nurni 06.12.2004 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Tak czytam i czytam o tej przeprowadzce, mieszkaniu, błyskawicznym zaadaptowaniu się do nowych (własnych) warunków i się z żonką rozmarzyliśmy. Budujemy tu wszyscy, ale to właśnie takie opisy, mieszkania na własnym, dają dodatkową siłę i motywację do parcia naprzód. Oglądałem sobie Twoje drzwi i podpowiedz mi proszę - jak je zabezpieczałaś na etapie brudnych prac? U mnie skrzydło jest już zabezpieczone ale, kurcze, jakoś mam problem z doświetlami. Wszystkiego najlepszego na nowym, już zaanektowanym do mieszkania miejscu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 07.12.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 No normalnie scenariusz na spot reklamowy pt. "Dlaczego domek na wsi" PS. I znowu mnie sięwyrwała płytka ludzka zawiść. Chłolerka jak zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 07.12.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Trzymam kciuki za Wasze budowy, kochani, żebyście jak najszybciej mogli się nacieszyć swoim własnym domem i "wiejskim" życiem... Nurni, stolarkę wstawialiśmy właściwie już PO brudnych robotach (po wszystkich instalacjach, tynkach i wylewkach), więc zabezpieczeń wielkich nie było trzeba - tyle, co do malowania (folia, taśma malarska). Pewnie trzeba będzie o jakimś zabezpieczeniu pomyśleć przy tynkach zewnętrznych, na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 07.12.2004 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Madzia, nie chce byc upierdliwa.. ale gdzie te obiecane zdjecia? kurcze, na jakas ciekawska i niecierpliwa wyszlam trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Nova 07.12.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Madziu, jesteś tak dzielną kobietą, że nie zdziwiłabym się, gdybyś te wszystkie "kwestie wykończeniowe" ( i wykańczające finansowo ) zrealizowała w najbliższej przyszłości- czyt. przyszłym roku. To przede wszystkim zyczenia dla Ciebie i rodziny. A czy się spełnią? Opatrzność dla pracowitych bywa łaskawa... Nasz domek rośnie powoli na papierze, w wyobraźni Pana Architekta i ... naszej. Inspiracją była Klementynka ( ukochana...), która nawet naszemu Panu A. się spodobała ze względu na prostotę i bezpretensjonalność. Nasza rola co do oczekiwań się praktycznie zakończyła, teraz kolej na fachowca i jego wiedzę. Zobaczymy co z tego wyjdzie Będzie dobrze, musi być dobrze!!! Pozdrawiam. Kasia Nova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 08.12.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 Magmi Wielkie gratulacje dla Ciebie i całej Twojej rodzinki. A pamiętam jak marzyłaś o wieczorze przy kominku Szybko się spełniło, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 09.12.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Aniu, ja do dziś nie wyszłam z podziwu, że to już. A nasi znajomi, którzy jeszcze niedawno zwiedzali budowę, choć niby wiedzą, że już mieszkamy, są zaskoczeni wchodząc do naszego domu, jakby sie ciagle gołych murów spodziewali... Kasiu, dokończenie wszystkiego w przyszłym roku to jest nasze marzenie, ale chyba nierealne, niestety. Kieszenie świecą pustką, bank juz stracił dla nas cierpliwość , pozostaje tylko to, co na bieżąco uda się uścibolić... Ale oczywiście będziemy walczyć. Jak zwykle, jestem niepoprawną optymistką. Miśku kochany, wstyd mi już tłumaczyć się z tych zdjęć i naprawdę sama bardzo chcę nasz dom Wam pokazać (jak na dumnego świeżo upieczonego domatora przystało ), ale czekam na okazję żeby wypożyczyć aparat cyfrowy. Bo wszystkie zdjęcia robione lustrzanką i skanowane, które publikowałam w sieci, jednak bardzo przy tym straciły i na kolorach, i na ostrości. