Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarz do opowie?ci magmi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 365
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Madziunia,

maila dostalismy. Ale sliczniutka z Was rodzinka :lol:

No to juz sie znamy!!! :-? :D

Postaram sie odpisac jeszcze dzisiaj.

A co do pakowania -znam ten bol. Az sie czlowiek dziwi ile szpargalow nazbieral... (my mielismy 30 metrowe mieszkanie, a rzeczy nie chcialy sie zmiescic do 2 piwnic, garazu, nie liczac mebli-sprzedalismy i tych rzeczy, co zabralismy do Norwegii :o )

• 2 weeks później...

Magdula!

Ale super! To JUŻ! A pamiętasz, jak płakałaś, że to jeszcze tyyyyle czasu? To czas tak leci, czy Wy tak szybko się wyrobiliście? :D

GRATULACJE!

A co do kanalizaji to jak ruszyli to już zrobią. Będą się spieszyć przed zimą... Nasze szambo się nie spieszy, ale to zawsze tylko szambo :(

Tak więc, świetnie Wam się wszystko układa.

Kiedy więcej zdjęć? Hmmm?

Jak zamontują nam kuchnię (18 listopada wg planu), pożyczę aparat cyfrowy i nacykam hurtem - mam nadzieję, że jakość wyjdzie lepsza niż ostatnio (skanowałam zwykłe zdjęcia i kolory wyszły koszmarnie).

A że to przeleciało - to fakt. :D

Naprawdę, to niesamowitem jak szybko! Pamiętam doskonale Boże Narodzenie dwa lata temu, kiedy dostałam w prezencie projekt - radość, obawy, niecierpliwość, wszystko naraz. Nie śmiałabym wtedy marzyć, że święta 2004 spędzimy już u siebie :D!

Jaguś, życzę Wam tego samego jak najszybciej i czekam na relację z budowy Podrzutka... 8)

A wyobrażacie sobie te stosy brudnej odzieży po tygodniu mieszkania bez kanalizacji? :roll: Bo mi nie starcza chyba wyobraźni... :-? :wink:

Jamles,

co do tempa, to jest tak: są tacy forumowicze (i jest ich wcale niemało), dla których budowanie domu to rodzaj hobby. Budują latami, celebrują każdy etap, mają z tego mnóstwo przyjemności i wcale im nieśpieszno do końca, co w takiej sytuacji jest zupełnie zrozumiałe.

Z nami jest inaczej. Od początku budujemy, żeby jak najszybciej zamieszkać, dokończyć co będzie do dokończenia i zapomnieć o budownictwie, amen. A potem żyć długo i szczęśliwie w naszym domu, oddając się zupełnie innym zajęciom. 8)

Och, my też już nie możemy się doczekać. Jak sobie pojedziemy do domu, napalimy w kominku... To nam się wracać nie chce do mieszkania. :D

Gdyby nie ta nieszczęsna kanaliza, to już bysmy się przeprowadzali.

Ale nic to, ćwiczymi się tymczasem w cnocie cierpliwości (jest to cecha całkowicie mi obca :lol: ).

no to jutro połączy nas praca :lol: :wink: u mnie szlifowanie gładzi,

dokończenie odprowadzenia deszczówki na ........drogę :oops: 8) :wink: ,

przygotowanie frontu robót pod oczyszczalnię, kanliza nie zmieściła się w unijnym budżecie do 2013 albo dłużej :evil:

PS. Pozd. dla norweskich Miśków :D

Madzia,

ale sie mieliscie z tym kominkiem... teraz mozna sie posmiac :lol: , ale przez moment pewnie zmrozilo wam krew w zylach.

Kiedy ostateczny termin przeprowadzki?

Bardzo sie ciesze, ze czujesz, ze to twoj DOM, a nie budowa. Zaczyna sie nowy etap w Waszym zyciu.

Trzymam kciuki za bezproblemowe wykonczenie (Klementynki rzecz jasna :wink: )

Przeprowadzkę planujemy za dwa tygodnie, w sobotę 27 listopada. Ale dopuszczamy ewentulaną obsuwę o tydzień, gdyby sie okazało że opóźnia się uruchomienie kanalizacji (na razie wydaje się, że nie będzie takiej potrzeby, ale nie mówmy hop...).

Pozdrawiam serdecznie wszystkie Miśki. :D Jak tam pogoda w Norwegii? Czy już macie zimę?