 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2002 Nie oderwie się. Mogę pokazać dom rok temu zrobiony z piaskowca! cokolik i nic się nie dzieje, powiem więcej, inwestorka chciała kran i przerąbane było oderwać te płytki(nie niszcząc styropianu oczywiście)pzdrw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.03.2002 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2002 Rozumiem że cokolik i wykończenia przy oknach można, ale czy można np. całą ścianę pokryć płytkami klinkierowymi przy metodzie lekkiej mokrej naklejając je na ocieplenie, siatkę, klej, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 09.03.2002 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2002 Niech sie fachowcy wypowiedza. Ja bym chyba nie zaryzykowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 11.03.2002 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 Tez bym tego nie zrobil. Ale wszystko mozna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.03.2002 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2002 Dowiedziałem się w niedzielę na spotkaniu w Salonie Muratora że można. A trzeba zrobić tak; styropian twardy min. FS 20, klej, siatka, klej, kołki po siatce (odpowiednia ilość - zależy jak ciężkie płytki) i dopiero płytki. Szczerze mówiąc to widziałem takie rozwiązanie u Niemców ale byłem ciekawy jak to jest technicznie rozwiązane, czy u nas też tak można, bo wiadomo co kraj to obyczaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 12.03.2002 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2002 Nadal mi to nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts