Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do opowie?ci magmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 365
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuję Wam wszystkim za zachętę :) - oby tylko było O CZYM pisać! Myrmota, o kanalizacji jeszcze niechybnie będzie, bo to osobny temat :roll:. Kodi, w tym roku mają być fundamenty. Rozmyślamy też na zakupem materiałów na cały stan surowy (Vacik). Czas pokaże co z tych planów wyniknie.

Jednak można, bo jesteśmy. Oczywiście w momencie gdy przekażemy wodociąg na własność przedsiębiorstwu wodociągów, rzeczywiście nie wyekzekwujemy już nic od przyszłych użytkowników. Ale do tego czasu nikt się nie podłączy bez naszej zgody. Zapewniam Cię, że tak jest. :D (Natomiast rzeczywiście nie można być właścicielem kawałka sieci energetycznej - tu przepisy są inne).

Nie wiem jak to było u Ciebie, podejrzewam że sytuacja była nieco inna. Przedsiębiorstwo wodociągów oczywiście naciska zawsze na natychmiastowe przekazanie im nowego odcinka sieci i przeważnie ludzie, którzy się zrzucają na wodociąg, godzą się na to - na własną niekorzyść, bo jak widać po tym co napisałeś, poczucie przyzwoitości jakoś nie podszeptuje późniejszym "przyłączanym" żeby cokolwiek zwrócić "fundatorom". Właśnie tego chcemy uniknąć.

Magmi dzienniczek interesujący, projekt bardzo mi się podoba, toż to jest moja Irma tyle, że z poddaszem. Świetnie odpisałaś na post dotyczący podłaczenia się do czegokolwiek. Ludzie naprawde czasami nie mają przyzwoitości i nie liczą się z nikim, uważając że są super zaradni i sprytni.