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 09.12.2004 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Madziu, wiem wiem i troszke mi glupio, ze tak cie ponaglam uzbrajam sie w cierpliwosc i czekam wczoraj na tv polonia widzialam wykonczona Klementynke z Wroclawia (ten rodzinny dom dziecka). Jaka ona piekna! Choc kolorystycznie zupelnie inna niz w projekcie (czerwona dachowka, biale okna). W srodku kazdy pokoj dzieciecy w innym pastelowym kolorze, cos pieknego, takie jasne i przestronne . A ten salon? wiedzialam, ze jest duzy, ale dopiero jak zobaczy sie go w proporcji do ludzi, ktorzy w nim przebywaja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 22.12.2004 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 Magmi wesołych świat i szczęśliwego nowego roku dla Ciebie i całej Rodziny I oby we wszystkich rodzinach było tak ciepło jak u Was i mam tu na myśli cos wiecej niz drzwi od wiatrołapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Nova 24.12.2004 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2004 Madziu, dla Ciebie i całej Rodziny najpiękniejsze życzenia na najcudowniejsze Święta Bożego Narodzenia. Niech wszystko w życiu Wam się tak pięknie spełnia jak urzeczywistnienie marzeń o własnym domku, ciepłym, przyjaznym, Waszym... Kasia Nova z rodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moira 26.12.2004 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2004 Gratulacje, gratulacje i jeszcze raz gratulacje. A drzwi na pewno są super bo my mamy takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 04.01.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Po długiej przerwie dzisiaj otwarłam forum... Bardzo Wam dziękuję, dziewczyny, za miłe życzenia. Ja także życzę Wam w Nowym Roku jak największego kroku w przód w kierunku własnego, kochanego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 04.01.2005 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Pięknie piszesz o Świętach magmi I o jadalni, o widokach. Aż chciałoby się w Twoim domu z Tobą pobyć troszkę. Uważaj! To może być niebezpieczne, jak Ci się ludzie zaczną zjeżdżać Pozdrawiam Cię serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 04.01.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 A gdzie zdjęcia tego wszytkiego o czym piszesz na bieżąco? Gdzie możemy podziwiać ten kominek....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 04.01.2005 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Aniu, przez nasz dom przewaliło się już tylu gości, że straciłam rachubę. Zresztą sama wiesz doskonale, jak to jest zaraz po przeprowadzce i uroczystym "otwarciu" nowego domu... Więc tych ewentualnych kilku dodatkowych, zwabionych opisami w dzienniku, też byśmy ugościli... Co do zdjęć... ech... aż mi wstyd znowu się tłumaczyć. Ale naprawdę zdjęcia w końcu będą. Bo już je zrobiłam, pożyczonym przez uczynnego kolegę aparatem, tylko w gorączce przedświątecznej kolega zapomniał o kabelku. No i czekam teraz, żeby je jakoś na dysk zrzucić z aparatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 04.01.2005 14:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 Nie masz pojęcia jak się nie mogę doczekać Twoich zdjęć.... I też się często zastanawiam, które miejsce będzie tym "obleganym" u nas. Czy bardziej dyskretny salon, czy też pierwsza po wejściu - jadalnia. Musi być u Was pięknie....ja też bym podziwiała półki przy kominku, oj, podziwiała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśki 05.01.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Madziu, to wspaniale, ze tak rodzinnie spedziliscie pierwsze Swieta w swoim domku a wyrzeczenia na ten rok - domku tez nie zbudowaliscie od razu, a juz w nim mieszkacie, nie obejrzysz sie - a i wszystkie prace wykonczeniowe beda tylko wspomnieniem zycze ci, zebys miala te wspomnienia jak najszybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 06.01.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Dobrze, że to pożegnianie to uroczyste, bo jak zaczołem czytać to już mi przemknęło huczne i łoczyma mojej wybujałej wyobrażni widziałem kraterek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 06.01.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 A wiesz, że wiele nie brakowało, żeby pożegnanie było huczne? O północy w wiadomy dzień sąsiadowi jedna rakieta wystartowała nie tak jak trzeba, poszła w bok zamiast w górę i rozbryznęła się malowniczo pod samym zbiornikiem z propanem (dosłownie POD). Dobrze, że instalacja okazała się szczelna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 06.01.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Co tam siwe włosy....od tego są farby....grunt,że jesteś już uzbrojona! Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts