Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przeglądam sobie oferty internetowe lub prasowe (w większości agencje) i dochodzę do wniosku, że do 100.000pln niczego nie znajdę w odległości do 30km od Warszawy...

Czy jest jeszcze jakaś okolica pod stolicą gdzie ceny nie są przesadnie "nagonione"?

Pozdrawiam

P.S. Interesuje mnie najbardziej standardowa działka pod budowę domu jednorodzinnego (ok 1000m)

Moze na lini tzw. otwockiej poszukaj?

Gdzies za Karczewem, moze okolice Halinowa ...

Mysle, ze do 30km to musi byc okazja bo ceny zwariowaly i ciezko bedzie Ci cos znalezc do 100.000 za ok 1000 m2.

Pzdr.

A rejon północy od stolicy może być?

U mnie (tj. gm. Czosnów) mozna jeszcze znaleźć po 100zł/m. Oczywiście nie w samym Czosnowie czy też w najbliższych okolicach ale troche głębiej.

Raczej ciezko a moze okolica Grojca?

Może 3-5 lat temu.

Teraz w Grójcu ładna działka z mediami blisko 300-500 zł.

W jakiejś wiosce pod Grójcem może gdzieś znajdziesz poniżej 100 zł...

No ale za 100 tys. zawsze można znaleźć coś malutkiego 300-500 m2 i wcisnąć się z jakimś bliźniakiem czy małym domkiem.

pojęcia nie mam czy akurat ta jest okazją :D raczej myślałam o szukaniu przez"dom", powierzchnia działki tu akurat ponad 2tys, media i droga, a dom...

drooooooooooogo u Was

Jedyne rozwiazanie to szukac wzdluz linii kolejowych, w tym przypadku miejscowosc oddalona nawet 50 km od warszawy na dzien dzisiejszy zapewnia dojazd w granicach 1-1.5h do samego centrum. Wada - do pracy tylko pociagiem. Zalety - podroz pociagiem czasem krotsza niz z brzegowych dzielnic Warszawy, w weekend nie trzeba uciekac z Warszawy ;)

No i jeszcze jedna delikatna sugestia.... nie ma juz na dzien dzisiejszy okazji... nazwalbym to raczej pulapka...

Powodzenia 8)

A poszukaj Konik Stary lub Nowy, Niedawno były tam działki po 55-60 zł, wiem, bo prawie kupiłam :) Fakt- marny dojazd, brak porządnej drogi, do pociągu jakieś 2-2,5 km, no i prawie w lesie... wszędzie dookoła lasy, nie ma nawet oświetlenia ulicznego
Tam gdzie ja będę się budować (35 km od wawy, 5 min. pieszo do kolejki, 1 km do trasy Wawa-Poznań) spokojnie można działkę kupić jeszcze za 70 zł/m - koleś chce tyle za metr działki graniczącej z moją.
Ja pod Grodziskiem Maz. kupiłem 6 miesięcy temu po 70zł/m, w tej chwili jest już prawomocny plan zagospodarowania terenu i cena gruntów jest już w okolicy 150-200zł więc raczej zrewiduj swoje podejście bo nie sądzę żeby Ci się udało kupić tak tanio chyba że rolne i też pewnie będzie ciężko.